sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το έπος του Πανιωνίου

Σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια, ο Πανιώνιος κατακτούσε το Κύπελλο νικώντας τον Παναθηναϊκό με 1-0. Το sport-fm.gr γυρίζει το χρόνο πίσω στη μέρα που η Πλατεία «κάηκε».

Η 29η Απριλίου θα είναι για πάντα ημέρα χαράς για τους φίλους του Πανιωνίου. Κι αυτό γιατί σαν σήμερα, πριν από 18 χρόνια, οι «κυανέρυθροι» κατακτούσαν τον δεύτερο εγχώριο τίτλο στην ιστορία τους, όταν νικούσαν με 1-0 τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πάσχισε να αποκλείσει Πανελευσινιακό (1-3, 3-0), Ορφέα Αλεξανδρούπολης (0-0, 1-0) και Απόλλωνα Καλαμαριάς (4-2, 2-0), αλλά φτάνοντας στα ημιτελικά «καθάρισε» τον ΠΑΟΚ (1-0, 1-1) και στον τελικό του «Καραϊσκάκη» συναντήθηκε με τους «πράσινους».

inner

Στο 53ο λεπτό μια υποδειγματική αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον… Τάκη Φύσσα βρήκε τον Αντώνη Σαπουντζή τετ-α-τετ με τον Γιόζεφ Βάντσικ, αλλά ο Πολωνός γκολκίπερ απέκρουσε με τα πόδια. Ο Γιάννης Καμίτσης με το… πλατινέ μαλλί πήρε το «ριμπάουντ» και σέντραρε με ακρίβεια στον Δημήτρη Ναλιτζή, που με κεφαλιά στην ανυπεράσπιστη εστία χάρισε στον Ιστορικό το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία του, πρώτο μετά το 1979 όταν το είχε σηκώσει με 3-1 απέναντι στην ΑΕΚ.

inner

Πανιώνιος (Χρήστος Εμβολιάδης): Στρακόσα, Βόκολος, Κατσαμπής (78? Καρασαββίδης), Φύσσας, Α. Μάντζιος, Ιωαννίδης, Μπουγάς, Σαπουντζής, Καμίτσης, Μένταν (65΄ Κάφαλης), Ναλιτζής (73? Βάσμπεργκ).

Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης (65? Σιπνιέφσκι), Κολιτσιδάκης, Γκούμας, Γ, Γεωργιάδης, Νικολαΐδης, Μίκλαντ (48? Μπασινάς), Κωνσταντινίδης, Βαζέχα, Αλεξούδης (54? Λυμπερόπουλος), Γ.Χ Γεωργιάδης.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x