Βόλεϊ

Τηλεδιάσκεψη για την επανέναρξη στη Volley League

Θέματα που αφορούν στην επανεκκίνηση της Volley League την ερχόμενη Παρασκευή συζητήθηκαν τη Δευτέρα στην τηλεσυνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ.

Η τηλεσυνεδρίαση της ΕΣΑΠ τη Δευτέρα έγινε παρουσία των εκπροσώπων των οκτώ ΤΑΑ της μεγάλης κατηγορίας και σε αυτήν συζητήθηκαν τα θέματα του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Έγινε ενημέρωση για θέματα που περιλαμβάνονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο και συζητήθηκαν πρακτικές λεπτομέρειες σχετικά με τους αναλυτικούς ελέγχους και τα τεστ covid-19 που θα πρέπει να διενεργούν οι ομάδες, πάντα σε συνεργασία και ενημέρωση με την ΕΣΑΠ, αλλά και τις αρμόδιες αρχές.

Αποφασίστηκε το αγωνιστικό καλεντάρι της σεζόν, το οποίο θα ανακοινωθεί άμεσα από το αγωνιστικό τμήμα της Λίγκας, με βάση το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος που προβλέπεται από την προκήρυξη.

Σύμφωνα με αυτό, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και τη 14η αγωνιστική, οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα δώσουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών και η πρώτη ομάδα των αγώνων κατάταξης θα βγει πρωταθλήτρια. Οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους.

Οι ομάδες από την πέμπτη ως την όγδοη θέση θα παίξουν ξεχωριστό πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών και η όγδοη ομάδα της τελικής κατάταξης θα παίξει μπαράζ παραμονής με την τρίτη ομάδα της Pre League για μία θέση στη Volley League τη σεζόν 2021-22.
Και για το πρωτάθλημα θέσεων 5-8 οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους από την κανονική περίοδο.

Αποφασίστηκε να διεξαχθεί final-4 για το Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», με τον πρόεδρο του Φιλίππου Βέροιας, Δημήτρη Πιτούλια, να αναλαμβάνει διερευνητική επαφή με τους φορείς της ημαθιώτικης πρωτεύουσας και τους χορηγούς για να αναλάβει τη φιλοξενία της διοργάνωσης.

Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Γιώργο Καραμπέτσο, με την οποία η ΕΣΑΠ θα ζητήσει τη διεξαγωγή του Κυπέλλου ανδρών μόνο με ομάδες της Volley League.

Επίσης, ανακοινώθηκε πως ο αγώνας Φοίνικας Σύρου–Ολυμπιακός για την τρίτη αγωνιστική της Volley League θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στις 20:00 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x