Βάιος Τσούτσικας

Από την τεσσάρα στα... ντόρτια!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για ένα 90λεπτο στο οποίο ο Παναθηναϊκός φρόντισε να δείξει ότι φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής είναι... οι άλλοι!

Αν κόντρα στον Πανθρακικό καταλάβαμε τα όπλα του Παναθηναϊκού στη μάχη για την κατάκτηση της κορυφής απέναντι στην Ξάνθη η ομάδα έδειξε γιατί φαβορί είναι κάποιος άλλος.

Ψυχρά αν το δει κάποιος το φινάλε της 15ης αγωνιστικής δεν τράβηξε τον Παναθηναϊκό πιο μακριά από την κορυφή. Η ήττα του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα διατήρησε την επαφή με την πρώτη θέση αλλά... Δεν είναι τόσο το γεγονός ότι στο κρίσιμο σταυροδρόμι ευνοήθηκε αυτός που έχει - λόγω παράδοσης - το ψυχολογικό αβαντάζ έναντι των άλλων δύο διεκδικητών του τίτλου. Είναι η εικόνα του Ολυμπιακού άλλωστε τέτοια που επιτρέπει σε Αναστασίου και Αναστασιάδη να περιμένουν κι άλλες γκέλες από τους πρωταθλητές. Είναι η άθλια εικόνα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού αυτή που προβληματίζει περισσότερο. Και βοηθά τον Ολυμπιακό να επουλώσει τις όποιες πληγές του.

Ειδικά, λοιπόν, μιλώντας για όσα έγιναν στα Πηγάδια. Ο Παναθηναϊκός απώλεσε την ευκαιρία να πιέσει αφόρητα τον ανταγωνισμό. Τον ΠΑΟΚ θα τον πλησιάζε στο δίποντο, στον Ολυμπιακό θα έστελνε το μήνυμα ότι δεν αφήνει βαθμούς να πάνε χαμένοι άρα γρήγορα θα επιχειρούσε προσπέραση. Και το έχασε το δικαίωμα αυτό πολύ γρήγορα. Στην πρώτη ευκαιρία ο Πέτριτς θύμισε ότι αρνείται να μαρκάρει τον αντίπαλο στις στημένες φάσεις και χάρισε στην Ξάνθη το 1-0. Λίγο αργότερα όσοι κλήθηκαν να απομακρύνουν τον κίνδυνο - με εξαίρεση τον Στιλ - επέτρεψαν στην Ξάνθη να πάρει συνεχή "επιθετικά ριμπάουντ" και να γράψει στον πίνακα το 2-0. Παρά τη γρήγορη απάντηση του Καρέλη η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού δεν άφηνε περιθώρια για αισιόδοξες σκέψεις ανατροπής του σκορ.

Οσο το ματς κυλούσε έμοιαζε πιθανότερο να κάνει μεγάλο σκορ η Ξάνθη παρά να κλέψει κάτι από το ματς ο Παναθηναϊκός. Σε αυτό, βέβαια, βοήθησε και η τύχη των αντιπάλων - όπως στη φάση του γκολ του Σολτάνι - αλλά και η ατυχία των "πρασίνων" που έμειναν πριν το ματς χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ. Εγιναν όμως και... αυτογκόλ. Οπως η επιλογή του Αναστασίου να κάνει διπλή αλλαγή χωρίς αυτή να συμπεριλαμβάνει τον λαβωμένο από το πρώτο κιόλας ημίχρονο Νάνο. Αποτέλεσμα; Λίγα λεπτά μετά την είσοδο των Δώνη, Ντίνα πέρασε... αναγκαστικά στο γήπεδο και ο Χουχούμης. Μπορεί να είναι και ιδέα μου αλλά... Από το 70' και μετά αντί να πιέσει ο Παναθηναϊκός κοιτούσε τις προσπάθειες του αντιπάλου. Ισως δεν είχε μείνει άλλη βενζίνη στο ρεζερβουάρ. Σηκώνει κουβέντα, λοιπόν, και το ενδεχόμενο κακής διαχείρισης...

Βαρύ, λοιπόν, να τρως τέσσερα γκολ. Ακόμα βαρύτερο αν τα τρως "σβηστά" και είσαι και προϊδεασμένος για το τι μπορεί να κάνει ο αντίπαλος: με το ίδιο σκορ είχε πέσει εκεί και ο ΠΑΟΚ. Για να... ελαφρύνει η κατάσταση χρειάζονται δύο πράγματα. Αφενός να ακολουθήσει νίκη επί της Κέρκυρας τη Δευτέρα, αφετέρου να υπάρξει ενίσχυση για να πάψει η αμυντική λειτουργία της ομάδας να θυμίζει παιδική χαρά ντάλα καλοκαίρι...


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x