Γενικά

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτόνομο αγωνιστικό αμάξι που ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα

Η δημιουργία του πρώτου αυτόνομου ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου είναι γεγονός.

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στο Χονγκ Κονγκ διεξήχθη ο πρώτος αγώνας της τρίτης σεζόν της ηλεκτρικής Φόρμουλας της E συγκεκριμένα, όμως αυτό που "έκλεψε την παράσταση" στην κινέζικη πρωτεύουσα είναι το πρώτο αυτόνομο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο παγκοσμίως, το λεγόμενο DevBot.

Οι προγραμματιστές του συγκεκριμένου αυτοκινήτου και οι κατασκευαστές του που κρύβονται πίσω από την ιδέα του συγκεκριμένου αμαξιού, δήλωσαν πως το συγκεκριμένο ρομποτικό αμάξι θα είναι ο προπομπός σχετικά με το ότι οι άνθρωποι στο μέλλον θα μπουν στην ιδέα να αισθάνονται πιο άνετα μέσα σε ένα αμάξι χωρίς οδηγό ουσιαστικά.

Το συγκεκριμένο αμάξωμα θα βγάζει γύρω στα 350 χιλιόμετρα τελική ταχύτητα(215 μίλια), ζυγίζοντας 1.1.τόνους, ενώ το συγκεκριμένο σχέδιο είναι να φτιαχτούν άλλα τέτοια παρόμοια αμάξια όπως αυτό, τουλάχιστον δέκα, γύρω από μια σειρά Roborace, κάνοντας ακροβατικά, πριν από τους αγώνες που θα διεξάγονται για την Formula E το Σαββατοκύριακο που θα έχει αγώνα για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στην πίστα του Χονγκ Κονγκ για τον πρώτο αγώνα της τρέχουσας σεζόν στην υβριδική Φόρμουλα, το συγκεκριμένο ημιαυτόνομο αμάξι δεν ήταν έτοιμο να πατήσει πίστα, καθώς δεν εμφάνισε υψηλή ταχύτητα αυτή, ήτοι αυτή που επιθυμούσαν οι μηχανικοί του, ενώ επτά από αυτούς δουλεύουν σε επτά σημεία του για να το βελτιώσουν περαιτέρω. Αυτοί κυρίως ήταν οι λόγοι που δεν μπήκε για δοκιμή στην πίστα το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Να τονίσουμε πως το συγκεκριμένο αμάξι δημιουργήθηκε από το σχεδιαστή του οχήματος, τον Ντάνιελ Σίμον, στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Tron Legacy.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της επικεφαλής της ομάδας Roborace, Βικτόρια Τόμλινσον, στοχεύουν το δημιούργημά τους να κάνει το ντεμπούτο του στο επόμενο GP της Formula E στο Μαρόκο, ενώ ο βασικός τους στόχος είναι να τρέχει σε αγώνες πριν το τέλος της τρίτης σεζόν του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μανδρέκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x