sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι μας... περιμένει στην Premier League

Όλα σιγά-σιγά παίρνουν το δρόμο τους και η μπάλα ήδη κυλάει στο χορτάρι. Στις 17 Ιουνίου έχουμε σέντρα και στην Premier League και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τι περιμένουμε να δούμε.

Η Bundesliga ξεκίνησε πρώτη μετά τον κορωνοϊό και την σκυτάλη παίρνει η Premier League, καθώς η ημερομηνία επανέναρξης του αγγλικού πρωταθλήματος είναι στις 17 Ιουνίου.

Πάμε να καταγράψουμε τι έχει μείνει στη... μέση!

Περιμένει την απονομή η Λίβερπουλ!



Η Λίβερπουλ με 82 βαθμούς παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και έχει ξεφύγει από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία μετράει 57 βαθμούς. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ περιμένει με ανυπομονησία την επανέναρξη του πρωταθλήματος για να κατακτήσει αυτό που της ανήκει, καθώς έκανε μια καταπληκτική φετινή σεζόν.

Στις 21 Ιουνίου στις 21:00 θα φιλοξενηθεί από την Έβερτον στο ντέρμπι του Μερσεϊσαϊντ, ώστε να συνεχίσει από εκεί που είχε μείνει. Το πρωτάθλημα δεν χάνεται μετά από 30 χρόνια, με την μαθηματική επιβεβαίωση να απομένει.

Ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League;



Τσέλσι, Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ποια... κυρία θα φύγει με άδεια χέρια;
Η Τσέλσι που βρίσκεται στην 4η θέση (48 βαθμούς) έχει το πάνω χέρι με 9 αγωνιστικές που έχουν απομείνει για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο. Ωστόσο, αναμφίβολα όλες οι ομάδες θα παλέψουν μέχρι το τέλος για αυτό, με την Άρσεναλ να έχει μείνει αρκετά πίσω.

Στις 21 Ιουνίου οι «μπλε» του Φρανκ Λάμπαρντ θα αντιμετωπίσουν την προτελευταία Άστον Βίλα στις 18:15. Ενώ η Τότεναμ θα κονταροχτυπηθεί με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δυο ημέρες πριν στο «σπίτι» της.
Κοιτάζοντας το πρόγραμμα και οι τρεις ομάδες έχουν δύσκολα παιχνίδια. Τσέλσι-Σίτι και Λίβερπουλ-Τσέλσι ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα των «μπλε». Τότεναμ - Έβερτον, Τότεναμ - Άρσεναλ, Τότεναμ-Λέστερ και Λέστερ-Γιουνάιτεντ μερικά παιχνίδια ακόμα που θα κρίνουν πολλά στη μάχη της τετράδας.

Οι ομάδες που... βλέπουν τον υποβιβασμό



Η τελευταία βαθμολογικά Νόριτς με 21 βαθμούς είναι το... φαβορί για αυτή την θέση.
Συνεχίζουμε με την Άστον Βίλα, η οποία έχει 25 βαθμούς και βρίσκεται προτελευταία, η Μπόρνμουθ στην 18η θέση με 27, όπως η Γουότφορντ και η Γουέστ Χαμ με τους ίδιους βαθμούς, καθώς επίσης και η 15η Μπράιτον με 29.
Βέβαια, υπάρχει και το σενάριο της αναδιάρθρωσης λόγω του κορωνοϊού και να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα για αυτήν την σεζόν. Να ανέβουν 3 από την Championship, ώστε να δημιουργηθεί πρωτάθλημα 23 ομάδων για την χρονιά 2020-21. Ωστόσο, το εν λόγω σενάριο συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

Ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ;



Ένας μικρός χαμός γίνεται στον πίνακα των σκόρερ. Στην κορυφή ο Τζέιμι Βάρντι με 19, ενώ τον ακολουθεί ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με 17. Σέρχιο Αγουέρο και Μοχάμεντ Σαλάχ με 16 από κοντά, θα δώσουν τη μάχη τους για να κερδίσουν αυτόν τον προσωπικό τίτλο. Ποιος θα το καταφέρει; Εννιά αγωνιστικές μένουν για να το μάθουμε...

Πώς θα είναι η επιστροφή του Ντίνεϊ;



Αρκετοί παίκτες εξέφρασαν είτε μέσω των ομάδων τους, είτε μέσω δηλώσεών τους τον φόβο τους για την επιστροφή στα γήπεδα. Ο Ενγκολό Καντέ παραμένει εκτός προπονήσεων της Τσέλσι και δεν θα επιστρέψει πιθανότατα μέχρι να τελειώσει η σεζόν, ενώ ο Σέρχιο Αγουέρο ήταν εξ αρχής αρνητικός για την επανεκκίνηση.

Το μεγαλύτερο παράδειγμα όλων, όμως, είναι αυτό του Τρόι Ντίνεϊ. Ο επιθετικός της Γουότφορντ είχε αρνηθεί να επιστρέψει καθώς ο 6 μηνών γιος του έχει αναπνευστικά προβλήματα και δεν ήθελε να θέσει την υγεία του σε κίνδυνο. Τελικά, μεταπείστηκε και θα βοηθήσει τις «σφήκες» στην προσπάθειά τους για σωτηρία. Πώς θα είναι, όμως, εντός αγωνιστικού χώρου; Θα καταφέρει να αφήσει τον φόβο του εκτός γηπέδου ή αυτός θα κυκλοφορεί μόνιμα στο μυαλό του; Πρόκειται για έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες της Γουότφορντ που θα παίξει μεγάλο ρόλο στην υπόθεση παραμονή και αν είναι ο εαυτός του, τότε μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Αν όχι και το μυαλό του είναι αλλού, τότε θα υπάρξει πρόβλημα...

Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x