sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το (ασπρόμαυρο) αίμα νερό δεν γίνεται;

Όχι μόνο παίκτες αλλά και οπαδοί της Γιουβέντους από παιδιά. Όταν το «ασπρόμαυρο» αίμα κυλά στις φλέβες των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Πολλοί είναι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που σε μικρή ηλικία κυλούσε «ασπρόμαυρο» αίμα στις φλέβες τους ως οπαδοί της Γιουβέντους, με μερικούς εξ αυτών να παραμένουν «πιστοί».

Από τους γέννημα-θρέμμα «Γιουβεντίνους» όπως οι Ρουγκάνι και Μαρκίζιο, μέχρι τον παίκτη-σύμβολο της Μίλαν Πάολο Μαλντίνι και τον μεγάλο αντίπαλο, αρχικά εντός και στη συνέχεια εκτός αγωνιστικών χώρων, Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Τσίρο Ιμόμπιλε

inner

Ο επιθετικός της Λάτσιο έχει δηλώσει σε συνέντευξή του: «Η ασπρόμαυρη πίστη είναι μία οικογενειακή υπόθεση που μεταδόθηκε και σε εμένα. Όταν πήγα στη Γιουβέντους στα 16 από το Σορέντο, πραγματοποίησα το μεγαλύτερο όνειρό μου».

Μάρκο Βεράτι

inner

Τον 24χρονο μέσο της Παρί Σεν Ζερμέν «πρόδωσε» η μητέρα του λέγοντας: «Είμαι οπαδός της Γιουβέντους κάτι που μετέδωσα στον Μάρκο από όταν ήταν μικρός κάνοντάς τον και αυτόν οπαδό της».

Πάολο Μαλντίνι

inner

Λίγοι γνωρίζουν πως η «σημαία» της Μίλαν ήταν οπαδός της «Μεγάλης Κυρίας». Σε μία συνέντευξή του ο «μύθος» των «ροσονέρι» είχε πει: «Όταν ήμουν μικρός υποστήριζα την Γιουβέντους. Στη συνέχεια όταν ήρθα στη Μίλαν άλλαξα δρόμο. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο πατέρας μου. Από το ’50 πάντα υπήρχε ένας Μαλντίνι εδώ. Αργότερα το να γίνω αρχηγός μετά τον πατέρα μου ήταν μία τεράστια τιμή για εμένα».

Τζιανλούκα Λαπαντούλα

inner

Αν για τον Πάολο Μαλντίνι λίγοι γνώριζαν το «ασπρόμαυρο» παρελθόν του, το πάθος του Τζιανούκα Λαπαντούλα για την «Vecchia Signiora» είναι γνωστό, αφού ο γεννημένος στις 7 Φεβρουαρίου του 1990 επιθετικός το έχει δηλώσει πολλές φορές τονίζοντας μάλιστα πως είδωλό του ήταν ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Ντανιέλε Ρουγκάνι

inner

«Μπιανκονέρο» από μικρός, οπαδός και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής φορώντας τη φανέλα της ομάδας της καρδιάς του. Ο Ρουγκάνι ζει το όνειρό του καθημερινά έχοντας σε περίοπτη θέση στο δωμάτιό του τη φανέλα του Άλεξ Ντελ Πιέρο την οποία είχε αποκτήσει μικρός, ενώ έχει στη συλλογή του όλα τα dvd που έχουν κυκλοφορήσει για τα κατορθώματα της «Μεγάλης Κυρίας».

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

inner

Νυν τεχνικός αλλά και πρώην ποδοσφαιριστής. Ο προπονητής της Γιουβέντους υποστήριζε την ομάδα στης οποίας τον πάγκο κάθεται, έχοντας μάλιστα στον τοίχο του δωματίου του μία αφίσα του Μισέλ Πλατινί.

Κλάουντιο Μαρκίζιο

inner

Ο Μαρκίζιο είναι δηλωμένος οπαδός της ομάδας στην οποία αγωνίζεται, δείχνοντας περίσσιο πάθος (ένας παίκτης που διακρίνεται για αυτό γενικότερα) όταν η Γιουβέντους αντιμετωπίζει την συμπολίτισσα Τορίνο, με όσους τον γνωρίζουν από μικρό να θυμούνται την ίδια «τρέλα» από όταν αγωνιζόταν στους μικρούς των «μπιανκονέρι» και έβρισκε μπροστά του τα αντίστοιχα τμήματα της «Τόρο».

Λεονάρντο Μπλάνκαρντ

inner

Ο γεννημένος στο Γκροσέτο ποδοσφαιριστής είναι οπαδός της Γιουβέντους από την πρώτη ημέρα που ήρθε στη ζωή, όπως έχει δηλώσει. Με τη φανέλα της Φροζινόνε την περσινή σεζόν βρήκε δίχτυα απέναντι στην ομάδα της καρδιάς του λέγοντας μετά μπροστά στις κάμερες με φυσικότητα: «Το γκολ με γέμισε με περίεργα συναισθήματα. Μπορώ να πως ήταν λυτρωτικό. Είμαι οπαδός της Γιουβέντους και λίγους μήνες πριν ταξίδεψα στο Βερολίνο με τους ultras για να παρακολουθήσω από κοντά τον τελικό του Champions League υποστηρίζοντας την ομάδα».

Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο

inner

Ο Τζιλαρντίνο εξομολογήθηκε την αγάπη του για τη Γιουβέντους σε μία συνέντευξη στο περιοδικό «11»: «Στο σπίτι μου ήσουν ή Τορίνο ή Γιουβέντους. Εγώ επέλεξα να γίνω το δεύτερο και να παρακολουθώ τους Μπάτζο, Βιάλι και Μέλερ».

Ρομπέρτο Μαντσίνι

inner

Πριν γίνει ένας μεγάλος αντίπαλος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου (είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής), ο Ρομπέρτο Μαντσίνο ήταν μεγάλος υποστηρικτής της ομάδας του Τορίνο. Το εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Gazzetta dello Sport: «Είναι απίστευτο πως η Γιουβέντους έγινε ένας μεγάλος αντίπαλος για εμένα. Από μικρό ο πατέρας μου με πήγαινε στο Τορίνο και παρακολουθούσαμε τους αγώνες της. Ταξιδεύαμε χιλιόμετρα με το πούλμαν του συνδέσμου της Γιουβέντους του Γέζι. Ξεκινούσαμε στις έξι το πρωί έχοντας πάντα το καλάθι με τα τρόφιμα της μαμάς. Επτά ώρες διαδρομή αλλά δεν μας ένοιαζε. Ήμασταν οπαδοί».

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x