Βάιος Τσούτσικας

Η χρονιά του... Χουλκ!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για όσους πρωταγωνίστησαν στη... σβηστή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Κέρκυρας και όλα όσα χρειάζονται για να γίνουν οι νίκες συνήθεια.

Μπορεί να μένει στο νου το εκπληκτικό γκολ του Χουχούμη αλλά η... ρέντα και η εξαιρετική κατάσταση του Καρέλη είναι - μετά τους βαθμούς - ό,τι πολυτιμότερο κρατά ο Παναθηναϊκός από τη νίκη με την Κέρκυρα.

Λένε ότι τα θηρία όταν πληγώνονται είναι πιο επικίνδυνα. Αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να θεωρηθεί θηρίο στη σύγκρισή του με τους νησιώτες απέτυχε να δείξει τα δόντια του στον αντίπαλο. Διότι πληγωμένος πήγε στο ματς από την ήττα στην Ξάνθη. ίσως είναι και η κούραση που έχει βαρύνει τα πόδια των παικτών, είναι σίγουρα και οι απουσίες... Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν την μπάλα στα πόδια τους αλλά δεν κατάφεραν να ρίξουν γρήγορα στο καναβάτσο τον αντίπαλο. Και αν δεν έβαζε το ποδαράκι του ο Καρέλης στη φάση του 45' το ήδη δύσκολο σταυρόλεξο που είχε παρουσιάσει η Κέρκυρα θα άρχισε να μοιάζει με άλυτο γρίφο.

Ένα το κρατούμενο, λοιπόν. Η άνοδος και η ρέντα που έχει ο Καρέλης είναι προίκα μεγάλη. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έχει καταφέρει φέτος να πάρει το χρίσμα στην Εθνική Ανδρών, να σκοράρει με το εθνόσημο, να μονιμοποιηθεί στην 11άδα των πρασίνων και να φιγουράρει στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ. Επιδόσεις που ίσως ούτε ο ίδιος να μην είχε στο νου όταν επαναπατρίστηκε το καλοκαίρι του 2013.

Δεύτερο κρατούμενο η εξαιρετική απόδοση του Τριανταφυλλόπουλου σε ρόλο στόπερ. Ο νεαρός το "φωνάζει" σε κάθε ευκαιρία ότι αυτή - του κεντρικού αμυντικού - είναι η θέση που του ταιριάζει. Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά μετά από καιρό ο Παναθηναϊκός δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα από τους αντίπαλους επιθετικούς. Ναι, και η Κέρκυρα έμοιαζε να μην έχει βενζίνη στο ρεζερβουάρ της αλλά... Είναι η ίδια ομάδα που προκάλεσε τεράστιους πονοκεφάλους στον ΠΑΟΚ πριν λίγες μέρες.

Τρίτο κρατούμενο η μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση του Στιλ. Μπορεί να έκανε λιγότερες μεγάλες επεμβάσεις αλλά με την μπάλα στα πόδια ήταν εκπληκτικός. Ψύχραιμος και αλάνθαστος - με μία εξαίρεση προς το φινάλε - ο Βρετανός συνέχισε να δικαιώνει όσους τον επέλεξαν για τη θέση του Καπίνο.

Συνολικά τώρα... Το φινάλε του 2014 δεν είναι εντυπωσιακό. Θα μπορούσε να είναι πολύ λαμπερότερο αν το 4-2 στην Ξάνθη ήταν αντίστροφο. Ή αν ο Παναθηναϊκός ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας. Είναι, όμως, πολύ καλύτερο από το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η ομάδα του Αναστασίου είναι σε απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή και επιτρέπει στον κόσμο της να ονειρεύεται ακόμα και πρωτάθλημα. Για να το πετύχει, όμως, χρειάζεται όση περισσότερη ποιότητα μπορεί να αγοράσει. Θα έρθουν κι άλλα ματς με σημαντικές απουσίες, θα έρθουν κι άλλα ματς με βαριά τα πόδια των παικτών. Φάνηκε και κόντρα στην ομάδα του Γρηγορίου: το απρόβλεπτο είναι αυτό που δίνει νίκες σε τέτοια ματς. Το έκανε (κατά τύχη) ο Καρέλης και στο φινάλε ο Χουχούμης. Ίσως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται παίκτες που θα έχουν το... απρόβλεπτο συνέχεια στο παιχνίδι τους. Στην επίθεση φυσικά...


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x