Μπάμπης Χριστόγλου

Την κακομοίρα τη Μακάμπι

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στο www.sportfm.gr για τον Ολυμπιακό, ο οποίος «κατάπιε» τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, επιστρέφοντας στις επιτυχίες στην Ευρωλίγκα μετά τη βαριά ήττα από την Μπασκόνια.

Ήρθαν στα μουλωχτά, έφεραν κι έναν παίκτη που τον δήλωναν τραυματία τάχα για να μπερδέψουν τον Ολυμπιακό κι έφυγαν φορτωμένοι με ένα και δύο και τρία τσουβάλια πόντους στο κεφάλι. Της έλαχε της κακομοίρας της Μακάμπι να βρει το θηρίο πληγωμένο. Και ως γνωστόν σε αυτές τις περιπτώσεις κάνεις την πάπια. Διότι το θηρίο θα σε καταπιεί.

Όπως κατάπιε και ο Ολυμπιακός τους Ισραηλινούς. Πέρασε από πάνω τους με μια ξεγυρισμένη τριαντάρα, φώναξε ότι ο εφιάλτης στη Μπασκόνια ήταν μια κακή παρένθεση κι έβαλε υποψηφιότητα ακόμα και για την πρωτιά της κανονικής διάρκειας. Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα στην Ευρωλίγκα που έχει 7 νίκες σε 7 ματς στις διαβολοβδομάδες. Παίρνει και τη Χίμκι, κάνει το 8 στα 8 και χτυπάει πρωτιά.

Μέχρι το ματς με τους Ρώσους, όμως, μια κουβέντα για το ντου στη Μακάμπι. Ντου που το ξεκίνησε ο Μακ Λιν και το συνέχισαν οι άλλοι. Μέχρι να χτυπήσει ο Αμερικανός έμοιαζε με τον σούπερμαν που κατέβηκε στο ΣΕΦ να παίξει με παιδάκια. Πρόλαβε να βάλει 12 πόντους σε 5 λεπτά πριν την κάνει από το ματς με το τράβηγμα στη μέση. Μακάρι να μην έχει κάτι σοβαρό διότι έχει μεγάλη ψυχή ο Μακ Λιν και είναι απαραίτητος για τα δύσκολα που είναι μπροστά. Μπορεί να έφυγε, λοιπόν, ο Αμερικανός αλλά η μηχανή είχε πάρει μπροστά.

Ο Μιλουτίνοφ έμοιαζε με τον παίκτη του πρώτου κομματικού της σεζόν, ο Παπαπέτρου και ο Παπανικολάου έδιναν συνεχώς βοήθειες στο σκοράρισμα, ο Σπανούλης έμοιαζε με διευθυντή ορχήστρας. Κι επειδή έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το αν λειτουργεί η επίθεση του Ολυμπιακού, πάρε 53 στο ημίχρονο και 100 παρά κάτι τελικό. Έτσι, για να έχεις να πορεύεσαι.

Πέρα από τη νίκη, όμως και την επιστροφή στις επιτυχίες η εικόνα της ομάδας ήταν το μεγαλύτερο κέρδος. Η αντίδραση, η φρεσκάδα, η ένταση στο παιχνίδι και η ενέργεια που κατέθεσαν οι παίκτες του Σφαιρόπουλου στο παρκέ είναι το καλύτερο μαντάτο ενόψει τη συνέχειας. Και το χειρότερο για τους απέναντι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x