Στίβος

«Τίτλοι τέλους» για Τσάκωνα

Την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Λυκούργος Τσάκωνας, μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στα social media.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας, έπειτα από δέκα χρόνια παρουσίας του στην "ελίτ" του ελληνικού στίβου, πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρα του και να "γυρίσει σελίδα" στη ζωή του.

Ο 30χρονος αθλητής είναι ο μόνος που κατάφερε να πλησιάσει το φράγμα των 20’’ στα 200 μέτρα μετά τον Ολυμπιονίκη στο Σίδνεϊ το 2000, Κώστα Κεντέρη. Ο Έλληνας σπρίντερ κατέκτησε την έβδομη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2010 και του 2014, σε Βαρκελώνη και Ζυρίχη αντίστοιχα. Το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση ήρθε το 2013 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Οστράβας το 2011, ενώ το 2013 ήταν νικητής στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Η χρονιά – σημείο αναφοράς- της καριέρας του είναι το 2015, διανύοντας τα 200μ. σε 20.90’’ στο Diamond League της Ρώμης, φτάνοντας παράλληλα μια "ανάσα" από τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Πεκίνο.

Σε Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετείχε δύο φορές, φτάνοντας στον ημιτελικό των 200 μέτρων τόσο στο Λονδίνο (2012), όσο και στο Ρίο (2016), ενισχύοντας την Εθνική ομάδα.

«Θέλω να ανακοινώσω ότι δε θα αγωνιστώ ξανά. Δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω ούτε τα μισά από όσα μπορούσα… όμως δεν με πειράζει και τόσο, γιατί είμαι ευγνώμων για ο,τι έζησα. Είμαι ευγνώμων αν έστω και ένα παιδί με θαύμασε ή με θεώρησε πρότυπο του. Είμαι ευγνώμων αν έστω ένας άνθρωπος ένιωσε υπερήφανος με κάποια επιτυχία μου ή που απογοητεύτηκε από κάποια αποτυχία μου. Είμαι ευγνώμων αν έστω και ένας καρδιοχτύπησε μαζί μου σε κάποιο αγώνα. Είμαι ευγνώμων που ένιωσα την ευθύνη να κουβαλήσω το εθνόσημο στο στήθος μου.

Είχα την χαρά να ζήσω πολλά και έντονα συναισθήματα. Διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας μου και έγινα πιο δυνατός άνθρωπος.

Είμαι υπερήφανος για τις επιλογές που έκανα, καθώς επίσης και για τις επιλογές που δεν έκανα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο που με έμαθε να είμαι νικητής. Έχω επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κύριο Άρη Βισκαδουράκη που με αγκάλιασε σαν παιδί του και μου έδειξε ότι υπάρχουν άνθρωποι στις μέρες μας καθαροί σαν διαμάντι.

Επίσης θέλω να πω ένα δημόσιο ευχαριστώ, όσο και αν ακούγεται τετριμμένο, στους γονείς μου που ήταν απλά εκεί. Διαθέσιμοι και ανιδιοτελείς πάντα.

Αν η κοινωνία αντί να παράγει αντίτυπα, δημιουργούσε μοναδικότητες, κανείς δεν θα είχε την ανάγκη να κρίνει, ούτε κανένας δεν θα δεχόταν να κριθεί», ήταν η σχετική ανακοίνωση του Ελληνα πρωταθλητή στο instagram.

Επιμέλεια: Διονύσης Αργυρός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x