Θοδωρής Τσούτσος

Εκτός από χρήματα, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται καθαρές κουβέντες!

Στον Παναθηναϊκό, με όσα έχει περάσει το τελευταίο διάστημα, δεν αρκούν τα χρήματα και οι διαθέσεις του νέου επενδυτή. Χρειάζεται επίσης από εκείνον και τους συνεργάτες του πολύ ξεκάθαρη στάση.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλα περιθώρια. Όχι απλώς και μόνο οικονομικά, χρονικά ή αγωνιστικά περιθώρια. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλα συναισθηματικά περιθώρια. Όσα είχε, έχουν εξαντληθεί. Λογικό, αφενός με όσα έχει περάσει η ομάδα και αφετέρου με το μεγάλο διάστημα που συμβαίνει στον σύλλογο να ζει σε αυτή την κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, ζει πια χωρίς περιθώρια σε όλα τα επίπεδα. Αυτό είναι κάτι που μπορεί, κανονικά πρέπει κιόλας, να επηρεάσει μια σειρά από καταστάσεις. Είναι σωστό να το πούμε τώρα αυτό, όταν δηλαδή φαίνεται πως πάει να βρεθεί μια άκρη στον σύλλογο.

Στον Παναθηναϊκό, όποιος και να ηγείται της αντίστοιχης προσπάθειας, θα πρέπει να έχει καθαρές κουβέντες με τον κόσμο της ομάδας. Στο διοικητικό κομμάτι o Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ ή όποιος θα εκπροσωπεί τον Ταϊλανδός. Στον μεταγραφικό σχεδιασμό και σε ό,τι άλλο έχει αναλάβει ο Νίκος Νταμπίζας. Στο αγωνιστικό τμήμα ο Γιώργος Δώνης.

Ο καθένας στον τομέα του, με πρώτο βέβαια τον επενδυτή, θα πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαροι και πολύ αληθινοί απέναντι στο περιβάλλον και τελικά στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Είναι ο μοναδικός τρόπος ο σύλλογος να ξεπεράσει, χωρίς κατάλοιπα, όλα όσα έχει ζήσει τα τελευταία χρόνια και κυρίως φέτος. Τα χρήματα, όσα και να είναι από τον Παϊρότζ και όσες διαθέσεις και αν έχει το νέο αφεντικό, δεν αρκούν.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται διαχείριση. Οικονομικών δυνατοτήτων, χρονικών πιέσεων που σίγουρα υπάρχουν, αγωνιστικών υποχρεώσεων. Χρειάζεται, όμως, διαχείριση συναισθημάτων. Διότι ήταν πολύ έντονο και πολύ στενάχωρο όλο αυτό που βίωσε. Αυτή η διαχείριση, λοιπόν, μπορεί να γίνει μόνο με την αλήθεια. Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, στιγμή με τη στιγμή.

Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις τύχες του συλλόγου θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό, διότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού το έχει ανάγκη. Πολύ μεγάλη ανάγκη. Όπως επίσης έχει ανάγκη να μάθει, να ξεκαθαρίσει, ότι ο Ταϊλανδός επενδυτής είναι ο κατάλληλος. Δεν αποτελεί προσβολή αυτό για τις δυνατότητές του και τις προθέσεις του.

Αποτελεί, όμως, μια - ας το πούμε - έξτρα υποχρέωση που έχει ο Παϊρότζ. Την οποία δημιουργεί η ίδια η φύση της ομάδας, η ιστορίας της και η δυναμική της, αλλά και η κατάσταση στην οποία την αναλαμβάνει. Ο κόσμος, λοιπόν, πρέπει να ξέρει ότι είναι ο κατάλληλος. Να μην έχει ούτε μία αμφιβολία για αυτό. Να μην κάνει δεύτερες σκέψεις σε αυτή την κοινή πορεία μαζί του.

Αυτό, λοιπόν, καλείται να το κάνει ο ίδιος ο Ταϊλανδός επενδυτής. Σύντομα, άμεσα. Και το ίδιο να ζητήσει από τους συνεργάτες του. Το ίδιο να συστήσει και στους ανθρώπους του αγωνιστικού τμήματος. Κι ας είναι γνώριμοι, τόσο ο Νταμπίζας όσο και ο Δώνης. Κι ας ξέρουμε περίπου τι μπορούν να προσφέρουν και πώς επικοινωνούν τη δουλειά τους. Πρέπει κι εκείνοι να ξεκαθαρίσουν, στον κόσμο, το τι θα περιμένει από τη δουλειά τους.

Ο Παναθηναϊκός, με όσα έχουν γίνει, έχει πια μετατραπεί σε μια ομάδα με ιδιομορφίες. Απόλυτα φυσιολογικές. Όποιος και να είναι εκείνος που θα αναλάβει την ομάδα, λοιπόν, είναι απαραίτητο να τις σεβαστεί. Αποτελεί κι αυτό, πέρα από μεταγραφές, χρήματα, νίκες ή αποτελέσματα, συνθήκη επιτυχίας. Χωρίς αυτόν τον σεβασμό, το πράγμα δυσκολεύει, ακόμη και αν μπουν εκατομμύρια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x