Ειδήσεις

Τρινκιέρι: «Θέλω να σκεφτώ για την 12άδα…»

Περισσότερο χρόνο για να βρει τους 12 «εκλεκτούς» της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ χρειάζεται ο Αντρέα Τρινκιέρι, όπως δήλωσε, καθώς θέλει να βρει την καλύτερη δυνατή «χημεία».

Σε πρώτη φάση, ο Αντρέα Τρινκιέρι είχε επιλέξει τους «12» της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ. Ωστόσο, όπως δήλωσε μετά τη νίκη επί της Λιθουανίας, τα προβλήματα που προέκυψαν, τον… αναγκάζουν να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει.

Συν τοις άλλοις, ο ομοσπονδιακός τεχνικός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του κόντρα στους Λιθουανούς, αν και τόνισε πως «πρέπει να προσθέσουμε στοιχεία για να αποκτήσουμε αυτό το… κάτι ενόψει Ευρωμπάσκετ».

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι με τη Λιθουανία
«Δείξαμε λίγο λάμψη όμως αυτό δεν λέει κάτι. Δεν πρέπει να κάνουμε το μεγάλο λάθος που είναι συνηθισμένο. Είναι ένα ματς προετοιμασίας και τίποτα περισσότερο και εμείς αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να προετοιμαστούμε. Έχουμε βελτίωση στην άμυνα. Κάθε ομάδα σε αυτό το σημείο έχει έλλειψη σε κάποιο στοιχείο του παιχνιδιού. Δείξαμε σταθερότητα στο παιχνίδι μας και νικήσαμε παρά τα 2/18 στα τρίποντα και πολλά από αυτά υπό καλές προϋποθέσεις. Κι αυτό δείχνει πως παίζουμε ως ομάδα. Κι αυτό είναι το οποίο εγώ θα κρατήσω. Κάθε παίκτης έδειξε θετικά στοιχεία, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να προχωρήσουμε, πρέπει να προσθέσουμε όλα αυτά τα στοιχεία για να αποκτήσουμε αυτό το κάτι που χρειάζεται να έχεις για να προχωρήσεις στο Ευρωμπάσκετ».

Για τις πολλές ασίστ του Σπανούλη και τον… περιορισμένο του ρόλο στο σκοράρισμα
«Ένας καλός παίκτης από έναν σούπερ σταρ ξεχωρίζουν από την στιγμή που θα επιλέξουν να φανούν και να βγουν μπροστά…»

Για την τελική του επιλογή
«Έχω σχεδόν αποφασίσει για την τελική 12άδα, αλλά το πλάνο δουλεύει διαφορετικά. Όταν αρχικά ήρθα είχα αποφασίσει ποιους 12 παίκτες ήθελα καθώς και 2-3 νεαρούς παίκτες για να βοηθήσουν στην προετοιμασία. Μετά είχαμε κάποια προβλήματα και αυτό άλλαξε τελείως το πλάνο μου και έπρεπε να προσαρμοστώ γιατί είχαμε αρκετές απώλειες. Έτσι άλλαξα το πλάνο μου, κάλεσα περισσότερους παίκτες για να βρω την καλύτερη δυνατή χημεία. Ακόμα θέλω να σκεφτώ ώστε να έχω την καλύτερη δυνατή χημεία στην ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x