Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Το... φάντασμα του Ποτσετίνο θα πλανάται πάνω από τον Σόλσκιερ αν δεν κερδίσει τα επόμενα δύο ματς!

Η τωρινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να μην είναι η υπερδύναμη που ήταν επί Σερ Άλεξ, αλλά δεν έχει σχέση και με το 1972.

Η τελευταία φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε νικήσει σε κάποιο από τα τρία πρώτα παιχνίδια στο Ολντ Τράφορντ για τη νέα σεζόν ήταν πριν 48 χρόνια! Η σεζόν 1972 – 73, στην οποία τελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τερμάτισε 18η, μοιάζει τόσο μακρινή όπως και είναι, αλλά ταυτόχρονα για το τώρα μοιάζει και εντελώς εξωπραγματική.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Και φυσικά μοιάζει εξωπραγματική η σύγκριση. Βέβαια και τότε δεν της έλειπαν οι σπουδαίοι παίκτες, αφού αγωνίζονταν ο Μπόμπι Τσάρλτον στην τελευταία του σεζόν, ο Μπεστ, ο Λόου, ο Μόργκαν και ο Στέπνεϊ.

Κι όμως η Γιουνάιτεντ κινδύνευε με υποβιβασμό και ήταν μέχρι τα Χριστούγεννα τελευταία ενώ τελικά σώθηκε μεν αλλά την επόμενη σεζόν υποβιβάστηκε!

Η τωρινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να μην είναι η υπερδύναμη που ήταν επί Σερ Άλεξ, αλλά δεν έχει σχέση και με το 1972. Είναι να απορείς όταν πας και κερδίζεις στο Παρίσι και ταυτόχρονα την περασμένη εβδομάδα έχεις νικήσει με εμφατικό σκορ στο Νιούκαστλ 4-1 , το να μην έχεις καταφέρει να κερδίσεις ένα από τα τρία ματς στο γήπεδο σου. Πολύ απλά δεν βγάζει εξίσωση!

Το πρόβλημα της ομάδας του Σόλσκιερ είναι ότι μερικές φορές παίζει με φόβο. Το καταλαβαίνεις όταν έχει το παιχνίδι υπό έλεγχο. Δεν της λείπουν ούτε ποδοσφαιριστές ούτε ποιότητα. Εάν της έλειπαν δεν θα μπορούσε να βγάλει στο γήπεδο ούτε για ένα ημίχρονο αυτά που είδαμε στο Παρίσι ή την αντίδραση όταν έμεινε πίσω στο σκορ την περασμένη εβδομάδα στην βορειοανατολική Αγγλία.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x