sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι μας έμεινε από την 5η αγωνιστική της Super League: Το άλμα, ο ογκόλιθος και τα καπνογόνα

Η στήλη «Τι μας έμεινε» του sport-fm.gr καταγράφει τα 7 πράγματα που κρατάμε από τα 7 ματς της 5ης αγωνιστικής της Super League!

Η στήλη «Τι μας έμεινε» επιστρέφει και καταγράφει τα 7 πράγματα που κρατάμε από τα 7 ματς της 5ης αγωνιστικής της Super League!

Σαν να μην έγινε η... πεντάρα!


Η ποδοσφαιρική λογική -αν υπάρχει τέτοια- λέει πως όταν μια ομάδα μικρομεσαία πηγαίνει «τρένο» και κάποια στιγμή... εκτροχιάζεται, την παίρνει η κάτω βόλτα. Στην περίπτωση του Βόλου, ωστόσο, αυτή η λογική, ο «κανόνας» αν θέλετε, καταρρίφθηκε! Η ομάδα του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ ξεκίνησε εντυπωσιακά, με το «τρία στα τρία», αλλά την προηγούμενη αγωνιστική στη Λεωφόρο προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα με την «πεντάρα» από τον Παναθηναϊκό. Και ενώ θα περίμενε κανείς τους Θεσσαλούς απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης κάπως επηρεασμένους από τη συντριβή -και τους Αρκάδες με μάτι να γυαλίζει για την πρώτη νίκη- εκείνοι μας διέψευσαν πανηγυρικά! Ο Βόλος έβγαλε χαρακτήρα, «ξεχνώντας» το 5-1 και με την τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα(!) σε πέντε ματς, το «τρένο» επανήλθε στις ράγες.


Ογκόλιθος Μπρούνο Άλβες


Σε 1,5 μήνα (27 Νοεμβρίου) γίνεται 40 χρονών. Ε και; Ο Μπρούνο Αλβες έκανε το καλύτερό του ματς με τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης απέναντι στον Άρη, δείχνοντας γιατί αποκτήθηκε από την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, με τρομερές τοποθετήσεις και εξουδετερώνοντας κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων να απειλήσουν! Τρομερός ο Πορτογάλος!

Super League: Τι μας έμεινε από την 5η αγωνιστική

Ποιος... Κριστιάνο Ρονάλντο; Ο Λιβάι Γκαρσία!


Η ΑΕΚ αγχώθηκε, αλλά πέρασε, τελικά, από το Αγρίνιο, επικρατώντας 3-1 του Παναιτωλικού. Από το παιχνίδι αυτό έχουμε πραγματάκια να θυμόμαστε, όπως το πρώτο... κατέβασμα ρολών από τον Στάνκοβιτς, την εξαιρετική εμφάνιση του Μάνταλου, αλλά και το γεγονός ότι η «Ένωση», όπως είπε και ο προπονητής της, συνεχίζει να παθαίνει μπλακ άουτ. Αυτό, ωστόσο, που δεν θα ξεχάσουμε με τίποτα, είναι το αδιανόητο άλμα του Λιβάι Γκαρσία στο πρώτο γκολ των «κιτρινόμαυρων», το οποίο θα ζήλευε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Αν και κοντύτερος κατά πέντε εκατοστά από τον Πορτογάλο (1,82μ. ο Λιβάι, 1,87μ. ο Κριστιάνο), ο εξτρέμ της ΑΕΚ «έσπασε» το ρεκόρ, που είχε θέσει ο CR7 με τη φανέλα της Γιουβέντους κόντρα στη Σαμπντόρια, με το άλμα του να υπολογίζεται στα 2,7 μέτρα! Για την ιστορία, το άλμα του Ρονάλντο σε εκείνο το παιχνίδι του 2019 ήταν στα 2,56μ., ενώ ακόμη και το άλμα του στόπερ της Μίλαν, Φικάγιο Τομόρι, την περασμένη σεζόν, που είχε επίσης ξεπεράσει τον πήχη του Κριστιάνο, δεν ήταν στα 2,63 μέτρα!


Τώρα... σκόραρε!


Στο εκπληκτικό παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ο Αχμάντ Μέντες Μορέιρα έβγαλε μάτια, έβγαλε ασίστ, αλλά... έβγαλε και τις προσπάθειές του για γκολ εκτός εστίας. Ο Αφρικανός, γενικά, με την παρουσία του στον ΠΑΣ από το ξεκίνημα της σεζόν δείχνει πως έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε ακόμη ένα «διαμάντι» από τη Γουινέα, που παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, και μπορεί να αποτελέσει τη μεταγραφή της χρονιάς για τους Ηπειρώτες. Ωστόσο, βλέπαμε ένα «θέμα» στην τελική του προσπάθεια, γεγονός προβληματικό, αν μη τι άλλο, για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, που έχει πληγωθεί σοβαρά στην επίθεση, έχοντας απομείνει μόνο με τον Περέα. Στο Περιστέρι, παρ' όλα αυτά, ο Μορέιρα έκανε... ολοκληρωμένη δουλειά! Ο εξτρέμ του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν και πάλι ο πιο επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΣ, ειδικά όταν μετατοπίστηκε στο αριστερό «φτερό» και αυτήν τη φορά έμελλε να σκοράρει κιόλας, χαρίζοντας στην ομάδα του τον βαθμό και διατηρώντας την αήττητη μετά από 5 αγωνιστικές!

Super League: Τι μας έμεινε από την 5η αγωνιστική

«Δεν σταματώ να τραγουδώ»


Οι οπαδοί του ΟΦΗ δημιούργησαν απίθανη ατμόσφαιρα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, όπως, άλλωστε, συνηθίζουν, ειδικά στα «μεγάλα» παιχνίδια. Δεν είναι αυτό το θέμα μας, όμως, εδώ. Παρότι το παιχνίδι «στράβωσε» για αυτούς και είδαν την ομάδα τους -όπως και με την ΑΕΚ- να μένει με 3-0 πίσω στο σκορ, εκείνοι δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο να χειροκροτούν και να εμψυχώνουν! Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου απλά δεν σταμάτησαν! Υπέροχη εικόνα και μακάρι να τη βλέπουμε πιο συχνά στα ελληνικά γήπεδα. Σε αγωνιστικό επίπεδο, δε, η εμφάνιση του Αουγκούστο, και πάλι σε ρόλο «δεκαριού», ενώ είναι αμυντικό χαφ... δεν υπάρχει. Τρομερός!

Super League: Τι μας έμεινε από την 5η αγωνιστική

Το χαβά του


Το Ιωνικός-Λαμία είχε την ατυχία να πέσει πάνω στο ντέρμπι, οπότε λίγος κόσμος είδε την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου να παίρνει το πρώτο της «τρίποντο» στη φετινή Super League. Και μάλιστα σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Αμφότερα τα γκολ της Λαμίας, λοιπόν, προέρχονται από τα πόδια του Τάιρον, ο οποίος έχει κάνει εξαιρετικό παιχνίδι. Εκείνος, ωστόσο, που συνεχίζει το χαβά του είναι ο Άοσμαν. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ παιχνίδι από τον 26χρονο Σύρο, και ας ηττήθηκε η ομάδα του, με το γκολ του να αποτελεί απλώς το «κερασάκι». Εν τω μεταξύ δύο γκολ έχει πετύχει για την ώρα ο Ιωνικός στη μεγάλη κατηγορία, και τα δύο είναι δικά του.


Καπνογόνα


Και πάμε στο ντέρμπι «αιωνίων». Μιλάμε για ένα από τα χειρότερα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός των τελευταίων ετών. Άλλωστε, 0-0 στο Φάληρο έχουμε να δούμε 12 χρόνια! Σε αγωνιστικό επίπεδο κρατάμε την πειθαρχημένη εμφάνιση της ομάδας του Γιοβάνοβιτς, με τον τεχνικό του «τριφυλλιού» να μπλοκάρει τα ατού των πρωταθλητών Ελλάδας και τους «πράσινους» να φεύγουν με έναν βαθμό ψυχολογίας από το «Γ. Καραϊσκάκης». Και επίσης, φυσικά, την εξαιρετική παρουσία του Μπρινιόλι στο ντεμπούτο του. Από εκεί και πέρα, δυστυχώς, αυτό που θα μας μείνει από το παιχνίδι είναι οι δύο διακοπές για συνολικά 16 λεπτά λόγω καπνογόνων, γεγονός που εκνεύρισε γηπεδούχους, φιλοξενούμενους, θεατές, τους πάντες! Μάλιστα, μερικές στιγμές μετά το τελευταίο σφύριγμα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έβγαλε και σχετική ανακοίνωση, ζητώντας συγγνώμη και τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι η τελευταία φορά που επιτρέπουμε σε 50 ανεγκέφαλους να χαλάνε την ατμόσφαιρα και τον χρόνο και τον ρυθμό του παιχνιδιού»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x