Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Κέρδισε το δικαστήριο ο Πέρεθ, στο γήπεδο επικρατούν οι οπαδοί και η UEFA και στο βάθος αχνοφαίνονται οι… Άραβες!

Κέρδισε, λοιπόν, στα δικαστήρια ο Πέρεθ την FIFA και την UEFA, και μπορεί να φτιάξει μία καινούργια διοργάνωση, χωρίς πονοκέφαλο τιμωρίας. Συγχαρητήρια, αλλά επί της ουσίας, πέτυχε μια τρύπα στο νερό!

Μάλιστα, η αίσθησή μου είναι, πως απλά συνάσπισε ακόμα περισσότερο το κανονικό ποδόσφαιρο, απέναντι σε αυτόν και τον Λαπόρτα. Ήδη, οι μεγαλύτεροι σύλλογοι και οι κορυφαίες λίγες τους… άδειασαν. Όμως, αλήθεια, ο Πέρεθ το μόνο που κατάφερε, είναι να ισχυροποιήσει με την εμμονή του, τον άνθρωπο που απεχθάνεται περισσότερο: τον Αλ Κελαϊφί, που βγαίνει στο προσκήνιο, ως ο ηγέτης των ομάδων, με την ECA δίπλα στον πρόεδρο της UEFA, και στο βάθος αχνοφαίνονται και οι … Άραβες!

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση, για την οποία εγείρονται πάρα πολλές συζητήσεις σχετικά με την αξιοπιστία των δικαστών, αφού είχε διαρρεύσει σε ισπανική εφημερίδα το αποτέλεσμα πριν από σχεδόν 12 μέρες, στη Νιόν σοκαρίστηκαν. Δεν θα το παραδεχτούν ποτέ, αλλά δεν περίμεναν πως το δικαστήριο θα αποφάσιζε ενάντια στην εισήγηση του επιτρόπου, που είχε γίνει πριν από ένα χρόνο, και ήταν πλήρως αντίθετη.

Ωστόσο, όταν άρχισαν να διαβάζουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, φαινόταν ότι μέσω της απόφασης επιβεβαιωνόταν η ιδιότητα της UEFA, ως η ποδοσφαιρική δύναμη της Ευρώπης.

Σύντομα, έγινε επίσης φανερό ότι ορισμένα από τα ζητήματα για τα οποία κατηγορήθηκε ότι αγνοούσε, συγκεκριμένα οι κανόνες σχετικά με την αδειοδότηση για την έναρξη νέων διοργανώσεων, ήταν οι παλιές λεπτομέρειες που χρησιμοποιήθηκαν από το δικαστήριο, για να καταλήξει στα συμπεράσματά του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x