sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι μας έμεινε από την 20ή αγωνιστική: Το ξέσπασμα, η θλίψη και ο ατσαλάκωτος!

Η στήλη «Τι μας έμεινε» του sport-fm.gr καταγράφει τα επτά πράγματα που θα θυμόμαστε από τα επτά ματς της 20ής αγωνιστικής!

Η 20ή αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε και η στήλη «Τι μας έμεινε» του sport-fm.gr επιστρέφει και καταγράφει τα επτά πράγματα που θα θυμόμαστε από τα επτά ματς!

Παγωμάρα


Μετά το «διπλό» στη Νίκαια, το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν -για πολλοστή φορά φέτος- το ίδιο: Να χτίσει σερί νικών, ειδικά πριν αρχίσουν τα ζόρικα παιχνίδια. Αλλά για πολλοστή φορά κιόλας το «τριφύλλι»… έσκασε τους οπαδούς του! Η χειρότερη εμφάνιση της σεζόν στην -παγωμένη- Λεωφόρο έφερε και την ήττα (0-1) από τον απίθανο Αστέρα Τρίπολης και «πάγωσε» τον Παναθηναϊκό. Μεγάλο πισωγύρισμα για τους «πράσινους», που στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαν να… έπεσαν οι διακόπτες! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε να μένει από δυνάμεις, δεν είχε ενέργεια και καθόλου δημιουργία και κάπως έτσι ήρθε μία πολύ πικρή ήττα. Από εδώ και πέρα και ενώ ακολουθούν ματς-φωτιά, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση του «τριφυλλιού» -μετά και από όσα είπε στους παίκτες του ο Γιοβάνοβιτς, στα αποδυτήρια.

Ξέσπασμα


Στη Λαμία η φάση είναι… όνειρο ζω μη με ξυπνάτε τώρα! Θυμίζει λίγο τον Παναιτωλικό της περασμένης εβδομάδας, με απίστευτες, απανωτές επιτυχίες! Μετά την επική πρόκριση επί του Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, λοιπόν, η ομάδα της Φθιώτιδας πέτυχε και μία επική ανατροπή και νίκη (2-1) απέναντι στον ΟΦΗ, με τα δύο γκολ του MVP Μανούσου στο τελευταίο δεκάλεπτο και ξεμπέρδεψε -τολμάμε να πούμε- με την παραμονή. Εκείνο, πάντως, που κρατάμε από το ματς είναι το απίθανο ξέσπασμα του Μιχάλη Γρηγορίου στο φινάλε. Ένα ξέσπασμα δίκαιο για τα συνεχόμενα παιχνίδια, που ειδικά ομάδες σαν τη Λαμία τις έχουν… γονατίσει!




Χρυσάφι


Αν υπάρχει ορισμός για την έκφραση «νίκη-χρυσάφι», που χρησιμοποιούμε συχνά-πυκνά, είναι ακριβώς η νίκη (2-1) του Ιωνικού επί του Ατρόμητου. Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, οι Νικαιώτες κατέθεσαν και την ψυχή τους, άντεξαν στην αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και έφτασαν σε ένα μεγάλο «τρίποντο». Μεγάλο, διότι ο Ιωνικός ουσιαστικά «εκτίναξε» τη διαφορά του στο +8 από τους Περιστεριώτες, αφού ναι μεν «επίσημα» η βαθμολογία είναι 17-10, αλλά από τώρα και ανεξάρτητα από τι θα γίνει στα πλέι άουτ, οι Νικαιώτες έχουν τη μεταξύ τους ισοβαθμία. Highlight της αναμέτρησης, η γκολάρα του καλύτερου του γηπέδου, Χοσέ Κάνιας.


Και με τη βούλα…


Ένα τεράστιο «πρέπει» υπήρχε πάνω από τα κεφάλια όλων στον Άρη μετά την τραγωδία του αποκλεισμού στο Κύπελλο Ελλάδας μεσοβδόμαδα, με την ομάδα να έχει απομείνει, πλέον, με μοναδικό στόχο την τετράδα και την Ευρώπη. Ένα τεράστιο «πρέπει» για νίκη στο Αγρίνιο επί του φορμαρισμένου Παναιτωλικού. Η νίκη, λοιπόν, ήρθε (0-2), αλλά ήρθε με… φωνές από πλευράς γηπεδούχων και όχι άδικες. Η διαιτησία του Τζήλου ήταν κάκιστη και αποδεικνύει πως η ελληνική διαιτησία και με τη… βούλα πνέει τα λοίσθια! Το πρώτο πέναλτι, μόλις στο 5ο λεπτό, που καταλόγισε υπέρ του Άρη σε γλίστρημα του Ντιαγέ, ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς είδε ο ρέφερι και το έδωσε. Και ακόμη περισσότερο δεν έχουμε καταλάβει γιατί ο VAR Ζαμπάλας δεν του λέει ότι έχει κάνει ξεκάθαρο λάθος. Από εκεί και πέρα ο Τζήλος έχασε την… μπάλα, με αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα, που χαλούσαν τον όποιο ρυθμό και προκαλούσαν εκνευρισμό και στις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους -και τον ίδιο τον Γιάννη Αναστασίου- να «βράζουν».


Επέστρεψε!


Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε να πετύχει «τρίποντο» από τις 4 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να αρχίσει να ζορίζεται στην εξάδα -βλέποντας και τον Αστέρα Τρίπολης να πηγαίνει… τρένο! Κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, όμως, επέστρεψε! Νίκη 2-0 για τους Ηπειρώτες, οι οποίοι, όχι μόνο είναι για εξάδα, αλλά και για Ευρώπη. Με της αμύνης τα παιδιά να σκοράρουν (Πίρσμαν, Εραμούσπε) και να πιάνουν πέναλτι (Λοντίγκιν), η ξέφρενη πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζεται!

Θλίψη


Οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν πραγματικά να το λένε ότι τα έχουν δει όλα κατά καιρούς από την ομάδα τους, αλλά εκείνη, πάντα, κάτι καινούριο τούς επιφυλάσσει. Η εικόνα της «Ένωσης» ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον, επίσης εξαιρετικό, Βόλο. Δίχως αμφιβολία, ήταν το καλύτερο 45λεπτο δημιουργικά και επιθετικά επί εποχής Γιαννίκη. Αλλά το δεύτερο ήταν σκέτη θλίψη. Για την ΑΕΚ, διότι για τον Βόλο ήταν… όνειρο, με τους Θεσσαλούς να θυμίζουν την ομάδα, που εντυπωσίαζε στο ξεκίνημα της σεζόν. Τραγικοί από όλες τις απόψεις οι «κιτρινόμαυροι», με τον προπονητή τους να κάνει και αυτός σοβαρά λάθη, για να έρθει κάπως έτσι η τρίτη σερί εντός έδρας ήττα (1-2) από ομάδα της περιφέρειας για την «Ένωση» στο πρωτάθλημα, κάτι το οποίο είχε να συμβεί 36 χρόνια!


Ατσαλάκωτος


Τα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια κρίνουν πάρα πολλά. Έτσι και το φετινό παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν όρθιοι σε ακόμη ένα ματς (1-1), διατήρησαν το αήττητο και το +9 από τον «δικέφαλο του Βορρά», συνεχίζοντας την επέλασή τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την άλλη, γίνεται κουβέντα για την εικόνα των «ερυθρόλευκων», που συνεχίζουν να έχουν «θέματα» και ενόψει Αταλάντα αυτό είναι ένα… θέμα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x