Βάιος Τσούτσικας

Και τα γκολ; Δώρο!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sport-fm.gr για το χαρακτηριστικό πρόβλημα του φετινού Παναθηναϊκού που τον έχει αναγκάσει σε… άκυρη εκκίνηση.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι τέτοια… Διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού αυτό με την Ντιναμό, η ιστορία του, όμως, παρεμφερής. Λες και το κάνει επίτηδες φέτος η ομάδα του Αναστασίου: τρώει εύκολα γκολ – κάποιες φορές και παιδικά – και μετά τρέχει να προλάβει. Και τις περισσότερες φορές αποτυγχάνει. Από το φιλικό με τον Ατρόμητο το έχει ξεκινήσει τούτο το βιολί.

Την πάτησε με τη Σταντάρ, την πάτησε με τον Λεβαδειακό και την Καλλονή. Μόνο η Μίντιλαντ και ο Πανιώνιος στην… παράταση ένιωσαν την πίκρα της ανατροπής. Μια απλή κουβέντα αρκεί για να εξηγήσεις άλλη μια αποτυχία του ΠΑΟ. Και είναι κουβέντα σχετική με τη συχνότητα που σκοράρει ο αντίπαλός του. Είτε έχει σέντερ φορ τον Κουράνι είτε τον Μανούσο.

Από εκεί θα αρχίσει – αν και εφόσον – να παίρνει τα πάνω της η ομάδα και φέτος. Μόλις καταφέρει να βρει συνοχή στη άμυνα θα μπορέσει σταδιακά τις προσπάθειες εκμετάλλευσης των υπόλοιπων χαρακτηριστικών της. Οσο φρέσκος και πιεστικός να είναι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να λυγίσει τον αντίπαλό του αν του επιτρέπει τουλάχιστον ένα γκολ.

Σύμφωνοι… Δεν έχει καμία σχέση το ρόστερ της Ντιναμό με όσα έχει ως στιγμής αντιμετωπίσει η ομάδα του Αναστασίου. Σύμφωνοι… Είναι μεγαλύτερη απώλεια για τον ΠΑΟ ο Μπεργκ παρά όσοι έλειπαν από την πανάκριβη ομάδα της Μόσχας. Σύμφωνοι… Είναι άδικο να περιμένουμε από τον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό να συμπεριφέρεται εντός γηπέδου σαν αντίστοιχες ομάδες του συλλόγου στο ένδοξο παρελθόν αλλά…

Πρώτον το πρόβλημα της αμυντικής λειτουργίας δεν εμφανίστηκε ξαφνικά κόντρα στην Ντιναμό αλλά απασχολεί από το πρώτο ματς φέτος τον Αναστασίου. Και παραμένει άλυτο… Και δεύτερον οι ίδιοι αυτοί παίκτες που έχουν κάνει φέτος την άκυρη εκκίνηση είναι αυτοί που τερμάτισαν πέρυσι τη σεζόν με το γκάζι στο πάτωμα. Αρα δυνατότητες υπάρχουν.

Τουλάχιστον για να δούμε έναν Παναθηναϊκό καλύτερο από τον μέχρι τώρα στο προσεχές μέλλον. Και μια που πιάσαμε τις μελλοντικές αναφορές: υπάρχει η ελπίδα σύντομα να δούμε ξανά τον Παναθηναϊκό όπως του αξίζει στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Διότι οι πράσινοι έκαναν φέτος το πρώτο βήμα – επέστρεψαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις – αλλά θέλουν δουλειά πολλή για να βρουν το χαμένο τους λούστρο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x