Θοδωρής Τσούτσος

Η πρόκριση δεν θα ήταν πιο σημαντική από μια τέτοια ΑΕΚ

Για την ΑΕΚ δεν είναι ώρα για απολογισμό. Διότι αυτό που έχει δημιουργήσει, παρά τον αποκλεισμό, δεν τελειώνει εδώ. Αλλά εδώ ξεκινάει. Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος.

Η ΑΕΚ αυτό που ήταν να κερδίσει από τη φετινή ευρωπαϊκή της παρουσία, το έχει ήδη κερδίσει. Ένα γκολ του Μασούντ στην ευκαιρία, ή κάποιο άλλο σε μια από τις πολλές είτε στο ΟΑΚΑ είτε στο Ολιμπίνσκι, δεν θα άλλαζε το συμπέρασμα που βγάζει το ίδιο το ποδόσφαιρο για την Ένωση αυτής της σεζόν.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Είναι μια ομάδα που έκανε πολλά, κέρδισε πολλά και άφησε πολλά ως παρακαταθήκη για το μέλλον της. Όταν θα έρθει η ώρα άλλωστε, όλα αυτά στη φετινή ευρωπαϊκής της διαδρομή, θα τα εισπράξει. Μια πρόκριση, από μια διαφορετική ΑΕΚ, ίσως όχι τόσο καλή όσο ήταν στους δύο αγώνες με την Ντιναμό Κιέβου, δεν θα ήταν πιο σημαντική από την παρουσία της.

Αφενός στους δύο αγώνες κόντρα στους Ουκρανούς, αφετέρου συνολικά στο φετινό Europa League. Πάνω, λοιπόν, στην πίκρα της για έναν πράγματι άδικο αποκλεισμό, ας σκεφτεί ότι όσα θα κέρδιζε με την παρουσία της στους "16" της διοργάνωσης, πιθανότατα τα έχει ήδη κερδίσει.

Ναι θα μπορούσε να συνεχίσει να ζει την απολαυστική ευρωπαϊκή διαδρομή της. Ναι θα μπορούσε να συγκεντρώσει κι άλλους βαθμούς για τον εαυτό της και την Ελλάδα συνολικά. Ναι θα μπορούσε να είχε κερδίσει κι άλλα χρήματα. Αλλά τελικά τα πιο σπουδαία από όλα ήταν όσα έζησε και ο τρόπος με τον οποίο τα έζησε και όχι όλα αυτά που θα μπορούσε να ζήσει.

Μια τέτοια ΑΕΚ είναι πιο πολύτιμη από μια πρόκριση. Και μια τέτοια ΑΕΚ, που θα σκέφτεται αυτό που πέτυχε και όχι εκείνο που εντελώς τυχαία δεν πέτυχε, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει στο τέλος της σεζόν και τους υπόλοιπους στόχους της. Διότι τον ευρωπαϊκό τον έχει πετύχει, δίχως αμφιβολία, παρά τον αποκλεισμό από την Ντιναμό.

Θα είναι πολύ "λίγο" να σταθεί οποιοσδήποτε στη χαμένη ευκαιρία του Μασούντ. Ή στις αλλαγές του Χιμένεθ. Θα ήταν άδικο κάποιες λίγες στιγμές να καλύψουν τις τόσες πολλές καλές. Άλλωστε, τίποτε από όλα αυτά δεν θα άλλαζε την μοίρα της ΑΕΚ, ακόμη και αν ερχόταν η πρόκριση. Διότι η μοίρα του συλλόγου έχει ήδη αλλάξει. Αρκεί βέβαια όλο αυτό, πλέον να αξιοποιηθεί. Και όταν πια η ομάδα επιστρέψει στην Ευρώπη, να μπορεί να κάνει τα ίδια ή και περισσότερα. Τον τρόπο πια τον ξέρει, για την ακρίβεια τον ξαναέμαθε. Και το έκανε με πρόκριση σε όμιλο. Με πρόκριση από τον όμιλο. Και με ένα αήττητο σερί δέκα ευρωπαϊκών αγώνων...

Από τους οποίους μάλιστα, τους περισσότερους θα μπορούσε να τους έχει κερδίσει. Και την Αούστρια μέσα έξω και την Ριέκα μέσα, πιθανόν και την Μίλαν στο ΟΑΚΑ και βέβαια σίγουρα την Ντιναμό εκτός και εντός. Κυρίως, όμως, τους έπαιξε όλους για να τους κερδίσει. Όλους, ακόμη και μέσα στο Σαν Σίρο.

Αυτό, μιλώντας για ευρωπαϊκά ματς, είναι μεγαλύτερη νίκη και από την ίδια την νίκη. Διότι σε τέτοιο επίπεδο, δεν το βρίσκεις συχνά από ελληνικές ομάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x