Red Bull X-Fighters

Θρίαμβος Adelberg

Ο Αυστραλός Rob Adelberg ήταν ο νικητής της τρίτης στάσης του Red Bull X-Fighters World Tour 2013, εκμεταλλευόμενος την επικράτησή του στα προκριματικά.

Ο Αυστραλός Rob Adelberg ήταν ο νικητής της τρίτης στάσης του Red Bull X-Fighters World Tour 2013, εκμεταλλευόμενος την επικράτησή του στα προκριματικά νωρίτερα το Σάββατο το πρωί, καθώς δυνατοί άνεμοι οδήγησαν στην ακύρωση των τελικών σκελών. Δεύτερος κατατάχθηκε ο Γάλλος Tom Pages, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά από τον Ισπανό Dany Torres στον πίνακα της βαθμολογίας, ακριβώς στα μέσα της σεζόν.

Ο Rob Adelberg πέτυχε την πρώτη νίκητης καριέρας του στο θεσμό του Red Bull X-Fighters το περασμένο Σάββατο στο Glen Helen, χάρη στο θρίαμβό του στα προκριματικά σκέλη, ανεβαίνοντας έτσι στην υψηλότερη θέση του βάθρου μετά και την ακύρωση των τελικών λόγω των ισχυρών ανέμων. Ριπές ανέμου που έφταναν μέχρι και τα 32 χλμ την ώρα έκαναν μία ήδη απαιτητική πίστα αρκετά επικίνδυνη για τους κορυφαίους αθλητές του freestyle motocross.

Ο Tom Pages κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη μεγαλύτερη πίστα Red Bull X-Fighters που έχει ποτέ κατασκευαστεί, επιστρέφοντας στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με 245 βαθμούς, μπροστά από τον Dany Torres (210 βαθμούς). Ο Ιάπωνας Taka Higashino τερμάτισε στην τρίτη θέση, λίγο πριν τον αγώνα στην πατρίδα του, στην Osaka της Ιαπωνίας, τον ερχόμενο μήνα.

Οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν στην μεταφορά των προκριματικών από το απόγευμα της Παρασκευής στο πρωί του Σάββατου. Ο Adelberg, που διανύει περίοδο δαιμονιώδους φόρμας, κερδίζοντας πρόσφατα το αργυρό μετάλλιο στο Moto X Freestyle των X Games της Βραζιλίας, είχε ένα εξαιρετικό πρώτο πέρασμα στα προκριματικά, χάρη στο τέλειο κόλπο «cliff-hangerflip» που του χάρισε 85,1 βαθμούς. Αυτό ήταν αρκετό για να κερδίσει τον δεύτερο Pages (83,8 βαθμούς) και τον τρίτο Higashino (83,6 βαθμούς). Ο Torres, νικητής του World Tour του 2011, πάλεψε στη ζόρικη πίστα στα προκριματικά και δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση.

«Ξεκίνησα την προσπάθειά μου με ένα από τα πιο δύσκολα τρικ που έχω κάνει ποτέ– το«cliff-hangerflip» – και ήταν το καλύτερο που έχω πετύχει», είπε ο 24χρονος Adelberg, ένας σκληροτράχηλος αναβάτης που ενώ έσπασε το σαγόνι του στο Glen Helen την προηγούμενη χρονιά, κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση. Ο προηγούμενος καλύτερος τερματισμός του ήταν μία δεύτερη θέσητο 2012 στο Ντουμπάι.

Ο Torres ήταν απογοητευμένος μετά και την ακύρωση των τελικών. «Ο άνεμος φυσούσε και το πρωί, κατά την διάρκεια των προκριματικών», υποστήριξε. Οι αναβάτες έφτασαν να πηδούν μέχρι και τα 15 μέτρα ύψος με τις μοτοσυκλέτες τους, διανύοντας μία απόσταση στον αέρα που άγγιζε μέχρι και τα 30 μέτρα. Οι διοργανωτές είχαν δουλέψει ηρωικά για να χτίσουν την διαδρομή FMX του Glen Helen, μεταφέροντας τόνους χώματος και στήνοντας όλες τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούσαν το κοινό των 15.000 θεατών.

Η επόμενη στάση θα πραγματοποιηθεί στην Οσάκα (Ιαπωνία) την 1η Ιουνίου.

Αποτελέσματατου Red Bull X-Fighters στο Glen Helen:

1. Rob Adelberg (ΑΥΣ)
2. Thomas Pages (ΓΑΛ)
3. Taka Higashino (ΙΑΠ)
4. Jabier Villegas (ΧΙΛ)
5. Adam Jones (ΗΠΑ)
6. David Rinaldo (ΓΑΛ)
7. Dany Torres (ΙΣΠ)
8. Josh Sheehan (ΑΥΣ)
9. Wes Agee (ΗΠΑ)
10. Brody Wilson (ΗΠΑ)
11. Todd Potter (ΗΠΑ)


Συνολική Κατάταξη

1. Pages 245 (ΓΑΛ)
2. Torres 210 (ΙΣΠ)
3. Adelberg210(ΑΥΣ)
4. Sherwood 145(ΝΖΛ)
5. Sheehan 90 (ΑΥΣ)
6. Rinaldo 80(ΓΑΛ)
7. Higashino 65 (ΙΑΠ)
8. Melero 60(ΙΣΠ)Todd
9. Villegas 60 (ΧΙΛ)
10. Potter 50(ΗΠΑ)

Μιχάλης Ηλιού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x