Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Τους πληρώνεις ακριβά, αλλά αυτό δεν τους κάνει καλύτερους

Ακούω εδώ και μια πενταετία ότι το ποδοσφαιρικό τηλεοπτικό προϊόν και τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία των συλλόγων της Premier League με κάθε καινούριο συμβόλαιο, είναι μια φούσκα και θα σκάσει.

Το γεγονός και μόνο πως γίνεται συζήτηση για μεταγραφή του Χάρι Μαγκουάιρ σε ποσό που θα ξεπερνάει τα 90 εκατομμύρια ευρώ και θα τον κάνει τον πιο ακριβό αμυντικό στον κόσμο, δείχνει την στρέβλωση των τιμών που υπάρχει λόγω και του καινούριου τηλεοπτικού συμβολαίου στο αγγλικό τοπίο.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ακούω εδώ και μια πενταετία ότι το αγγλικό ποδοσφαιρικό τηλεοπτικό προϊόν και τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία των συλλόγων της Premier League με κάθε καινούριο συμβόλαιο, είναι μια φούσκα και θα σκάσει.

Και γράφω από το 2013 ακριβώς τα ίδια πράγματα. Πως ούτε πρόκειται να σκάσει, ούτε πρόκειται να μειωθεί. Απλούστατα, έλεγα τότε πως την επόμενη δεκαετία θα γιγαντώσει και σχεδόν θα διπλασιαστεί!

Φτάσαμε λοιπόν στο 2019 και η καινούρια τριετής συμφωνία που αρχίζει από αυτό το καλοκαίρι, βάζει πλέον τα ταμεία των ομάδων, μίνιμουμ 170 εκατομμύρια ευρώ ακόμα και για την ουραγό!

Ήδη, σήμερα ανακοινώθηκε πως ολόκληρη η αγωνιστική της Boxing Day, παραδοσιακά μια από τις σημαντικότερες μέρες στο αγγλικό καλεντάρι, θα μεταδοθεί από την Amazon. Πριν από τρία χρόνια, σε αυτή τη στήλη, σας έλεγα πως αργά ή γρήγορα επειδή το αγγλικό ποδοσφαιρικό προϊόν δεν είναι Γερμανία ή Ιταλία, ούτε καν Ισπανία, όπου ξεχωρίζει μόνο το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ με ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο, θα προσελκύσει τα Amazon και Netflix. Φυσικά προσελκύει γενικά το ίντερνετ, εκτός των παραδοσιακών καναλιών ανοιχτών και συνδρομητικών ανά τον κόσμο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x