Βάιος Τσούτσικας

Με το ίδιο νόμισμα

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sportfm.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπασκόνια, αλλά και τη μεγάλη δυσκολία που παρουσιάζουν οι «πράσινοι» μακριά από το ΟΑΚΑ.

Αν θες να δεις το ποτήρι μισογεμάτο σημειώνεις την εμφανή διαφορά του Παναθηναϊκού σε σχέση με τα προηγούμενα δύο εκτός έδρας παιχνίδια και λες πως υπάρχει γυρισμός από το εκτός 0-3. Αν το βλέπεις μισοάδειο κυκλώνεις μια ήττα που πέρυσι ήταν νίκη, βγάζεις μείον τον λογαριασμό και αναρωτιέσαι πού μπορεί να βρει ένα έξτρα διπλό σε σχέση με πέρυσι ο Παναθηναϊκός.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Όσο νωρίς και να είναι μέσα στη χρονιά, και με δεδομένο ότι ακολουθεί ματς στο ΣΕΦ, ο Πασκουάλ και οι συνεργάτες του πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν για την εκτός ΟΑΚΑ ανομβρία.

Για να τη νικήσουν και στη Βιτόρια επιστράτευσαν το πλάνο που τους έβγαλε ασπροπρόσωπους κόντρα στη Φενέρ. Η χαλαρότητα και το βαθύ ροτέισον του πρώτου μέρους εγκαταλείφθηκε κατά το δυνατόν στο δεύτερο, η άμυνα σκλήρυνε και το ροτέισον έγινε πιο ρηχό. Ήταν τόσο ίδιο το σενάριο που είχε και ίδιο φινάλε: οι γηπεδούχοι έκλεψαν μια νίκη στην τελευταία φάση του ματς. Για τα του Παναθηναϊκού, ο ήρωας της περασμένης εβδομάδας έγινε μοιραίος παίκτης, σπαταλώντας την τελευταία επίθεση.

Άλλη μια λεπτομέρεια… Μία επίθεση πριν την μπούκα του Παππά ο Ρίβερς αστόχησε για τρεις από τη γωνία και έδωσε το δικαίωμα στον Γκρέιντζερ να ευστοχήσει και να ρίξει τη διαφορά στον πόντο (83-84).

Στις λεπτομέρειες είναι καταδικασμένος ο Παναθηναϊκός να προσπαθεί να πάρει όλα του τα παιχνίδια μέχρι να δέσουν τα νέα του υλικά και να αποκτήσει το ρόστερ του σφραγίδα Πασκουάλ. Κι ας έχει έναν πραγματικό μαέστρο στη θέση του πλέι μέικερ, όπως είναι ο Καλάθης, κι ας έχει στο ρόστερ του παίκτες με δολοφονικό επιθετικά ένστικτο όπως οι Σίνγκλετον, Ρίβερς, Παππάς, που μπορούν με τις ατομικές τους ενέργειες και τα μακρινά τους σουτ να σιγήσουν καυτές έδρες.

Έχει δουλειά ακόμα. Και φαίνεται αυτό από τη μη παρουσία ακόμα του Λοτζέσκι σε ρόλο πρωταγωνιστικό, από τη διακριτική παρουσία του Ντένμον ακόμα και στα τάιμ άουτ, από την ουσιαστική απουσία των Γκέιμπριελ, Αντετοκούνμπο, Βουγιούκα από τις εξελίξεις εντός του παρκέ.

Όσο βάλσαμο θα ήταν το 83-84 άλλο τόσο πικρό είναι το φαρμάκι που κέρασε το 85-84, όπως διαμορφώθηκε με την μπούκα του Μπομπουά. Και ναι, δεν δόθηκε φάουλ στο μπάσιμο που έκανε ο Παππάς στα τελευταία δευτερόλεπτα. Πότε, όμως, είχε ευνοϊκές σφυρίχτρες τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός; Ας μην περιμένουμε ένα σφύριγμα να φέρει την πρώτη εκτός έδρας νίκη. Θα είναι αργά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x