Βάιος Τσούτσικας

Ξενέρωμα...

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για ένα ματς που έληξε στο 57' και για τους ρέφερι που όσο θα «βλέπουν» πέναλτι σαν κι αυτό που έδωσε ο Δασκαλόπουλος εμείς θα αντικρίζουμε άδειες εξέδρες.

Ήταν απόλυτα λογικό αυτό που επιχείρησε ο Νιόπλιας από το πρώτο λεπτό του ματς: επέλεξε να αφήσει την μπάλα στα πόδια των αντιπάλων και να ψάξει την κόντρα. Τόσο ο δεξιός μπακ Τριανταφυλλόπουλος όσο και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας του Αναστασίου (Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης) υστερούν σε ταχύτητα συγκριτικά με Ούμπιντες, Μαρσελίνιο και Ναπολεόνι.

Αυτό που δεν μοιάζει λογικό είναι ότι ο Ατρόμητος δεν "τσίμπησε" λίγο την ένταση στο παιχνίδι του μετά το 1-0 που πέτυχε βάση του προαναφερόμενου σχεδίου με τον ανεβασμένο Βραζιλιάνο. Από το 10' και μετά ο Παναθηναϊκός ήταν συνέχεια στην επίθεση, χτυπώντας κυρίως από την πλευρά του Νάστου. Το γεγονός ότι παρέμεινε το προβάδισμα του γηπεδούχου στο φινάλε του 45λεπτου είναι και αποτέλεσμα συγκυρίας.

'Οχι ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού σπατάλησαν κραυγαλέες ευκαιρίες αλλά τις επισκέψεις τους τις είχαν στην περιοχή του Γκορμπούνοφ. Ισως αν αυξανόταν η απειλή των γηπεδούχων, αν οι απόπειρες για ένα δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση γίνονταν πυκνότερες να είχε απομακρυνθεί ο Παναθηναϊκός από την περιοχή τους.

Με την ίδια λογική φάνηκε να αρχίζει ξανά το ματς μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Πάλι ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε την μπάλα, πάλι ο Ατρόμητος περίμενε. Κι εκεί που περιμέναμε να δούμε πώς οι δύο προπονητές θα προσπαθούσαν με τις κινήσεις τους να επηρεάσουν την εικόνα του αγώνα, πήρε πρωτοβουλία ο Δασκαλόπουλος κι έδωσε το πέναλτι που έδωσε. Ας μην πούμε περισσότερα για τη φάση αυτή. Μόνο αυτό: να τις θυμόμαστε αυτές τις υποδείξεις όταν αναρωτιόμαστε γιατί οι εξέδρες των γηπέδων στην Ελλάδα δεν είναι γεμάτες.

Από την «εφεύρεση» του ρέφερι αυτή και μετά οι παίκτες του Παναθηναϊκού έπαιζαν λες και ήταν ξενερωμένοι. Αλλά και οι "ανεβασμένοι" παίκτες των γηπεδούχων στο καβούκι τους έμειναν. Και δεν ξεμύτισαν ακόμα κι όταν ο αντίπαλος - μετά την αποβολή του Δώνη - ήταν φαρδιά πλατιά ξαπλωμένος στο καναβάτσο, φορτωμένος με κάρτες και με τα νεύρα τσιτωμένα. Ποιο ματς λοιπόν υπάρχει από το 57' και μετά;

ΥΓ: Το μόνο που μένει για να ολοκληρωθεί το... σενάριο είναι να δικαιωθεί ο Παναθηναϊκός στην έφεσή του, να του επιστραφούν οι βαθμοί που του αφαιρέθηκαν πρωτόδικα για όσα έγιναν στο ντέρμπι και να το πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα απέναντι σε έναν «σκανδαλωδώς ευνοούμενο» αντίπαλο! Έχει την πλάκα του...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x