Βάιος Τσούτσικας

Κάθε κόντρα και γκολ

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sport-fm.gr για τη σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι και σημειώνει δεδομένα για τα ρόστερ των ομάδων που δεν σηκώνουν πανηγυρισμούς.

Η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα δεν ξέρω αν του στερεί τα όνειρα τίτλου που κάνει, του κάνει σαφές, όμως, ότι το ρόστερ του είναι πολύ μικρό για να αντέξει στη φθορά του χρόνου. Χωρίς τον Ρατς (κυρίως) και τον Μακ η ομάδα του Αναστασιάδη είχε την μπάλα στα πόδια της αλλά σε τίποτα δεν θύμιζε την ορμητική ομάδα που έπνιγε τον αντίπαλο μέσα στο γήπεδο της. Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να μην έχει τρόπο να απειλήσει. Αναλωνόταν σε γεμίσματα, βοηθώντας τον Κουτρουμπή να αναδειχθεί σε μορφή της σπουδαίας αυτής αναμέτρησης. Ελειψαν οι κάθετες πάσες, έλειψαν οι αυτοματισμοί...

Απέναντι, ο Αναστασίου βρήκε την ευκαιρία να δικαιωθεί για την τακτική που ακολούθησε (και) στο Καραϊσκάκης. Με πολυκοσμία στη μεσαία γραμμή και έλεγχο του ρυθμού οι παίκτες των φιλοξενούμενων έψαχναν αυτό που βρήκαν στο δεύτερο ημίχρονο: μία κόντρα 0-1, δεύτερη κόντρα 1-2...

Από το γκολ του Ατζαγκούν ως αυτό του Καρέλη μεσολάβησε κι ένα διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ φάνηκε να το γυρίζει το ματς. Με νέο επιθετικό δίδυμο και το σκορ στο 1-1 από το υπέροχο φάουλ του Περέιρα οι γηπεδούχοι είχαν το μομέντουμ του αγώνα μαζί τους. Εκλεισαν τον Παναθηναϊκό στα καρέ του και αν... Με υποθέσεις ιστορία δεν γράφεται αλλά αν ο Παπαδόπουλος είχε δει κάποιον από τους συμπαίκτες του στη φάση που προτίμησε να τελειώσει μόνος κερδίζοντας ένα κόρνερ μπορεί τώρα να μιλούσαμε διαφορετικά. Εκείνη τη στιγμή το παιχνίδι ισορροπούσε σε ένα τεντωμένο σχοινί: είτε θα σκόραρε ο ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά είτε θα γινόταν αυτό που έγινε.

Ζέκα, Μέντες, Μπεργκ και ο Σίλντενφελντ στο ντεμί. Για να μη λέμε πως μόνο ο ΠΑΟΚ είχε σημαντικές απουσίες στο ντέρμπι της Τούμπας. Ας μην παρασυρόμαστε όμως. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολλά χθες, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να νιώθει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Ενα πράγμα που δεν κέρδισε, όμως, είναι το δικαίωμα να λέει ότι έχει απέραντο βάθος το ρόστερ του. Το ρόστερ του είναι μια χαρά για να παίζει αυτό το παιχνίδι υπομονής απέναντι σε σημαντικούς αντιπάλους. Δεν αρκεί για να παίξει τον ρόλο του αφεντικού. Εκεί είναι που μπερδεύεται η ομάδα, γι' αυτό χρειάζεται ενίσχυση για να κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην κορυφή.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x