sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τρόοστ-Εκόνγκ, ο δεύτερος «Έλληνας» σε τελικό Κόπα Άφρικα μετά τον Ουάρντα!

Ο Τρόοστ-Εκόνγκ έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής ελληνική ομάδας που θα αγωνιστεί στον τελικό του Κόπα Άφρικα, μετά τον Αμρ Ουάρντα.

Η Νιγηρία κατόρθωσε να λυγίσει την αντίσταση της Νοτίου Αφρικής και να περάσει στον τελικό του Κόπα Άφρικα. Η πρόκριση ήρθε με μεγάλη δυσκολία, αφού η ομάδα του Τρόοστ-Εκόγκ επικράτησε στα πέναλτι, με τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ να πετυχαίνει το γκολ της ομάδας του, στο 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Η συνεισφορά του 30χρονου αμυντικού στην πορεία της Νιγηρίας είναι καταλυτική, ενώ στον τελευταίο αγώνα της διοργάνωσης θα συμπληρώσει 65 συμμετοχές με το εθνόσημο. Εκτός από αυτό, θα βάλει το όνομά του σε μία λίστα που αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και περιλαμβάνει τους ποδοσφαιριστές των ομάδων της χώρας, που καταγράφουν συμμετοχή στον τελικό της διοργάνωσης στη νέα χιλιετία.

Στη συγκεκριμένη λίστα υπάρχει μόλις ένα όνομα, αυτό του Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού συμμετείχε στην ήττα της ομάδας του από το Καμερούν, στον τελικό του 2017. Τη σεζόν 2017/2018 αγωνίζονταν στον Ατρόμητο, ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, πραγματοποιώντας μια άκρως παραγωγική σεζόν. Η απόδοσή του είχε ως αποτέλεσμα, όχι μόνο να κληθεί στην εθνική, αλλά να αγωνιστεί και στον κρίσιμο αγώνα που έκρινε τον τίτλο.

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ θα γίνει ο δεύτερος παίκτης ελληνική ομάδας, που θα καταγράψει συμμετοχή στον τελικό της διοργάνωσης, αγωνιζόμενος στη Σούπερ Λίγκα. Αυτό διότι υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές με παρουσία στην αναμέτρηση που κρίνει το νικητή, όπου έπαιξαν στο πρωτάθλημά μας κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Ο Γιαγιά Τουρέ μετράει δύο συμμετοχές σε τελικούς του αφρικανικού Κυπέλλου το 2015 και 2012, ως ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι. Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έχει περάσει από τη χώρα μας την αγωνιστική περίοδο 2005/2006 και 2018, όταν έπαιξε στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Μπάμπα Ράχμαν αγωνίστηκε επίσης στον τελικό του 2015, στην αναμέτρηση της Γκάνας με την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο πλάγιος μπακ σκόραρε στη διαδικασία των πέναλτι, ωστόσο η ομάδα του απώλεσε, τελικά, την κατάκτηση του τροπαίου. Ο 29χρονος τη φετινή χρονιά αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ, ενώ έχει περάσει και το 2021 από τη χώρα μας ως δανεικός στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το 2013 η Νιγηρία έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου, επικρατώντας στον τελικό της Μπουργκίνα Φάσο. Στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας βρέθηκε ο Μπράουν Ιντέγε, δύο χρόνια πριν αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό. Τη σεζόν 2019/2020 έκανε το δεύτερο πέρασμά του από την Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη.

Ο Ζοέλ Επαλέ έχει αγωνιστεί στη χώρα μας σε πέντε διαφορετικές ομάδες. Ξεκίνησε από τον Εθνικό, έπαιξε σε Παναχαϊκή, Άρη, Παναθηναϊκό και Ηρακλή. Στον τελικό του Κυπέλλου Αφρικής το 2008, βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του Καμερούν και βίωσε την απώλεια του τροπαίου, μετά την ήττα από την Αίγυπτο.

Κλείνουμε με την αναφορά στην εθνική ομάδα της Τυνησίας και στον κερδισμένο τελικό του 2004. Ο Μεχτί Ναφτί κατέγραψε συμμετοχή, όντας παίκτης της ισπανικής Ρέισινγκ, πανηγυρίζοντας τελικά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Τη διετία 2009-2001 αγωνίστηκε στη χώρα μας με τη φανέλα του Άρη.

Επιμέλεια: Λοΐζος Λαϊνίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x