Βάιος Τσούτσικας

Για να μην ξεχνιόμαστε

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για την… ανηφόρα του ματς με τον Λεβαδειακό που μπορεί να βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό στην κούρσα του τίτλου.

Επειδή πολλή κουβέντα γίνεται για το «εύκολο» πρόγραμμα που έχει ο Παναθηναϊκός ως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό καλό θα είναι όσοι κρίνουν την ομάδα, όσοι την παρακολουθούν από τις εξέδρες αλλά και όσοι παίζουν σε αυτή να έχουν στο νου τους την ανηφόρα στο ματς με τον Λεβαδειακό παρά τη βόλτα κόντρα στον Εργοτέλη.

Απαραίτητη τούτη η σημείωση διότι ούτε ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που μπορεί να ρίχνει 4 και 5 γκολ στους εν Ελλάδι αντιπάλους του, ούτε οι «μικροί» της Σούπερ Λίγκας μπαίνουν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με το δέος που το έκαναν τα παλιά τα χρόνια. Στις μέρες μας ο Λεβαδειακός, η Καλλονή, ο Πανθρακικός και άλλες ομάδες παρόμοιου βεληνεκούς έχουν ελπίδα για ένα θετικό αποτέλεσμα στο άντρο των «πρασίνων». Ακόμα και αν την ελπίδα αυτή δεν τη βρίσκουν (μόνο) από τη δική τους καλή απόδοση. Αλλά ας κάνουμε ντρίπλα στο σημείο αυτό για να μη μπλέξουμε σε πράγματα χιλιοειπωμένα και χιλιογραμμένα για την ποιότητα της ελληνικής διαιτησίας.

Ενόψει Πανιωνίου, λοιπόν, το αγχωτικό 1-0 επί του Λεβαδειακού είναι ό,τι πρέπει για τον Αναστασίου: αφενός βάζει στην άκρη τους 3 βαθμούς, συνεχίζει να βλέπει στον όχι και τόσο μακρινό ορίζοντα τους δύο προπορευόμενους, αφετέρου του δίνει τη δυνατότητα να σκληρύνει λίγο το βλέμμα του, να κάνει καμία παρατήρηση παραπάνω και να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές να θυμηθούν όλα εκείνα τα στραπάτσα που έχουν δεχθεί όταν μπαίνουν – έστω και στο ελάχιστο – με στάση υπεροπτική σε ένα ματς. Ένα, για παράδειγμα, ήταν εκείνο της περσινής 2ης αγωνιστικής στη Νέα Σμύρνη…

Ως πακέτο, ό,τι σερβιρίστηκε στη Λεωφόρο κόντρα στους Βοιωτούς, είναι χρήσιμο και για την εξέδρα. Είναι απόλυτα λογικό οι οπαδοί της ομάδας να παρουσιάζουν αυξημένες σε σχέση με πέρυσι απαιτήσεις, είναι υπερβολικό, όμως, να αρχίζουν την – ελαφριά έστω – μουρμούρα στο 25’ του ματς με τον Λεβαδειακό επειδή δεν έχει σκοράρει η ομάδα τους.

Καλές, λοιπόν, οι γιορτές και οι πεντάρες για να φτιάξεις κλίμα και όμορφη ατμόσφαιρα αλλά για να φτιάξεις χαρακτήρα ικανό να σε συντηρήσει στη μάχη του τίτλου χρειάζονται και οι ανηφοριές σαν κι αυτή κόντρα στον Λεβαδειακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x