sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι «ψάρια πιάνουν» οι χειμερινές μεταγραφές Σαββίδη

Τον μήνα που διανύουμε συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τότε που ο Ιβάν Σαββίδης ξεκίνησε να κάνει χειμερινές μεταγραφές στον ΠΑΟΚ και να φέρνει στην Τούμπα παίκτες τον Γενάρη.

Άλλες από αυτές ήταν επιτυχημένες και άλλες αποτυχημένες και το sport-fm.gr θυμίζει στους αναγνώστες του τι «ψάρια έχουν πιάσει» οι παίκτες που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη επί Ιβάν Σαββίδη από τον Γενάρη του 2013 μέχρι το χειμώνα του 2017, αναμένοντας τον σέντερ μπακ και τον αντικαταστάτη του Γκόικο Τσίμιροτ που θα ολοκληρώσουν τις φετινές κινήσεις.

2013
Κώστας Κατσουράνης
Έκατσε στην Τούμπα ενάμιση χρόνο ο εκ των αρχηγών της Εθνικής, προσφέροντας αρκετά με την εμπειρία του περισσότερο ως σέντερ μπακ, παρά ως αμυντικός χαφ, έχοντας 48 συμμετοχές και 6 γκολ. Αποχώρησε το καλοκαίρι του 2014, έχοντας οδηγήσει τον «Δικέφαλο» στο Τσάμπιονς Λιγκ της προηγούμενης σεζόν και στον τελικό του Κυπέλλου λίγο πριν αποχωρήσει, αγώνα τον οποίο έχασε, λόγω τιμωρίας.

Σαρλ Ιτάνζ
Ο Γάλλος τερματοφύλακας είχε μια επεισοδιακή παρουσία όσον αφορά το γεγονός πως ήρθε στην Τούμπα το Γενάρη του 2013 από τον Ατρόμητο, δόθηκε δανεικός στην Τουρκία, επέστρεψε το καλοκαίρι του 2014 και όντας βασικός βοήθησε στην προσπάθεια να γίνει η έκπληξη και να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Αποχώρησε από την Τούμπα με 35 συμμετοχές, τις περισσότερες καλές.

Γκόρντον Σίλντενφελντ
Ήρθε με τις καλύτερες «περγαμηνές» μετά τις εμφανίσεις του στο EURO του 2012 με τη φανέλα της Κροατίας ως δανεικός από την Ντιναμό Μόσχας και ήταν από τους βασικότερους συντελεστές της πορείας του ΠΑΟΚ για την έξοδο στο Τσαμπιονς Λιγκ, την οποία «σφράγισε» με το μοναδικό του γκολ στο εξάμηνο στην Τούμπα, αυτό κόντρα στον ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες» την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Έφυγε με 15 συμμετοχές, γιατί κρίθηκε ακριβός.

Ζβόνιμιρ Βούκιτς
Το πρώτο εξάμηνο δεν έδειξε και πολλά πράγματα και έπαιξε ελάχιστα, όμως τον επόμενο χρόνο ήταν ουσιαστικός και βοήθησε με την κλάση του και την εμπειρία του να διεκδικηθεί η δεύτερη θέση στα πλέι οφ και αποχώρησε, περισσότερο λόγω ηλικίας. Σε ενάμιση χρόνο, είχε 35 συμμετοχές και 12 γκολ.

Αμπντούλ Καμαρά
Ήταν περισσότερο φαντεζί και λιγότερο ουσιαστικός, πέτυχε δύο εντυπωσιακά γκολ κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό, είχε κάποια καλά διαστήματα και αποχώρησε με 12 συμμετοχές, έχοντας έρθει ως δανεικός από τη Σοσό.

Σεκού Ολίσε
Δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο τον ενάμιση χρόνο στην Τούμπα και δε δικαίωσε τις προσδοκίες της διοίκησης του «Δικεφάλου» όταν τον αποκτούσε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είχε 23 συμμετοχές και 4 γκολ, αλλά δεν ικανοποίησε και «μετακόμισε» το καλοκαίρι του 2014 στην Κράσνονταρ.

2014
Μπίμπρας Νάτχο
Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας. Αγωνίστηκε ως δανεικός για ένα εξάμηνο από τη Ρούμπιν Καζάν, όμως κρίθηκε ως ακριβή η αγορά του. Είχε καλές και κακές στιγμές και σε 16 συμμετοχές σημείωσε 2 γκολ.

inner

Μάαρτεν Μάρτενς
Από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές αποτυχίες, όχι μόνο του Ρώσου, αλλά και όλης της ομάδας. Έπαιξε σε 15 ματς και σημείωσε 3 γκολ, τα δύο ευρωπαϊκά και αποχώρησε για τη Σερκλ Μπριζ.

Χέντβιγκες Μαντούρο
Όλοι περίμεναν περισσότερα πράγματα από τον Ολλανδό αμυντικό χαφ με τις πολλές «περγαμηνές» και εμπειρίες. Όμως, αυτός δεν προσέφερε τα αναμενόμενα, στα περισσότερα ματς δεν ήταν καν βασικός και τραυματίστηκε στο χέρι σοβαρά. Τελικά, σε ενάμιση χρόνο, είχε 19 συμμετοχές και τρία γκολ.

Χουάν Ινσαρουάλδε
Ο Αργεντινός σέντερ μπακ δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο και δημιούργησε πολλά προβλήματα με τη συμπεριφορά του, ιδιαίτερα στο ματς με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και το 2-1 του «Δικεφάλου». Στο εξάμηνο που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα, είχε 11 συμμετοχές και δε σκόραρε.

Μίχαελ Γκσμπούρνινγκ
Ο Τσέχος γκολκίπερ ήρθε στην Τούμπα ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακας που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα με τη φανέλα της Ξάνθης, όμως δεν κατάφερε να πείσει τους Χουμπ Στέφενς και Γιώργο Γεωργιάδη και αποχώρησε το καλοκαίρι με 1 συμμετοχή.

Ντάνι Χούσεν
Ήρθε ως δανεικός από τον Αγιαξ για ένα εξάμηνο για να λύσει το πρόβλημα στο γκολ εκείνη την περίοδο, όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί ποτέ στη βασική ενδεκάδα και «έγραψε» μόνο 10 συμμετοχές και 1 γκολ, με τις κλασικές ευκαιρίες στο περιβόητο 3-3 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη να μένουν στην ιστορία.

2015
Κρίστιαν Νομπόα
Ήρθε στην Τούμπα ως ένα σημαντικό όνομα, όμως δε δικαίωσε τις προσδοκίες στον ΠΑΟΚ και δεν έκανε τη διαφορά στον άξονα. Έχοντας συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο, αποχώρησε το καλοκαίρι του 2015, ύστερα από εισήγηση του Ιγκόρ Τούντορ. Είχε 16 συμμετοχές και 2 τέρματα.

Ρικάρντο Κόστα
Ήρθε σε μεγάλη ηλικία στην Τούμπα και δεν προσέφερε τα αναμενόμενα στο κέντρο της άμυνας του «Δικεφάλου». Έκανε αρκετές «γκέλες», ήταν βαρύς και αργός και δε θύμισε τον παίκτη της Βαλένθια, της Βόλσφσμπουργκ και της εθνικής Πορτογαλίας. Έκατσε ένα χρόνο, είχε 37 συμμετοχές και σημείωσε ένα γκολ, αυτό κόντρα στην Οντένσε στη Δανία.

inner

Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος
Είναι σα να «πέρασε και να μην ακούμπησε». Με 7 συμμετοχές σε ένα εξάμηνο, δεν προσέφερε τίποτα και αποχώρησε κακήν κακώς για την Εστερσουντ, παίρνοντας την εκδίκησή του με τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τους Σουηδούς στα προκριματικά του Europa League το περασμένο καλοκαίρι.

2016
Μάρκος Βελλίδης
Ήρθε ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες τερματοφύλακες, όμως με το που πήγε στην Τούμπα ξέχασε να απεκρούει. Άρχισε να τρώει τα γκολ "σαν τα στραγάλια" και επέστρεψε στον ΠΑΣ με 11 συμμετοχές.

inner

Δημήτρης Χατζιησαΐας
Μόλις ήρθε επί Τούντορ έγινε βασικός και αναντικατάστατος, όμως με την έλευση του Βλάνταν Ιβιτς χάθηκε και βρέθηκε μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Τελικά, το περασμένο καλοκαίρι δόθηκε δανεικός στον Ατρόμητο, έχοντας «γράψει» 8 συμμετοχές και 1 γκολ.

2017
Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς
Από τις κορυφαίες χειμερινές μεταγραφές για ΠΑΟΚ και Ιβάν Σαββίδη, αφού πρόλαβε να σκοράρει στο περυσινό εξάμηνο 10 γκολ σε 20 αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και ήδη 9 στη φετινή Σούπερ Λίγκα, ήτοι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και, παρά τις φήμες πως θα αποχωρούσε από την ομάδα.

inner

Αμρ Ουάρντα
Δεν προσέφερε τα αναμενόμενα, είχε καλές και κακές στιγμές και έναν προβληματικό χαρακτήρα. Δόθηκε δανεικός στον Ατρόμητο, όπου «βγάζει μάτια» και ίσως επιστρέψει το ερχόμενο καλοκαίρι στην Τούμπα, όπου σε ένα εξάμηνο είχε 10 συμμετοχές και 2 γκολ.

Πέδρο Ενρίκε
Ξέρει πολύ μπάλα και το έδειξε με μερικές εμφάνισες και μερικά καταπληκτικά γκολ, χαρίζοντας το Κύπελλο στον τελικό του Βόλου κόντρα στην ΑΕΚ με το περιβόητο οφσάιντ, αλλά δεν ήταν σταθερός. Έτσι, δόθηκε δανεικός στην Καραμπάγκ και όλοι περιμένουν το καλοκαίρι να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x