Κλήρωση-«λουκούμι» ήταν για τον ΠΑΟΚ αυτή που τον έφερε αντιμέτωπο στα play offs του Europa League με τη Ζίμπρου Κισινάου.

Ο σύλλογος που ιδρύθηκε το 1947 εδρεύει στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας. Τερμάτισε τέταρτη στο τελευταίο πρωτάθλημα, όπου έχει κατακτήσει οκτώ τίτλους με τελευταίο το 2000, αλλά κατέκτησε το έκτο Κύπελλο της ιστορίας της. Έδρα της είναι το «Ζίμπρου Στάντιουμ», χωρητικότητας 10.500 θεατών. Προπονητής της Ζίμπρου είναι ο Λευκορώσος Όλεγκ Κουμπάρεφ, ενώ στο ρόστερ της έχει μόνο Μολδαβούς και δύο Λευκορώσους ποδοσφαιριστές.

Φέτος έχει παίξει ήδη σε τρεις γύρους του Europa League. Στον πρώτο προκριματικό απέκλεισε τη Σκεντίγια από την ΠΓΔΜ (2-0, 1-2), στον δεύτερο την ΤΣΣΚΑ Σόφιας από τη Βουλγαρία (0-0, 1-1) και στον τρίτο την αυστριακή Γκρέντιγκ (2-1, 0-1). Στο τρέχον πρωτάθλημα έχει παίξει ένα ματς στη Μολδαβία μετρώντας μία νίκη.

Το 2003 είχε συναντήσει τον Άρη στον πρώτο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA και είχε αποκλειστεί χάνοντας με 2-1 στη Θεσσαλονίκη και μετά το 1-1 στο Κισινάου.

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.