Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Το πιο εύκολο για τον Ολυμπιακό, αλλά και ο θαυμασμός για Αναστασίου!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως ο Ολυμπιακός πήρε το πιο εύκολο πρωτάθλημα στην ιστορία του, ενώ χαρακτηρίζει προπονητή της χρονιάς τον Γιάννη Αναστασίου.

Ενα πρωτάθλημα που στην τελευταία αγωνιστική του ήρθαν όλα τα αποτελέσματα που περίμενε ο κόσμος δεν μπορεί να θεωρείται ανταγωνιστικό ούτε καν προϊόν!

Δυστυχώς για όλους μας, αυτή τη χρονιά είδαμε το πιο μέτριο ποιοτικά πρωτάθλημα που θυμάμαι, από τις αρχές της δεκαετίας του '70, που παρακολουθώ τα τεκταινόμενα.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ παίρνει το πιο εύκολο πρωτάθλημα στην ιστορία του, αφού όλα τελείωσαν στο 4-0 επί του ΠΑΟΚ στο ματς του πρώτου γύρου. Σε αυτό, στην έλλειψη ανταγωνισμού, δεν φταίει φυσικά ο σύλλογος του Πειραιά. Αγωνιστικά ήταν καλύτερος από πέρυσι (άσχετο αν φέτος έκανε παραπάνω ήττες) και παρά την όποια γκρίνια βγάζουν οι (μονίμως ανικανοποίητοι) κύκλοι δίπλα από τη διοίκηση ο Μίτσελ έδωσε μία πιο επιθετική ταυτότητα στην ομάδα με αποκορύφωμα το καλύτερο ματς που έχει κάνει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός τα τελευταία 25 χρόνια, το 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν στο «Ολντ Τράφορντ» ο Τσόρι κρατούσε την ψυχραιμία του στην ευκαιρία που έπεσε στα πόδια του μετά την απόκρουση του Ντε Χέα στην κεφαλιά του Φουστέρ, τότε ο Ολυμπιακός θα είχε ολοκληρώσει και τη μεγαλύτερη πρόκριση στην 55χρονη παρουσία του στα ευρωπαϊκά κύπελλα!

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ήρθε η φυσιολογική χαλάρωση στο πρωτάθλημα και κάποιες κακές εμφανίσεις, αλλά ποιος ειλικρινά μπορεί να απαιτήσει από τους παίκτες με 16 και 17 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο να μπαίνουν στο γήπεδο σαν καμικάζι;

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ διαφορά των 17 πόντων από τον ΠΑΟΚ, που αποτελεί και νέο ρεκόρ βελτιώνοντας το συν 16 του 1995 που ο Παναθηναϊκός είχε κάνει επί Ρότσα απέναντι στον Ολυμπιακό, απλά αποτύπωσε την πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ ήταν σκέτη απογοήτευση, με τον Στέφενς να αποτελεί τη χειρότερη επιλογή μεγάλου ονόματος που έκανε ελληνική ομάδα για τον πάγκο της την τελευταία δεκαετία. Η επερχόμενη μάχη των πλέι οφ θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ο Παναθηναϊκός και ο Ατρόμητος θα κοντράρουν στα ίσια τον ΠΑΟΚ και η μάχη για το ποιος θα πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ αναμένεται αμφίρροπη, αλλά θα έδινα ένα μικρό προ- βάδισμα στους «πράσινους».

Ο Γιάννης Αναστασίου προσωπικά θεωρώ πως είναι ο προπονητής της χρονιάς. Πήρε ένα σχεδόν διαλυμένο Παναθηναϊκό και με την εξαιρετική δουλειά που έκαναν μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Νταμπίζα οδήγησαν το «τριφύλλι» σε μία καλύτερη σεζόν από αυτή που οι περισσότεροι μπορούσαν να φανταστούν. Και το γεγονός πως από την περσινή άθλια εικόνα που εμφάνισε ο ΠΑΟ φέτος έφτασε να κοντράρει τον ΠΑΟΚ και τον εξαιρετικό Ατρόμητο (ενός άλλου υποψήφιου για τον τίτλο του τεχνικού της χρονιάς, του Γιώργου Παράσχου) δείχνει το πόσο μακριά πήγε την ομάδα ο Αναστασίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x