Επικαιρότητα

Τι αλλαγές θέλουν οι ξενοδόχοι επί του νομοσχεδίου για τις μισθώσεις

Στη Βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με τη μίσθωση ακινήτων για τουριστικούς σκοπούς.

Στη Βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με τη μίσθωση ακινήτων για τουριστικούς σκοπούς. Το παγκόσμιο φαινόμενο ενοικίασης μέσω διαδικτύου, με πλατφόρμες που λειτουργούν για τον σκοπό αυτό και σε άλλες χώρες δημιούργησε ζήτημα, ωστόσο ο αθέμιτος ανταγωνισμός με τα ξενοδοχεία έληξε με νόμους και φόρους που εισπράττονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην Ελλάδα φθάσαμε στα τέλη του 2016, ώστε να προχωρήσουμε σε νομοθετική πράξη, η οποία χρίζει πολλών βελτιώσεων τις οποίες επισημαίνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, η επιστολή που εστάλη στον υπουργό, αναφέρει: Το Ξ.Ε.Ε. χαρακτηρίζει ως ένα θετικό πρώτο βήμα την εισαγωγή διάταξης που ρυθμίζει την βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων. Μάλιστα εκπονήσαμε δύο μελέτες, οι οποίες τεκμηρίωσαν με αριθμούς αφενός μεν την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και εκατοντάδων εκατομμυρίων δημοσίων εσόδων ετησίως.

Με βάση τις παραπάνω μελέτες και τη διεθνή εμπειρία επιθυμούμε να επισημάνουμε τα παρακάτω σημεία προς βελτίωση...

Περισσότερα στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x