Βάιος Τσούτσικας

Να μείνει το τρένο στις ράγες

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για το… γαμώτο που βγάζει η ήττα του Παναθηναϊκού από τη Φενέρ και την ανάγκη να συνεχίσει η ομάδα πάνω στις γερές βάσεις που έχουν μπει μέχρι τώρα.

Ψυχρά αν το δεις ο Παναθηναϊκός στην Πόλη έχασε ένα ματς από αυτά που δεν είναι κυκλωμένα στο ξεκίνημα της σεζόν.

Στο σπίτι του πρωταθλητή είναι δύσκολο να μείνεις όρθιος πόσο μάλιστα αν αυτός έχει ανάγκη και τους βαθμούς της νίκης.

Βάζεις λίγο συναίσθημα, όμως, και σου βγαίνει το γαμώτο. Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός άφησε να γλιστρήσει από το χέρι του η σπουδαιότερη ευκαιρία για να εδραιωθεί στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Και γλίστρησε από τα χέρια των παικτών του Παναθηναϊκού η νίκη διότι θα μπορούσαν με καλύτερη συμπεριφορά στο αμυντικό ριμπάουντ να μην αφήσουν τη Φενέρ να ψάξει και να βρει πόντους από τις δεύτερες ευκαιρίες που στην οικονομία του ματς έπαιξαν ρόλο.

Θα μπορούσαν να έχουν καλύτερες επιλογές στην επίθεση, θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο εύστοχοι από τη γραμμή των τριών πόντων. Θα μπορούσαν να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί απέναντι στο... ταμπούρωμα του Ομπράντοβιτς. Το είχαν, άλλωστε, αντιμετωπίσει και πέρυσι έπρεπε να το περιμένουν και φέτος.

Η ζημιά, όμως, έγινε. Η Φενέρ το πήρε το ματς με σταρ έναν παίκτη που παρουσιαζόταν αμφίβολος, προσπέρασε τον Παναθηναϊκό και απέκτησε πλεονέκτημα εις βάρος του σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας. Η καταμέτρηση των όσων αρνητικών όμως σταματά εκεί...

Δεν τα έκανε όλα λάθος ο Παναθηναϊκός στην Πόλη. Έδειξε και αυτός διαβασμένος σε βαθμό ανάλογο με την αντίπαλό του, επιβεβαίωσε την εξαιρετική του έφεση στην άμυνα και έδειξε ομάδα ίσου αναστήματος με την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και δεν ήταν αυτό ένα απλό ματς της κανονικής διάρκειας. Έμοιαζε περισσότερο με πλέι οφ και λιγότερο με ματς ρουτίνας. Μοιάζει λοιπόν φέτος ο Παναθηναϊκός να είναι πιο έτοιμος για να διεκδικήσει σπουδαία πράγματα.

Για να γίνει βέβαια αυτό πρέπει να γίνουν πολλά. Κατ’ αρχάς να μη γίνει σερί των ηττών και να βρει τρόπο η ομάδα του Πασκουάλ να βραχυκυκλώσει την ΤΣΣΚΑ που έβαλε ξανά 110 πόντους. Τα έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν για την ανάγκη κατάκτησης όλων των εντός έδρας αγώνων από τον Παναθηναϊκό. Αυτή της Παρασκευής αν έρθει θα του επιτρέψει να κοιτάξει ξανά ψηλά.

Και αυτό διότι με εξαίρεση το ματς με τη Ρεάλ που έχει να παίξει ο Παναθηναϊκός δεν έχει σπουδαίες εκτός έδρας αναμετρήσεις. Θα πάει στη Μακάμπι, θα πάει στη Μάλαγα, θα πάει στο Μιλάνο, θα πάει στη Χίμκι, θα πάει στο Μπάμπεργκ. Και στα πέντε αυτά ματς μπορεί να νικήσει. Τα άλλα είναι μέσα. Πράγμα που σημαίνει ότι αν το τρένο μείνει στις ράγες και με δεδομένο ότι παίζουν και οι άλλοι ματς και άρα μπορούν να έχουν απώλειες είναι πιθανό η ζημιά να μπορέσει να μασκαρευτεί.

ΥΓ: Λεπτομέρειες υπήρξαν και άλλες. Όπως για παράδειγμα κάποιες γραμμές παικτών που σφυρίχτηκαν και άλλες που δεν σφυρίχτηκαν. Ή κάποιες αγκωνιές του Μέλι που του χάρισαν φάουλ, ή ένα θέατρο του Βέσελι που έδωσε την μπάλα στη Φενέρ. Αλλά μέσα εκεί με Λαμόνικα, Λάτισεβς και Ρότσα αυτά είναι απόλυτα αναμενόμενα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x