Τένις

Τσιτσιπάς: «Δεν παραβίασα κανέναν κανόνα στο Ντουμπάι»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε στα σχόλια που ακούστηκαν μετά την παρουσία του σε πάρτι στο Ντουμπάι, ενώ σχολίασε και τα ξεσπάσματα που έχει στο παιχνίδι του

Απάντησε στους επικριτές του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σχετικά με το ταξίδι στο Ντουμπάι.

Ο 22χρονος τενίστας τόνισε πως δεν παραβίασε κανένα πρωτόκολλο με την παρουσία του εκεί και σχολίασε μεταξύ άλλων: «Ο κόσμος βλέπει κάτι και αυτομάτως του δημιουργείται μια άσχημη εντύπωση ή ακόμα και μία αίσθηση ζήλιας. Δεν με σταματάει αυτό από το να κάνω αυτό που κάνω. Μπορώ να καταλάβω ότι, για πολλούς, αυτό που έγινε φαίνεται άδικο, παρόλο που δεν παραβίασα κανέναν κανόνα».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην καθημερινότητά του, στις αλλαγές που έχει φέρει στο χαρακτήρα του η δόξα σε τόσο νεαρή ηλικία, καθώς και στα ξεσπάσματα που έχει παρουσιάσει στο παιχνίδι του.

Μέρος όσων είπε στο neoskosmos.com:

Για τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από ένα πάρτι στο Ντουμπάι: «Σε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό, είχα ακολουθήσει όλα τα τοπικά πρωτόκολλα. Ήμουν στο Ντουμπάι για την προετοιμασία μου για το 2021. Είχε περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που πέρασα την Πρωτοχρονιά με την οικογένειά μου. Ήμουν εκεί με όλα τα αδέρφια μου και ένιωθα πολύ χαρούμενος που γιορτάσαμε την Πρωτοχρονιά όλοι μαζί. Στο Ντουμπάι οι κανόνες είναι εντελώς διαφορετικοί από αυτούς στην Ελλάδα. Επιτρέπεται η κυκλοφορία στους δρόμους χωρίς μάσκα και επιτρεπόταν εκείνο το βράδυ η συνάθροιση των ατόμων που ήταν εκεί έτσι ώστε να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά. Επίσης, δεν χρειαζόταν να φοράμε μάσκες. Δεν παραβίασα κανέναν κανόνα, τους ακολούθησα όλους. Πέρασα καλά, πράγμα το οποίο είχα να κάνω πολύ καιρό. Δεν βλέπω τίποτα το αρνητικό σε αυτό. Ο κόσμος βλέπει κάτι και αυτομάτως του δημιουργείται μια άσχημη εντύπωση ή ακόμα και μία αίσθηση ζήλιας. Δεν με σταματάει αυτό από το να κάνω αυτό που κάνω. Μπορώ να καταλάβω ότι, για πολλούς, αυτό που έγινε φαίνεται άδικο, παρόλο που δεν παραβίασα κανέναν κανόνα.

Για το ότι σε ηλικία 22 ετών έχει οικονομική άνεση και δόξα: «Δεν θα έλεγα ότι αυτό είχε μεγάλη επίδραση στον εαυτό μου. Η οικονομική άνεση μου επιτρέπει να στηρίξω τα τρία αδέρφια μου που θέλουν και αυτά να παίξουν τένις. Είναι ένα μεγάλο προτέρημα το ότι βρίσκομαι στη θέση που βρίσκομαι μέχρι στιγμής. Θέλω μια μέρα να μπορέσω να έχω ένα σπίτι με την οικογένειά μου. Θα το ήθελα πολύ αυτό γιατί έχω δουλέψει πολύ σκληρά για τις ανέσεις που, τώρα πια, είναι μέρος της ζωής μου. Αυτό δεν επηρεάζει όμως τον χαρακτήρα μου. Προσπαθώ να μείνω ταπεινός γιατί ξέρω ότι είμαι ακόμα στην αρχή και θέλω να κατορθώσω πολλά περισσότερα σε σχέση με την καριέρα μου και την προσωπική μου ζωή. Νομίζω ότι, μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που πρέπει να περάσω είναι το να καταφέρω να μείνω ίδιος, χωρίς να αλλάξει ο χαρακτήρας μου. Θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι που θα θελήσουν να μπουν στην ζωή μου ή να αποτελέσουν μέρος της παρέας μου. Πρέπει, λοιπόν, να είμαι προσεκτικός και να επιλέξω σωστά τους ανθρώπους με τους οποίους θέλω να περνάω τον ελεύθερό μου χρόνο, εκτός γηπέδου».

Για το ότι πολλές φορές στο παιχνίδι του βγάζει έντονα στοιχεία: «Προσπαθώ να χειρίζομαι κάποιες καταστάσεις μέσα στο γήπεδο όσο πιο ψύχραιμα γίνεται. Πολλές φορές όμως η ένταση του αγώνα και η δυσκολία που τον συνοδεύει μπορεί να δημιουργήσουν μία εντελώς διαφορετική κατάσταση. Μπορεί να χάσεις τον εαυτό σου. Προσπαθώ να το διαχειρίζομαι αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Τα ξεσπάσματα που είχα μέσα στο γήπεδο είναι μέρος του εαυτού μου. Αυτό δείχνει το πόσο θέλω να επιτύχω και το πόσο θέλω να ξεπεράσω τις δυσκολίες του αγώνα. Δεν είναι πάντα εύκολο να δείχνεις τον "τέλειο" Στέφανο. Επίσης δεν θα κρύψω το ότι, πολλές φορές, όταν εκνευρίζομαι, παίζω καλύτερα.

Για το τι του προσφέρει προσωπική ευχαρίστηση: «Για εμένα, πολλές φορές, οι χαρές και οι ευτυχίες προέρχονται από, για παράδειγμα, μια επιτυχία στο τένις, από κάποιο επίτευγμα ενός μέλους της οικογένειάς μου ή ένα κατόρθωμα που σχετίζεται με τα χόμπι μου. Έχουν συμβεί πολλά διαφορετικά και ωραία πράγματα στη ζωή μου μέχρι στιγμής και θα μπορούσα να πω ότι, η προσωπική μου ευχαρίστηση είναι αποτέλεσμα του συνόλου. Βέβαια, φυσικά και η καριέρα μου μετράει πάρα πολύ και θέλω να προσφέρω ευχαρίστηση, όχι μόνον σε εμένα, αλλά και σε άλλους.

Για την καθημερινότητά του: «Η ζωή μου με ικανοποιεί απόλυτα. Ξέρω ότι δεν στερούμε πολλά πράγματα. Πολλές φορές, για παράδειγμα, θέλω να μένω στο σπίτι μου για περισσότερο καιρό, αλλά και τα άτομα όπου διασκεδάζουν και έχουν μία κανονική, καθημερινή ζωή περνώντας αρκετές ώρες στο σπίτι τους, ίσως και αυτοί να στερούνται κάποιες ευκαιρίες που μπορεί να φέρει μία καριέρα. Την καριέρα μου εγώ άρχισα να την χτίζω από πολλή μικρή ηλικία και έχω φροντίσει να παραμείνω αφοσιωμένος σε αυτό που επέλεξα να κάνω. Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμένα το να μπορώ να στέκομαι στο "βάθρο" και να πραγματοποιώ τα όνειρά μου. Επιπλέον, το ότι ταξιδεύω και γνωρίζω διαφορετικά μέρη κάθε εβδομάδα, είναι, νομίζω, ένα μεγάλο πλεονέκτημα και κάτι ιδιαίτερα θετικό. Το ότι παίζω και γνωρίζω καινούριο κόσμο είναι κάτι μαγικό. Είναι ένα από τα καλύτερα επαγγέλματα που μπορεί να επιλέξει κάποιος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x