sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το προπονητικό πάρε-δώσε στην Ευρώπη

Ο Ουνάι Έμερι στον πάγκο της Άρσεναλ είναι η τελευταία από τις αλλαγές στους πάγκους των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Τα deal που έχουν ήδη γίνει κι αυτά που είναι… προ των πυλών.

Με νέο... αρχιτέκτονα θα παρουσιαστούν πολλά «μεγάλα» κλαμπ τη νέα σεζόν. Ήδη αρκετές ομάδες έχουν προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή (είτε... αναγκαία, είτε όχι), ενώ η «δράση» αναμένεται να φουντώσει κι άλλο τις επόμενες μέρες.

Σήμερα, λοιπόν, ο Ουνάι Έμερι προσελήφθη από την Άρσεναλ αντικαθιστώντας τον Αρσέν Βενγκέρ μετά από 22 χρόνια.

Την ίδια ώρα, το κενό του Γάλλου τεχνικού στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν θα καλύψει ο άλλοτε κόουτς της Ντόρτμουντ, Τόμας Τούχελ, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Παριζιάνων!

Και μιας και αναφέραμε τους Βεστφαλούς... Στην άκρη του πάγκου τους τη νέα σεζόν θα βλέπουμε τον 60χρονο Λούσιαν Φαβρ, ο οποίος αποχώρησε από τη Νις και παίρνει τη θέση του Πέτερ Στέγκερ, που είχε πάρει τη θέση του Πέτερ Μπος μεσούσης της χρονιάς!

Και μιας και είμαστε στη Γερμανία... Αλλαγή προπονητή έχουμε και στην πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου. Ο σπουδαίος Γιουπ Χάινκες ήταν δεδομένο πως θα αποχωρήσει στο φινάλε της χρονιάς, όπως και συνέβη, με τον Νίκο Κόβατς να παίρνει τα «κλειδιά» του συλλόγου, έστω κι αν προ ημερών στέρησε το νταμπλ από τους Βαυαρούς ως τεχνικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης...

Τι περιμένουμε τώρα από την ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου; Να ολοκληρωθούν τα deal των Νάπολι και Τσέλσι με τους... εκλεκτούς τους! Ο Κάρλο Αντσελότι βρίσκεται ήδη στη Νάπολη και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει το χρίσμα στους «παρτενοπέι» με στόχο να βάλει τέλος στην κυριαρχία της Γιουβέντους, αντικαθιστώντας τον Μαουρίτσιο Σάρι.

Ο Ιταλός, βέβαια, είναι πολύ πιθανό να μείνει μόλις για... ώρες άνεργος. Κι αυτό γιατί φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς για να αναλάβει τις τύχες της Τσέλσι, αφού ο Αντόνιο Κόντε παρουσιάζεται «τελειωμένος» παρά την κατάκτηση του Κυπέλλου, αφού δεν έβγαλε την ομάδα του Λονδίνου στο Champions League.

Και πού θα πάει ο Κόντε, θα πείτε. Έλα ντε! Στην εθνική Ιταλίας, όπου... φλέρταρε έντονα, πάντως, δεν θα πάει, καθώς ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ανέλαβε το δύσκολο έργο να αναγεννήσει τη σκουάντρα ατζούρα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x