Δελτία Τύπου

Το… 11 του ποδοσφαίρου

Στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, που χρησιμοποιεί τη δύναμη του ποδοσφαίρου για να αναδείξει την σημασία της διαφορετικότητας, στάθηκε ο Μιχάλης Μονεμβασιώτης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, που χρησιμοποιεί τη δύναμη του ποδοσφαίρου για να αναδείξει την σημασία της διαφορετικότητας, στάθηκε ο Μιχάλης Μονεμβασιώτης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Το «ELEVEN» είναι ένα κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, που χρησιμοποιεί τη δύναμη του ποδοσφαίρου για να αναδείξει την σημασία της διαφορετικότητας και να βοηθήσει παιδιά σε όλο τον κόσμο, που έχουν ανάγκη. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει, ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος είναι πρεσβευτής της ιδέας του ELEVEN από την αρχή του πρότζεκτ.

11 Παιδιά, 11 Χρονών, 11 Χώρες, 1 Ταξίδι

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο να πλησιάζει σύντομα, παιδιά σε όλο τον κόσμο ανυπομονούν να δουν την χώρα τους, να μάχεται στο γήπεδο. Το ELEVEN αποτελεί την κορύφωση μίας καμπάνιας που χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο ως κοινή βάση, επιδιώκοντας να εξερευνήσει τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα σε παιδιά έντεκα διαφορετικών χωρών στη μεταβατική ηλικία των έντεκα χρόνων.

Θα ακολουθήσουμε τα παιδιά αυτά για μία μέρα, ανά τον κόσμο – από τους κοσμοπολίτικους δρόμους της Κοπεγχάγης μέχρι τον καυτό ήλιο του Γιοχάνεσμπουργκ. Σκοπεύουμε να διερευνήσουμε τον σχηματισμό του χαρακτήρα τους σε σχέση με το περιβάλλον και την οικογενειακή τους δομή. Αν ξεκινάμε όλοι σαν ένας άδειος καμβάς, πόση επιφάνεια του πίνακα παραμένει άθικτη στην ηλικία των έντεκα;

Το ELEVEN είναι κάτι περισσότερο από ντοκιμαντέρ. Είναι μία καμπάνια που επιτρέπει στους ανθρώπους να δείξουν ενεργά την υποστήριξη τους για την ανάγκη ενότητας στον κόσμο και ιδιαίτερα την εναντίωση τους στις διακρίσεις στο ποδόσφαιρο. Το ELEVEN αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό εγχείρημα. Θα υπάρξει συνεργασία με φιλανθρωπικά ιδρύματα και στις έντεκα χώρες, στα οποία θα διατεθούν όποια κέρδη αποφέρει το ντοκιμαντέρ.

Στην Ελλάδα είμαστε ευτυχείς, να ανακοινώσουμε,ότι τα όποια κέρδη, θα ενισχύσουν το Παιδικό Χωριό SOS στη Θράκη, καθώς επιλέξαμε τα γυρίσματα να γίνουν στην Ξάνθη με την ευγενική χορηγία της τοπικής ΠΑΕ SCODA Ξάνθη, στηρίζοντας αυτή την ταλαιπωρημένη από την κρίση Ακριτική περιοχή.

Το ELEVEN επιθυμεί να δημιουργήσει το δικό του κοινό – μέσα από βίντεο, κοινωνικά δίκτυα, μπλουζάκια κλπ. Θέλουμε ο κόσμος να ενωθεί, έστω και για μία στιγμή, και να φωνάξει την λέξη ELEVEN.

Ποίοι είμαστε;

Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μία όσον το δυνατόν ειλικρινή και αντιπροσωπευτική απεικόνιση των χωρών, που συμμετέχουν. Θελήσαμε να συμμετάσχουν και οι έντεκα χώρες στην δημιουργία του ELEVEN. Για το λόγο αυτό, έχουμε επιλέξει ένα σκηνοθέτη με ομάδα παραγωγής από κάθε χώρα και συνεργαζόμαστε μαζί τους για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων.
Ποιος γνωρίζει καλύτερα τους δρόμους του Ρίο από εκείνους που ζουν εκεί; Ποιος μπορεί να παρουσιάζει σε βάθος τις ζωές των παιδιών της Βαρκελώνης καλύτερα από κάποιον που έχει μοιραστεί τις ίδιες εμπειρίες; Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ενθουσιάσεις το κοινό και να μοιραστείς μία ιστορία, από το να ασχοληθούν έντεκα χώρες στη δημιουργία της; Είμαστε μία πολυπολιτισμική ομάδα, που στοχεύει να βρει νέα ταλέντα από όλον τον κόσμο.
Με αγόρια και κορίτσια, που παίζουν σε ομάδα ή ερασιτεχνικά, ελπίζουμε να επιδείξουμε μία ποικιλόμορφη ομάδα παιδιών, που όλα θέλουν να παίξουν το παιχνίδι, που αγαπούν.
Συμμετέχουσες Χώρες: Αυστραλία, Βραζιλία, Δανία, Αίγυπτος, Ελλάδα, Ιαπωνία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Τρινιδάδ και Τομπάγκο, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ.
Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε
Είμαστε ένα μη κερδοσκοπικό εγχείρημα, που σημαίνει ότι όσα κέρδη υπάρξουν θα δοθούν απευθείας στα φιλανθρωπικά ιδρύματα που υποστηρίζουμε. Θέλουμε όσον τον δυνατόν περισσότερα άτομα να αναμιχθούν με το εγχείρημα μας. Βοηθήστε μας να συλλέξουμε το απαραίτητο κεφάλαιο προκειμένου να ξεκινήσει αυτή η μοναδική καμπάνια ευαισθητοποίησης. Ευελπιστούμε το ντοκιμαντέρ να προβληθεί και στις έντεκα συμμετέχουσες χώρες, και ακόμα καλύτερα σε όλον τον κόσμο. Αυτό όμως είναι εφικτό μονάχα μέσω της δικής σας οικονομικής και γενικότερης υποστήριξης. Το μόνο που ζητάμε είναι να μας προσφέρετε τον χρόνο σας ώστε να συναντηθούμε και να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για το εγχείρημα μας, ή απλά να μας βοηθήσετε στη διάδοση του σημαντικού μηνύματός μας…
«Όσο φοράς σορτσάκι ποδοσφαίρου, νιώθεις πάντα παιδί..»
Το παιχνίδι
Το ποδόσφαιρο παίζεται από 250 εκατομμύρια ανθρώπους σε 200 χώρες, καθιστώντας το πιο δημοφιλές άθλημα. Κορύφωση του ντοκιμαντέρ θα είναι να ταξιδέψουν και τα έντεκα παιδιά στην Αγγλία για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα όπου θα σχηματίσουν ομάδες με έντεκα γνωστούς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από την κάθε χώρα. Αυτό θα αποτελέσει ένα πραγματικά συγκινητικό θέαμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει σε αυτό τον αγώνα, ο αρχηγός της Εθνικής μας Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος είναι ένας πραγματικός πρεσβευτής της ιδέας του ELEVEN από την αρχή του πρότζεκτ.

Υπόβαθρο

Το ELEVEN ξεκίνησε 1,5 χρόνο πριν, από μια ομάδα Ελλήνων κινηματογραφιστών στο Λονδίνο. Γεννήθηκε σαν ιδέα από την ανάγκη να εκφραστεί η αποστροφή, που νιώθουμε για τον όλο και αναπτυσσόμενο ρατσισμό στο ποδόσφαιρο. Ο ρατσισμός στο ποδόσφαιρο πήρε αρκετή δημοσιότητα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.
«Ήρθε η ώρα για τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου να καθαρίσουν το παιχνίδι, που τόσο αγαπούν»
Anthony Clavane, The Sunday Times
Υπάρχουν παρόμοιες καμπάνιες ευαισθητοποίησης όπως η «Football Association’s Kick It Out», οπότε ήδη όλοι το σκέφτονται, αλλά δεν έχει δημιουργηθεί ξανά κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει μέσο για ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση. Φανταστείτε έναν αγώνα ποδοσφαίρου με 11 παιδιά διαφορετικών εθνοτήτων με 11 διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστές από τις αντίστοιχες χώρες. Τί θα μπορούσε να προσφέρει ένα δυνατότερο μήνυμα ενότητας;
Θέλοντας να γιορτάσουμε την πολυμορφία, χρησιμοποιούμε γυναίκες και άντρες σκηνοθέτες, και η ομάδα μας απαρτίζεται από άτομα διαφορετικής κουλτούρας και πιστεύω.

Τι έχουμε να προσφέρουμε
Μπορούμε να παρέχουμε ευκαιρίες για φωτογράφηση με τους σκηνοθέτες και τα παιδιά καθώς και συνεντεύξεις. Το ELEVEN είναι ένα διεθνές εγχείρημα που υποστηρίζει φιλανθρωπικά ιδρύματα, προωθεί τη γνώση της διαφορετικής κουλτούρας, επευφημεί την διαφορετικότητα και προβάλει τον τρόπο με τον οποίο το ποδόσφαιρο μας ενώνει.

Στοιχεία και Αριθμοί
Ευελπιστούμε η χρηματοδότηση του εγχειρήματος, να πραγματοποιηθεί μερικώς χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του crowd funding μέσω της ιστοσελίδας του «Kickstarter» - το οποίο επιτρέπει σε άτομα να κάνουν δωρεές στην καμπάνια, λαμβάνοντας κάποια μικρά συμβολικά δώρα ως ανταμοιβή.

http://www.kickstarter.com/projects/45198265/eleven

Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό, ότι στην περίπτωση που δε συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό που έχουμε θέσει ως στόχο, τα χρήματα θα επιστραφούν σε εκείνους που τα δώρισαν (επομένως η δωρεά δεν ενέχει ρίσκο). Το τρέχον έτος θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο. Αλήθεια, υπάρχει καλύτερος τρόπος να αρχίσει η χρονιά, από την προβολή όλων των θετικών που έχει να προσφέρει αυτό το άθλημα, αλλά και από έναν αγώνα που προωθεί την παγκόσμια ειρήνη.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε:

www.elevencampaign.org
www.facebook.com/elevencampaign
twitter: @eleven_campaign
instagram: @eleven_campaign
email: greece@elevencampaign.org / mihalis@elevencampaign.org

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x