Θοδωρής Τσούτσος

Ο ΠΑΟΚ και οι… πιο ΠΑΟΚ!

Όταν τελειώσουν όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ που τώρα τα βάζει με όλους τους άλλους, θα κληθεί πια να δει την αλήθεια και να τα βάλει και με τον εαυτό του. Δηλαδή, με τους... κοντά του. Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος

Του Θοδωρή Τσούτσου

Όλο αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο. Καταρχάς είναι κάτι που έχει πολύ μεγάλη διάρκεια. Κρατάει πια εβδομάδες. Πολλά 24ωρα που ένας ολόκληρος οργανισμός είναι συνεχώς, χωρίς λεπτό σταματημό, στην πρέσα. Τώρα δεν εξετάζουμε το δίκιο και το άδικο. Μπορεί και για τα δύο να βρει κάποιος επιχειρήματα. Συζητάμε για τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ένας σύλλογος σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα ένας σύλλογος που δεν είναι μαθημένος σε μια τέτοια καθημερινότητα.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, όποια και αν είναι η κατάληξη, έχει περάσει και θα περάσει δύσκολες στιγμές. Για την ακρίβεια, ψυχοφθόρες. Ακόμη και το καλύτερο σενάριο να πάρει, που δύσκολα θα είναι καλό, αυτό δεν αλλάζει. Θα το έχει ζήσει, θα τον έχει φθείρει, πιθανόν βέβαια να τον έχει κάνει και πιο σοφό.

Για όλα αυτά, όμως, δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Είναι μέρος του... μπλεξίματος στο οποίο τον έχει βάλει η κατάσταση που βιώνει. Ο ΠΑΟΚ κάνει τη δουλειά του με λίγα λόγια, με τα όποια λάθη του και τον όποιο τρόπο έχει επιλέξει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Όχι μόνο δικαστικά. Αλλά και στα υπόλοιπα επίπεδα που υπάρχουν, προκύπτουν καθημερινά και θα προκύψουν στο μέλλον.

Ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να μιλάει και να πράττει για τον εαυτό του, να κρίνεται για αυτό και στο "τέλος της ημέρας" να αξιολογήσει την όλη κατάσταση, όπως αυτή που θα έχει διαμορφωθεί. Διότι όταν πια τελειώσουν όλα αυτά, θα κληθεί πλέον να τα βάλει όχι με όλους τους άλλους, όπως συμβαίνει τώρα, αλλά και με τον εαυτό του. Όχι απαραίτητα με κακό τρόπο. Αλλά για να καταλήξει, διότι θα χρειαστεί να το κάνει αυτό, τι τελικά πήγε στραβά και δημιουργήθηκε όλη αυτή η κατάσταση που τον έφερε σε αυτή τη θέση.

Μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει πια να ασχοληθεί και με τους... κοντά του. Είτε αυτούς που ήταν είτε αυτούς που πλησίασαν. Ή και εκείνους που απομακρύνθηκαν. Διότι όλο αυτό το διάστημα έχουν παρουσιαστεί αρκετοί που προσπάθησαν να γίνουν πιο ΠΑΟΚ από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ για να παραφράσουμε το βασιλικότεροι του Βασιλέως.

Πολιτικοί ή υποψήφιοι πολιτικοί. Βουλευτές ή υποψήφιοι βουλευτές. Λέσχες. Σύνδεσμοι, όχι οπαδών που έχουν το μεράκι τους. Οργανισμοί. Σωματεία. Τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ κάνει τη δουλειά του, αυτοί ή έστω αρκετοί από αυτούς ήταν εκεί για να προσφέρουν εκδούλευση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Όταν δουλεύεις, όπως ο ΠΑΟΚ κάνει για τις ιστορίες στις οποίες έχει μπλέξει, μπορεί και να κάνεις λάθη. Όταν πρόκειται για εκδούλευση και μάλιστα όχι για χάρη του οργανισμού αλλά του μεγαλομετόχου, δηλαδή του Ιβάν Σαββίδη, πλέον υπάρχουν άλλα μονοπάτια. Πολύ πιο επικίνδυνα από τα όποια λάθη...

Ο ΠΑΟΚ κάποια στιγμή όλους αυτούς θα χρειαστεί να τους αντιμετωπίσει. Όχι ως αντιπάλους, όχι ως εχθρούς, αλλά ως κάτι που για την ώρα κανείς δεν γνωρίζει, πιθανόν ούτε οι ίδιοι ακόμη, τι θα είναι. Πάντως δεν θα είναι εύκολο. Επίσης, δύσκολα θα είναι για καλό. Το θέμα για τον ΠΑΟΚ δεν είναι κάποια στιγμή να αντιληφθεί ο ίδιος τι δεν πήγε καλά. Αλλά να καταλάβει ποιοι και γιατί προσπαθούν να του πουν ότι όλα πήγαν καλά, στο όνομα του Ιβάν Σαββίδη. Η δεύτερη είναι πιο δύσκολη και με περισσότερους κινδύνους διαδικασία από την πρώτη...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x