MOTO GP

Το GP της Μαλαισίας σε αριθμούς

Το GP της Μαλαισίας σε αριθμούς

Το GP της Μαλαισίας είναι το 26ο το οποίο θα διεξαχθεί στην πίστα της Σεπάνγκ στην οποία διεξάγονται και αγώνες της F1 από το 1999 και μετέπειτα.

Υπάρχουν αρκετά και ενδιαφέροντα στατιστικά από τον αγώνα και είναι τα εξής:

1)Το πρώτο GP της Μαλαισίας διεξήχθη το 1991 και έχει διεξαχθεί σε 3 διαφορετικές πίστες. Στην Σάχ Αλάμ, Τζόχορ και Σεπάνγκ. Στο ντεμπούτο του αγώνα κέρδισε με Yamaha ο Τζόν Κοσίτσκι.

2)Η πίστα του Σάμ Αλάμ φιλοξένησε την εκδήλωση για επτά χρόνια πριν αποχωρήσει από την συγκεκριμένη πίστα και πάει στο Τζόχορ για ένα μόνο χρόνο το 1998.

3) η Honda έχει σημειώσει 5 νίκες στην πίστα της Σεπάνγκ, ειδικά τα τελευταία 4 χρόνια. 3 νίκες ο Πεντρόσα και 1 ο Μάρκ Μαρκέθ.

4)η Υamaha έχει 5 νίκες στην Σεπάνγκ και την τελευταία την πέτυχε το 2010 με τον Βαλεντίνο Ρόσι.

5)Η Ducati μετράει 3 νίκες και η τελευταία της ήταν το 2009 με τον Κέισι Στόνερ. Από τότε και έπειτα το καλύτερο αποτέλεσμά της είναι η 4η θέση με τον Νίκι Χέιντεν το 2012.

6)Η καλύτερη θέση για την Suzuki ήταν η 5η θέση το 2010 με τον Άλβαρο Μπαουτίστα.

7)Ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του αθλήματος είναι ο Βαλεντίνο Ρόσι με 6 νίκες ενώ δεύτερος στην σχετική λίστα είναι ο Ντάνι Πεντρόσα με 5.

8)Η πίστα της Σεπάνγκ είναι μια από τις 5 πίστες στην οποία ο Χόρχε Λορένθο δεν έχει πάρει νίκη. Μαζί με αυτή είναι η πίστα της Αυστρίας, της Βαλένθιας, του Τέξας και του Σάκσενρινγκ.


Επιμέλεια:Κωνσταντίνος Μανδρέκας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x