Βάιος Τσούτσικας

Επιθετικός (και) εξολοθρευτής!

Ο Παναθηναϊκός αντιδρά και αλλάζει το ρόστερ του με παίκτες που τον ισχυροποιούν στην άμυνα και τον… απογειώνουν στην επίθεση. Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sportfm.gr για την ενίσχυση του «εξάστερου»

Ακόμα και όταν το βλέπεις καθαρά πως το πράγμα έχει στραβώσει εύκολο είναι να παραπλανηθείς. Και να πιστέψεις πως με υπομονή κι επιμονή η κατάσταση θα βελτιωθεί. Μέχρι που έρχεται ένα στραπάτσο και νιώθεις σαν να έχεις φάει έναν κουβά νερό στο κεφάλι...

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Το λέγαμε και κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν, το συζητάμε και τις τελευταίες μέρες. Η τότε εκτός προγράμματος ήττα του Ολυμπιακού από τους πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» σε ριζικές αποφάσεις: άλλαξαν προπονητή – έστω και με αρκετή ταλαιπωρία – και μαζί αγωνιστική φιλοσοφία. Αλλαγές που τους οδήγησαν στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και σε ένα ακόμα φάιναλ φορ. Με τον ίδιο τρόπο «αφυπνίστηκε» και ο Παναθηναϊκός μετά το ντέρμπι στο ΣΕΦ…

Ως συνέχεια του προλόγου λοιπόν, σημαντικό είναι μετά τον κουβά νερό να αντιδράσεις. Και ο Παναθηναϊκός το κάνει με τρόπο εντυπωσιακό. Ήδη έσπασε το συμβόλαιο του Χέινς με τη Σάσαρι, έκλεισε τον αρχισκόρερ του NBDL Έλιοτ Ουίλιαμς και ετοιμάζεται να ανακοινώσει και ψηλό.

Εύκολο να πει κανείς πόσα κουβαλάνε μαζί τους τα νέα αποκτήματα στο ΟΑΚΑ. Φέρνουν φρέσκα πόδια και άρα αυξάνουν την διαθέσιμη ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, αυξάνουν τη δημιουργικότητα, δεδομένου ότι – κυρίως ο Ουίλιαμς – είναι εξαιρετικοί επιθετικά παίκτες και δίνουν τη δυνατότητα στον Τζόρτζεβιτς να φτιάχνει πολλά και διαφορετικά σχήματα. Ο Ουίλιαμς έχει ταλέντο για να παίξει 2 και κορμί που του επιτρέπει να παίξει και 3, ο Χέινς άνετα κουβαλά την μπάλα, άνετα επίσης παίζει τον ρόλο του μπόμπερ.

Ο ψηλός, έτσι όπως περιγράφεται ο υπό αναζήτηση σέντερ, φέρνει μαζί τα γρήγορά του πόδια. Στοιχείο απαραίτητο για να σφίξει ακόμα περισσότερο η άμυνα του Παναθηναϊκού και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η επίθεση. Με δύο μάστορες του πικ εν ρολ στη σύνθεσή του, τον Διαμαντίδη και τον Καλάθη, ο ψηλός που θα έρθει το πιθανότερο είναι να εκτινάξει το κασέ του στα ύψη (όπως και ο Λάσμε) και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να γίνει ακόμα πιο απειλητικός.

Να πούμε και το αυτονόητο… Από μόνες τους οι κινήσεις αυτές δεν φτάνουν για να ανέβει ο Παναθηναϊκός επίπεδο. Τώρα είναι που πρέπει να επιβληθεί η προσωπικότητα του Τζόρτζεβιτς και να «δέσουν» τα νέα υλικά με τα παλιά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τα υλικά, όμως, υπάρχουν. Και είναι στο χέρι του προπονητή της ομάδας να τους κάνει να παίζουν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή το συντομότερο δυνατό. Το μόνο που μπορείς να πεις είναι ότι το ταβάνι της ομάδας ψήλωσε πολύ και ότι το ρόστερ που δημιουργείται θα μοιάζει με πραγματικό επιθετικό εξολοθρευτή.

Ευθύνες, όμως, δεν έχει μόνο ο κόουτς. Έχουν και οι παίκτες που «στριμώχνονται» πλέον στην περιφέρεια. Σαν τον Παππά ή τον Μποχωρίδη. Στο χέρι τους είναι να περάσουν πιο μπροστά –αν νιώθουν ότι μένουν πίσω – να αλλάξουν ξανά την ιεραρχία στο ρόστερ και να βγουν ξανά στον αφρό. Να το πούμε κι αλλιώς; Καλό θα τους κάνει ο ενισχυμένος ανταγωνισμός. Ή, μάλλον, καλό ΠΡΕΠΕΙ να τους κάνει ο ενισχυμένος ανταγωνισμός. Να ζοριστούν, να τους βγει ο καλός εννοούμενος εγωισμός και να γίνουν ξανά οι παίκτες πάνω στους οποίους ο Παναθηναϊκός είχε επιλέξει να στηρίξει το μέλλον του. Μπορούν και πρέπει να το κάνουν…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x