sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το ελληνικό θαύμα στην Ιαπωνία

Η χρυσή σελίδα του ελληνικού μπάσκετ γράφτηκε το 2006 στην Ιαπωνία, με την αξέχαστη νίκη επί των HΠΑ.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 στην Ιαπωνία ήταν η διοργάνωση των εκπλήξεων. Υπεύθυνη για τη μεγαλύτερη εξ αυτών ήταν η Ελλάδα, η οποία έφραξε το δρόμο των ΗΠΑ προς την επιστροφή στην κορυφή.

Με μια μυθική εμφάνιση το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη επικράτησε στα ημιτελικά 101-95 της παρέας των Λεμπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Γουέιντ, Καρμέλο Άντονι, Κρις Μπος, Κρις Πολ και Ντουάιτ Χάουαρντ.

Η Ισπανία, που κέρδισε στον πόντο την Αργεντινή στον δικό της ημιτελικό κυριάρχησε στον τελικό 70-47 κατακτώντας το μοναδικό της μέχρι και σήμερα χρυσό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μάλιστα αήττητη.

Η ατιμασμένη ομάδα των ΗΠΑ, που έκτοτε δεν έχασε ξανά σε μεγάλη διοργάνωση, περιορίστηκε στην παρηγοριά του χάλκινου μεταλλίου νικώντας 96-81 την Αργεντινή στον μικρό τελικό.

Ο… δικός μας, Θοδωρής Παπαλουκάς, κέρδισε επάξια θέση στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά δίπλα σε Καρμέλο Άντονι, Μάνου Τζινόμπιλι, Χόρχε Γκαρμπαχόσα και τον MVP της διοργάνωσης, Πάου Γκασόλ, που όμως απουσίασε από τον τελικό λόγω τραυματισμού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x