Βάιος Τσούτσικας

Ξεχασμένος στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός πήγε μεθυσμένος στην Πόλη κι έφυγε με μια βαριά ήττα που τον επαναφέρει απότομα στη σκληρή πραγματικότητα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθει μια ομάδα είναι να νικά σε μεγάλα ματς. Το δεύτερο είναι να μάθει να ξεχνά τις μεγάλες νίκες εγκαίρως.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Ο Παναθηναϊκός πήγε μεθυσμένος στην Πόλη. Ζαλισμένος από την επιτυχία στο ΣΕΦ και από την πρώτη εμφάνιση των οπαδών της ομάδας στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ για το στήσιμο του εορταστικού πάρτι. Και σαν να μην έφτανε αυτό την πάτησε και με τα νέα του αποκλεισμού του Ούντο, του καλύτερου δηλαδή παίκτη της Φενέρ από το ματς λόγω τραυματισμού.

Μέχρι να πάρει τα χαμπάρια της η ομάδα του Πασκουάλ τα είχε χάσει όλα. Και την ευκαιρία να κάνει την πρώτη σπουδαία νίκη μακριά από την έδρα της και το +11 που κράταγε από την πρώτη μάχη με την ομάδα του Ζοτς. Μεταφράζοντας το -21 με το οποίο γυρίζει στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός μπορείς να πεις με σιγουριά ότι αποχαιρετά – μέχρι νεωτέρας – όσα όνειρα για μια θέση στην πρώτη τετράδα είχε και φορτώνεται με πάρα πολύ άγχος ενόψει των επόμενων εντός έδρας αγώνων. Τα έχουμε ξαναπεί: όσο δεν νικάς μακριά από το σπίτι σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χάνεις μέσα σε αυτό. Δεν θέλει και πολύ μετά την 4άδα να αρχίσουν οι «πράσινοι» να χάνουν από τον ορίζοντά τους και την ασφάλεια της 8άδας.

Τα χαμένα ριμπάουντ και η διάλυση της πράσινης άμυνας μετά από την τρίτη – τέταρτη πάσα των παικτών της Φενέρ στο ξεκίνημα δείχνει πόσο απροετοίμαστος ψυχολογικά μπήκε ο Παναθηναϊκός στο ματς. Το καταλαβαίνεις αυτό και από την επίδραση που είχε στο ματς ο Ντουβερίογλου. Με τον Βέσελι να φορτώνεται με δύο φάουλ πολύ γρήγορα ο Ομπράντοβιτς αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει γρήγορα και για πολλή ώρα τον Τούρκο ψηλό που έχει ρόλο κομπάρσου φέτος. Και όχι μόνο δεν μπόρεσε ο Παναθηναϊκός να τον «χτυπήσει» αλλά έπεσε και θύμα του. Μιλάμε για πραγματικό κατόρθωμα.

Μετά άρχισε το ηρωϊκό μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα και περίμενε από τον Τζέιμς να κάνει μόνος του όλη τη δουλειά. Ο Σίνγκλετον είχε σκάσει, ο Ρίβερς ήταν άστοχος όσο το πράγμα ακόμα είχε ενδιαφέρον, ο Γκάμπριελ δεν ενόχλησε στην επίθεση ενώ και οι Καλάθης, Μπουρούσης, Φώτσης ήταν τουλάχιστον κακοί.

Σόρι αλλά με τέτοια εικόνα δεν μπορείς να νικήσεις ούτε την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ όχι τη Φενέρ στην Πόλη. Όσο ξεκούρδιστη και να είναι φέτος η ομάδα του Ομπράντοβιτς είναι δεδομένο πως αν μυριστεί αίμα θα ορμήσει με μανία. Το είχε και αυτή ανάγκη το ματς, ίσως περισσότερο από τον Παναθηναϊκό.

Με την αποτυχημένη επίσκεψη στην Πόλη ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη βόλτα του στις έδρες των κορυφαίων. Έχασε στη Μόσχα, έχασε στη Μαδρίτη, έχασε στο ΣΕΦ, έχασε από τη Φενέρ. Ναι, σωστά, μένει η Βιτόρια. Μόνο που το ματς στη χώρα των Βάσκων πλέον, όπως και όλα τα εναπομείναντα εκτός έδρας, δεν είναι αρκετά για να σε βγάλουν στην πρώτη 4άδα και ίσως είναι απαραίτητα ακόμα και για την πρόκριση στην τελική 8άδα της διοργάνωσης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x