Βάιος Τσούτσικας

Για τον Πεδουλάκη και τον Καλάθη

Ο Παναθηναϊκός έσπασε ξανά την έδρα του Ολυμπιακού με τον Ραντούλιτσα και τον Γουίλιαμς εκτός τόπου και χρόνου. Γίνεται; Με τέτοιο κόουτς και τέτοιο εγκέφαλο γίνεται!

Το ξεκίνημα της φετινής σειράς των τελικών ήταν η απάντηση των Καλάθη και Πεδουλάκη σε όσους τους αμφισβητούν. Ο Παναθηναϊκός «έσπασε» την έδρα του Ολυμπιακού με τον Διαμαντίδη εμφανώς επηρεασμένο από τον τραυματισμό του και τους δύο κορυφαίους επιθετικά παίκτες του εκτός τόπου και χρόνου: Ραντούλιτσα και Γουίλιαμς δεν ενόχλησαν καν.

Παρ? όλα αυτά οι «πράσινοι» δεν πήραν τη νίκη με κατενάτσιο αλλά χτυπώντας κάθε κενό και κάθε αδυναμία στην άμυνα του Ολυμπιακού. Είναι που ο Πεδουλάκης δεν μπορεί να δουλέψει σωστά τις ομάδες του στην επίθεση. Για όσους το έχουν ακόμα αυτό στο νου τους μια σημείωση: ο Παναθηναϊκός μοίρασε στο ΣΕΦ 29 ασίστ! Με εξαίρεση, δε, την τρίτη περίοδο οι «πράσινοι» σκόραραν σταθερά πάνω από 20 πόντους ανά δεκάλεπτο.

Αυτός ο γρήγορος ρυθμός που επέλεξε ο Πεδουλάκης κάθε φορά που δινόταν η ευκαιρία στους παίκτες του ήταν και ό,τι αιφνιδίασε περισσότερο τον Ολυμπιακό. Όπως και οι καλές απαντήσεις που έδινε ο φιλοξενούμενος στα «ερυθρόλευκα» ξεσπάσματα. Για κάθε μίνι σερί των πρωταθλητών ερχόταν ένα μεγάλο σουτ του Φώτση ή του Φελντέιν ή του Καλάθη.

Βρείτε ένα γκαρντ που μπορεί να παίζει σε εκτός έδρας τελικό της Basket League στα όρια του τριπλ νταμπλ και ξανασκεφτείτε το αν πιστεύετε ότι τα λεφτά που παίρνει από τον Παναθηναϊκό είναι πολλά. Ο Νικ μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 8 ασίστ και πέτυχε 16 πόντους, απαντώντας πολλές φορές στην επιλογή της άμυνας του Ολυμπιακού να του δώσει το σουτ. Ήταν μια τεράστια εμφάνιση γεμάτη αυτοπεποίθηση από τον παίκτη που προσελήφθη από τον Παναθηναϊκό για να κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά.

Στο φινάλε της πρώτης αναμέτρησης διαψεύστηκαν όσοι (κι εγώ μαζί) περίμεναν μια σχετικά άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού και στους φετινούς τελικούς. Μέχρι εκεί όμως. Στο 2ο ματς του ΟΑΚΑ ο Πεδουλάκης θα έχει πολύ λιγότερες εκπλήξεις να κάνει στον αντίπαλό του. Άσε που αυτή τη φορά το άγχος θα βαραίνει τον Παναθηναϊκό ως γηπεδούχο. Με άλλα λόγια: ο χειρότερος εχθρός σήμερα είναι οι πρόσκαιροι πανηγυρισμοί στο πράσινο στρατόπεδο.

Και κάτι ακόμα: μπορεί ο Ολυμπιακός να φεύγει βαριά λαβωμένος από ένα ακόμα σπάσιμο έδρας του αντιπάλου του αλλά ενόψει της συνέχειας οι πρωταθλητές κέρδισαν τον Παπαπέτρου που σε ένα ακόμα παιχνίδι ύψωσε ανάστημα με την μπάλα να ζεματάει αλλά και τον Λοτζέσκι που φαίνεται να έχει αφήσει πολύ πίσω την περιπέτεια της υγείας του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x