sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τρύπια σε άμυνα και κέντρο, χωρίς σημείο αναφοράς στην επίθεση η ΑΕΚ

Η Ένωση παρουσιάζει φέτος την χειρότερη αμυντική επίδοση της πενταετίας από τότε που επανήλθε στην Super League, έχοντας ήδη δεχτεί διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Με διαφορά τερμάτων μόλις +2 γκολ και έχοντας ήδη 10 τέρματα στο παθητικό της, η Ένωση βρίσκεται στο -8 από την κορυφή. Η ΑΕΚ που μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση σε όλους τους αγωνιστικούς τομείς, φέτος είχε επενδύσει πάρα πολλά στον Βράνιες που ωστόσο δεν φαίνεται να βοηθά την κατάσταση, ενώ τεράστιος είναι ο προβληματισμός και με την εικόνα στην μεσαία γραμμή.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ έχει δεχτεί τα περισσότερα τέρματα στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, συγκριτικά με τις προηγούμενες περιόδους από τότε που γύρισε στην Super League. Φέτος έχει δεχτεί ήδη δέκα τέρματα, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ της στην πενταετία, ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε τρία παιχνίδια. Στα υπόλοιπα πέντε δέχτηκε από δύο τέρματα.

Η ΑΕΚ έχοντας παίξει πέρσι επίσης τα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (εντός τον πρώτο, εκτός του δεύτερο) στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές είχε δεχτεί μόλις τρία τέρματα. Την σεζόν του τίτλου, η αμυντική της επίδοση στα πρώτα οκτώ παιχνίδια ήταν έξι γκολ παθητικό, ενώ και την σεζόν που ξεκίνησε με Κετσπάγια και Μοράις στις αντίστοιχες αγωνιστικές είχε φάει οκτώ τέρματα, ενώ και την πρώτη σεζόν της επιστροφής της είχε δεχτεί εννέα τέρματα. Φέτος έχει δεχτεί ήδη 10 στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές και ακολουθεί μια δύσκολη τετράδα αγώνων.

Η ΑΕΚ πονάει και στο γκολ, αφού δεν μπορεί να βρει μια πηγή τερμάτων που να μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Μετά από οκτώ αγωνιστικές ο Μάρκο Λιβάια έχει τρία τέρματα, ο Μάνταλος με τον Ολιβέιρα από δύο, με τον αρχηγό να βάζει γκολ για πρώτη φορά στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Βόλο, ενώ από ένα τέρμα έχουν οι Ντέλετιτς, Σιμόες, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, ενώ ένα τέρμα έχει προέλθει από αυτογκόλ. Η ΑΕΚ δεν έχει πάρει τίποτα σε γκολ από Βέρντε κυρίως, αλλά και Ζεράλδες, ο Γιακουμάκης και πάλι δεν έχει σκοράρει, ενώ ο Αλμπάνης που πήρε ευκαιρίες απέχει επίσης από τα γκολ.

Ένα σημείο που φέρνει προβληματισμό για την απόδοση στο ανασταλτικό κομμάτι για την ΑΕΚ, αποτελεί το γεγονός πως δεν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής της Ένωσης στην πρώτη 25άδα των «κλεφτών» μετά τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές. Άλλο ένα στοιχείο που αποδεικνύει την ένδεια και την κακή ποιότητα των χαφ που διαθέτει στο κέντρο της η Ένωση και που αναδεικνύει την ανάγκη που υπήρχε για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, με ρόλο κόφτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x