WRC

Το πρώτο του και έπεται συνέχεια!

Από Σεμπαστιάν σε Σεμπαστιάν πάει ο τίτλος του WRC. Στη Γαλλία ο Σεμπαστιάν Οζιέ πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι στον αγώνα της πατρίδας του.

Έχει το όνομα, έχει και τη χάρη. Φυσικά, ο λόγος γίνεται για τον Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον Σεμπαστιάν Λεμπ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Γάλλος οδηγός πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι στην πατρίδα του, μπροστά στο κοινό του. Δείτε εδώ πώς πανηγύρισε τον τίτλο από την πρώτη κιόλας ειδική.

Ο οδηγός της Volkswagen, η οποία φέτος εντάχθηκε στο WRC, στέφθηκε πρωταθλητής δύο γύρους πριν πέσει η αυλαία της σεζόν, έχοντας -προς το παρόν- έξι νίκες στο πρωτάθλημα.

«Ήταν περίεργο το συναίσθημα να συνειδητοποιήσω ότι είμαι πρωταθλητής. Είναι περίεργο γιατί ήταν βράδυ Πέμπτης. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα και για τα όσα έχουμε καταφέρει μαζί την πρώτη μας χρονιά», δήλωσε ο Οζιέ.





Αυτή είναι η τέταρτη συμμετοχή του 29χρονου Γάλλου στον αγώνα της πατρίδας του από το 2008 που ξεκίνησε την καριέρα του.

Το 2009 έτρεχε για λογαριασμό της Citroen Junior, ενώ την επόμενη χρονιά, 2010, έτρεξε με την πρώτη ομάδα για τρεις αγώνες.

inner

Το 2011, όπου έτρεχε δίπλα στον Λεμπ, πήρε πέντε νίκες με την Citroen, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι. Πέρυσι, έκανε δοκιμές με την Skoda Fabia S2000 και φέτος έμελε να επιστρέψει για να στεφθεί Παγκόσμιος πρωταθλητής με άνεση.



Από τους δέκα γύρους που έχουν πραγματοποιηθεί ο Οζιέ έχει πάρει τη νίκη σε έξι –Σουηδία, Μεξικό, Πορτογαλία, Ιταλία, Φινλανδία, Αυστραλία- ενώ έχει δύο πλασαρίσματα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου –Μόντε Κάρλο και Αργεντινή.

Άτυχος στάθηκε στο ράλι Ακρόπολις, όπου τερμάτισε στη 10η θέση και στη Γερμανία που ολοκλήρωσε τον αγώνα από την 17η θέση.

Ο Οζιέ σε αριθμούς:

Ράλι που έχει συμμετάσχει: 66
Πρωταθλήματα: 1
Νίκες σε ράλι: 13*
Πόντιουμ: 21*
Νίκες σε ειδικές: 162*
Συνολικοί βαθμοί: 610*
Πρώτος αγώνας: 2008
Πρώτη νίκη: 2010 ράλι Πορτογαλίας

*Τρεις γύροι πριν να πέσει η αυλαία της σεζόν.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x