WRC

Θρίαμβος για Οζιέ

Πρωταθλητής στέφθηκε για 4η φορά στην καριέρα του ο Σεμπαστιάν Οζιέ στο Ράλι της Ισπανίας.

Ο Γάλλος οδηγός της VW Σεμπαστιάν Οζιέ ήταν ο μεγάλος νικητής του Ράλι Ισπανίας, καθώς κατάφερε από τα μέσα της δεύτερης ημέρας του αγώνα να υπερκεράσει το εμπόδιο του Ισπανού τοπικού ήρωα Ντάνι Σόρντο και να φτάσει σε μια ακόμα νίκη και στο φετινό πρωτάθλημα εξασφαλίζοντας τον τέταρτο σερί τίτλο για τον ίδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζει την Γαλλική κυριαρχία, καθώς η χώρα του μετράει από το 2004 και μετά 13 σερί τίτλους.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ντάνι Σόρντο με Hyundai, ενώ το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ επίσης με το i20 της Κορεάτικης ομάδας.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Πάντον με Hyundai, Όστμπεργκ και Τάνακ με Ford Fiesta, Άμπρινγκ με Hyundai, Κοπέτσκι όπου κατέκτησε και το πρωτάθλημα WRC2 και ο Τάιντμαντ με Skoda Fabia και οι 2 και ο Μπρίν με Citroen DS3.

Στην Power stage του αγώνα που δίνει τους έξτρα πόντους στον αγώνα για τους 3 πρώτους, πρώτος κατετάγη ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα με δεύτερο τον Σεμπαστιάν Οζιέ με VW polo και οι 2 αμφότεροι και τρίτο τον Ντάνι Σόρντο.

Στην κατηγορία WRC3 νικητής αναδείχτηκε ο Ιταλός Φάμπιο Αντόλφι με Peugeot 208 R2.

Όσον αφορά την βαθμολογία των κατασκευαστών, η Hyundai μείωσε την διαφορά της από την πρωτοπόρο VW στους 62 βαθμούς έχοντας ακόμα κάποιες ελπίδες για τον τίτλο.

Τέλος η Michelin συμπλήρωσε 300 νίκες στην μεγάλη κατηγορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι.

Επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το τετραήμερο 27-30 Οκτωβρίου στα Ουαλικά δάση που είναι ο προτελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος.

Επιμέλεια:Κωνσταντίνος Μανδρέκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x