Βάιος Τσούτσικας

Δέκα λεπτά μπάλα με κάποια Γκαμπάλα

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για τη νέα προβληματική εμφάνιση του Παναθηναϊκού που φωνάζει από μακριά ότι αργεί πολύ για να φτάσει στα επίπεδα του ένδοξου παρελθόντος του.

Ήταν μια ομάδα που στην Ελλάδα θα έδινε μάχη για να μείνει στην κατηγορία. Και οι πιθανότητες δεν θα ήταν με το μέρος της.

Ήταν μια ομάδα που μέχρι πέρυσι δεν είχε περάσει τα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν για να παίξει ποδόσφαιρο. Ήταν μια ομάδα οι παίκτες της οποίας σχεδόν λιποθυμούσαν από το 75 και μετά, δείχνοντας το ερασιτεχνικό τους επίπεδο και στον τομέα της αγωνιστικής ετοιμότητας.

Κι όμως. Η Γκαμπάλα έχει να λέει από το βράδυτης Πέμπτης ότι πήρε μια διαδικαστική ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό. Έναν σύλλογο που κάποτε διέπρεπε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάποτε, όμως Να το θυμόμαστε αυτό το 0-0 στο Μπακού κάθε φορά που ζητάμε (μεοποιονδήποτε τρόπο) από την ομάδα να βάλει το κοστούμι του παρελθόντος.

Δεν είναι ώρα ακόμα. Προς το παρόν ο Παναθηναϊκός μόνο τόση (λίγη) ποιότητα μπορεί να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο. Και να πάρει χωρίς λάμψη τα βαθμουλάκια με σύνεση και υπομονή. Θα μου πεις: αν έπαιζε από την αρχή ο Μπεργκ, αν είχε βρει στόχο ο Πέτριτς, αν ήταν πιο σωστός στην τελική προσπάθεια ο Σουηδός στο φινάλε.

Αφενός δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα πόσω μάλλον να πάρεις νίκες και προκρίσεις με υποθέσεις, αφετέρου η χρησιμοποίηση του Πέτριτς ή αν προτιμάτε η μη χρησιμοποίηση του Μπεργκ από την αρχή ή η προτίμηση του Λουντ και του Καλτσά για την βασική 11άδα έγινε και διότι ο κόουτς (λογικά) είχε στο μυαλό του και το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό τη Δευτέρα. Με άλλα λόγια, το ρόστερ σε όλο του το εύρος δεν είναι ικανό να παίρνει νίκες με περίπατο ακόμα και απέναντι σε ομάδες χαμηλού επιπέδου.

Υπάρχει, όμως, και ο αντίλογος Να, πάρτε για παράδειγμα τον ΠΑΟΚ που την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές με πολύ κοντύτερο ρόστερ από τον Παναθηναϊκό νικούσε με μεγάλο σκορ την Μπρόντμπι. ’ρα γίνεται και χωρίς τον Αμπέντ. Ή, μάλλον, πρέπει να μπορεί ο Παναθηναϊκός να βγάζει περισσότερη ενέργεια και ποιότητα πριν βάλει όλα τα όπλα στη φαρέτρα του.

Πιθανότατα δεν θα πάθει νέο κάζο ο Παναθηναϊκός. Να το πούμε κι έτσι: θέλει μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει να αποκλειστεί από αυτήν την ομάδα το «τριφύλλι» στον επαναληπτικό της Λεωφόρου. Το θέμα, όμως, δεν είναι εκεί. Το θέμα είναι ότι σε ένα ακόμα 90λεπτο η προσδοκώμενη πρόοδος δεν ήρθε. Και το διάστημα της προετοιμασίας ολοκληρώθηκε.

Σε μια αποστροφή του λόγου του μετά το τέλος του ματς με την Γκαμπάλα ο Γιάννης Αναστασίου είπε ότι η ψυχολογία της ομάδας ήταν πεσμένη λόγω του αποκλεισμού από την Μπριζ. Αυτός ξέρει αν οι παίκτες του νιώθουν καλύτερα μετά την ισοπαλία στο Μπακού. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα με την απόδοσή της δεν βοήθησε τον κόσμο να νιώσει καλύτερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x