Βάιος Τσούτσικας

Μάρκους, η πιο σπουδαία νίκη

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για την απόδειξη προόδου που αποτελεί για τον Παναθηναϊκό η συμφωνία με τον Μπεργκ.

Οι νίκες είναι αυτές που δείχνουν την πρόοδο κάθε ομάδας. Πόσο μάλλον ενός συνόλου που είναι ακόμα υπό... κατασκευή. Διότι τέτοια ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός.

Από το καλοκαίρι του 2013, όταν και ανέλαβε ο Γιάννης Αναστασίου την ομάδα μέχρι και σήμερα ο Παναθηναϊκός δημιουργείται. Δεν έχει φτάσει ακόμα στο αγωνιστικό του ταβάνι, δεν έχει ολοκληρώσει την εξελικτική του πορεία.

Η ταχύτητα προς την πορεία αυτή, λοιπόν, αυξάνει από τις νίκες. Από αποτελέσματα που αλλάζουν το στάτους της ομάδας, όπως η επιβλητική επικράτηση επί του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου και από σε βάθος χρόνου επιδόσεις, όπως η κατάκτηση του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ή η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η πορεία προς τον στόχο, που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία ενός "κανονικού" Παναθηναϊκού, μιας ομάδας που θα ξεκινά κάθε σεζόν για να πάρει το πρωτάθλημα και ό,τι άλλο βρει στο δρόμο της, επιταχύνεται και από ανακοινώσεις σαν κι αυτή της συμφωνίας με τον Μάρκους Μπεργκ.

Είναι δύσκολο να πείσεις έναν τέτοιου επιπέδου παίκτη να έρθει σε μια νέα ομάδα, είναι ακόμα πιο δύσκολο να τον κάνεις οπαδό της ομάδας αυτής και να τον "αναγκάσεις" να δεθεί μακροχρόνια μαζί σου. Πόσο μάλλον όταν οι συνθήκες στις οποίες καλείται να πετύχει η ομάδα αλλά και ο παίκτης δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές.

Εχει τη δική της ξεχωριστή αξία η επιτυχία αυτή του Παναθηναϊκού, λοιπόν. Ισως, δε, σημειολογικά έχει μεγαλύτερη αξία ως νίκη και από αυτή καθεαυτή την κατάκτηση του Κυπέλλου. Διότι η επέκταση του συμβολαίου του Σουηδού δηλώνει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να μεγαλώνει.

Και αν αυτό σε μερικούς ακούγεται ενοχλητικό ας θυμηθούν την πορεία συρρίκνωσης που ακολουθούσε η ομάδα από το καλοκαίρι του 2010 και μετά. Να το πούμε και διαφορετικά: αν ο Μπεργκ ήταν στη σημερινή του κατάσταση το καλοκαίρι του 2013 δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Εδώ ανενεργός καιρό ήταν και παρ' όλα αυτά ζορίστηκε πολύ ο σύλλογος να τον πείσει για να πει το "ναι". Μέχρι και ο ίδιος ο κόουτς πήγε στη Σουηδία για να του παρουσιάσει το πλάνο του. Εχει, δηλαδή, διανυθεί μια κάποια διαδρομή. Και αυτό είναι σημαντικό να έχουμε στο νου μας. Εχουμε φτάσει σε ένα σημείο στο οποίο ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να κρατά δικό του τον Μάρκους στα ντουζένια του. Η πρόοδος είναι αδιαπραγμάτευτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x