Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Το πρώτο βήμα μιας μεγάλης διαδρομής

H ΑΕΚ δεν είναι η πρώτη πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας που έχει κληθεί να παίξει στη Γ' Εθνική, καθώς η Λάρισα είναι εμπειρότερη σε τέτοιο μακροβούτι.

Ωστόσο, ως ιστορικός εταίρος του πάλαι ποτέ ΠΟΚ ο «Δικέφαλος» βιώνει εντονότερα το... πολιτισμικό σοκ.

Χθες, στη Φυλή, συνειδητοποίησε κι ο τελευταίος αμύητος ΑΕΚτζής ότι κάθε ομάδα που θ' αντιμετωπίζει την «Ενωση» θα βλέπει την αναμέτρηση ως το παιχνίδι της ζωής της. Το συνειδητοποίησαν οι «κιτρινόμαυροι» με τα δυνατά μαρκαρίσματα των παικτών του
Μανδραϊκού στην αρχή του αγώνα. Ομως, γρήγορα οι ποδοσφαιριστές του Τραϊανού Δέλλα ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να... στανιάρουν.

Το εντυπωσιακό γκολ του Σταύρου Σταθάκη έσβησε τις ανησυχίες ότι η «άψητη» σε αυτές τις κατηγορίες ΑΕΚ θα τα βρει μπαστούνια. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έβαλαν και δεύτερο γκολ (με τον πιο δραστήριο παίκτη τους, τον Βαγγέλη Πλατέλλα), έχασαν πέναλτι κι ευκαιρίες για να πετύχουν μεγαλύτερο σκορ από το 0-2. Πέρα από τους δύο σκόρερ, ο αξιοθαύμαστος για την επαγγελματική του συμπεριφορά Ανχελ Κορδέρο, ο Δημήτρης Ανάκογλου κι ο Αλεσάντρε Ντ' Ακόλ (παρά το χαμένο πέναλτι) έστειλαν το μήνυμα ότι η ΑΕΚ διαθέτει όση ποιότητα απαιτεί η Γ' Εθνική για να την περάσει «τρένο».

Δεν θα λέγαμε το ίδιο και για τους δύο «-ιτς» της ομάδας, τον Πόποβιτς και τον Μπρέτσεβιτς, αλλά το πρωτάθλημα μόλις χθες άρχισε και οι εξετάσεις συνεχίζονται...

Ο Μανδραϊκός δεν είναι αυτός που ήταν πέρυσι, αφού αρκετά στελέχη του μετακόμισαν στον γειτονικό Πανελευσινιακό και με την απόδοσή του δεν έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στους προσεχείς αντιπάλους της ΑΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση, το χθεσινό ραντεβού στους πρόποδες της Πάρνηθας είχε τη σφραγίδα της «Ενωσης». Γιατί, ανεξάρτητα από τα επί μέρους στοιχεία του παιχνιδιού, αυτού καθαυτού, συνιστά ένα γεγονός η παρουσία της συγκεκριμένης ομάδας σε αυτό το πρωτάθλημα. Συνιστά κάτι ιδιαίτερο η όλη προπαρασκευή της για τη συμμετοχή της σε αυτό το πρωτάθλημα. Μία ομάδα που αν και υποβιβάστηκε, εντούτοις δεν την πήρε από κάτω.

Αντίθετα, στην καμένη γη άνθισε ελπίδα. Απαλλαγή από τα χρέη, έλευση ισχυρού οικονομικού «παίκτη», του Δημήτρη Μελισσανίδη, προσμονή για την ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και βεβαιότητα ότι σε δύο χρόνια το κλαμπ θα είναι ξανά στη φυσική του θέση.

Οπως λένε και οι Κινέζοι, οποιαδήποτε πορεία χρειάζεται το πρώτο βήμα. Και το πρώτο βήμα έγινε. Εδώ είμαστε, να δούμε και τα επόμενα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x