Βάιος Τσούτσικας

Κύριε Μπερτομέου δεν βρέχει…

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sportfm.gr για τα νταλαβέρια της τελευταίας αγωνιστικής και το πρόβλημα που πρέπει να λύσει άμεσα η Ευρωλίγκα.

Έχει γραφτεί, έχει ειπωθεί, έχει αναλυθεί πολλάκις. Και όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Η εμμονή της Ευρωλίγκας να διατηρεί αυτή τη σπαστή αγωνιστική ακόμα και την τελευταία ημέρα της κανονικής διάρκειας ευνοεί τα νταλαβέρια. Οι ομάδες λογικό είναι να προσπαθήσουν να στρώσουν όσο περισσότερο γίνεται τον δρόμο τους προς τον τελικό στόχο και άρα, ακόμα και αν τυχαία προκύψει ένα παράξενο αποτέλεσμα, η κουβέντα για μαγείρεμα, επιλογές και… παραγγελιές δεν μπορεί να σταματήσει.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη λογική, η εμμονή του Μπερτομέου και των επιτελών του στο συγκεκριμένο φορμάτ είναι λάθος και πρέπει να αλλάξει. Και να απαλλαχθούμε, επιτέλους, από τις δικαιολογίες για τηλεοπτικούς ή συγκοινωνιακούς λόγους. Προγραμματίζεις εξ αρχής όλα τα ματς της τελευταίας, για να μην πω και της προτελευταίας, αγωνιστικής την ίδια μέρα και μετά σπας το πρόγραμμα ανάλογα με την κρισιμότητά τους σε διαφορετικές ώρες. Έτσι και οι ομάδες μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους εγκαίρως κλείνοντας εισιτήρια και ξενοδοχεία, και οι διαφημιζόμενοι μπορούν να έχουν αρκετές ώρες διαθέσιμες για να προμοτάρουν τα προϊόντα τους και η διοργάνωση θα μοιάζει και θα είναι πιο τίμια. Και δεν θα γίνεται η κουβέντα που γίνεται τις τελευταίες μέρες κάθε σεζόν τα τελευταία πέντε χρόνια…

Κουβέντα που, δυστυχώς για τον Μπερτομέου και την παρέα του, φέτος αφορά και τα πατριωτάκια του, τους ανθρώπους της Ρεάλ Μαδρίτης. Η Ρεάλ που έχει «δικαίωμα» βάσει προγράμματος να διαλέξει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά αλλά που εξαρτάται από τις ορέξεις άλλων στην κούρσα για το πλεονέκτημα έδρας. Γι’ αυτό και αμόλησε την επίθεσή της εμμέσως στη διοργάνωση μέσω του δημοσιεύματος της «Marca» που κάνει λόγο για την ανησυχία που υπάρχει στη Μαδρίτη μην τυχόν και συνεννοηθούν ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό και αφήσουν τους Μαδριλένους εκτός τετράδας.

Μιλάμε για τέτοιο επίπεδο διαπόμπευσης της διοργάνωσης που «επιτρέπει» στους δημοσιογράφους ή ακόμα και στους «σεναριογράφους» του κόσμου τούτου ότι μπορούν οι δύο ελληνικές ομάδες να συνεννοηθούν. Δύο ομάδες που ψάχνουν αφορμές για να φωνάξουν τις διαφορές τους, να κονταροχτυπηθούν. Δύο ομάδες που εντός του συνεταιρισμού – ο θεός να τον κάνει – της Ευρωλίγκας ανήκουν σε εκ διαμέτρου αντίθετες τάσεις.

Όσο για γέλια και να είναι λοιπόν παρόμοιοι ισχυρισμοί λόγω της ιδιαιτερότητας στις σχέσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, όσο για γέλια και να είναι να ακούς παράπονα από ισπανικές ομάδες για τις «αδικίες» του συστήματος διεξαγωγής της Ευρωλίγκας η κουβέντα γίνεται: μια τεράστια σε κυκλοφορία εφημερίδα αφήνει αιχμές για την αξιοπιστία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο μπάσκετ και αφήνει σαφείς υπόνοιες για προσυμφωνημένα αποτελέσματα. Τυχαίνει φέτος να αφορά κυρίως τη Ρεάλ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Τα προηγούμενα χρόνια αφορούσαν άλλους, τα επόμενα ενδεχομένως θα αφορούν άλλους. Το μόνο σταθερό είναι ότι κάθε χρόνο τέτοιες μέρες η Ευρωλίγκα θα ζει στη σκιά που η ίδια δεν φροντίζει να διαλύσει. Και το πρόβλημα θα μεγαλώνει όσο ο κύριος Μπερτομέου και οι επιτελείς του νομίζουν ότι όλα αυτά τα δημοσιεύματα και τα σχόλια είναι ψιχάλες βροχής…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x