Βάιος Τσούτσικας

Να το χάσει μπορεί, να το πάρει όχι!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για τη μάχη του τίτλου, τα δεδομένα για ΠΑΟ και Ολυμπιακό πριν το μεταξύ τους ντέρμπι και τα κέρδη που κουβαλά η ομάδα του Αναστασίου από το ματς με τον ΟΦΗ.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό λογικό είναι η κουβέντα να στρέφεται γύρω του. Και γύρω από τις όποιες πιθανότητες έχει ο Παναθηναϊκός να πάρει το πρωτάθλημα αν - βεβαίως - πάρει και το ματς με τον αιώνιο αντίπαλο. Αυτές οι κουβέντες, όμως, γίνονται σε λάθος βάση. Αφενός διότι δεν είναι το ντέρμπι αυτό που θα δώσει τον τίτλο, αφετέρου διότι - για τον Παναθηναϊκό - υπάρχουν κι άλλα πράγματα να σταθείς.

Για να ξεμπερδέψουμε με το πρώτο σκέλος: στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός μόνο να χάσει το πρωτάθλημα μπορεί. Και αυτό θα συμβεί αν ηττηθεί. Αν νικήσει θα μειώσει μεν τη διαφορά αρκετά αλλά θα παραμένει διεκδικητής από (μικρή έστω) απόσταση. Ρίξτε μια ματιά στα παιχνίδια που μένουν ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας για να διαπιστώσετε ότι οι... λακούβες που έχουν να περάσουν οι "πράσινοι" μετά το ντέρμπι είναι περισσότερες συγκριτικά με εκείνες που απειλούν με στραβοπάτημα τους "ερυθρόλευκους". Ο Παναθηναϊκός θα έχει 5 εκτός έδρας ματς (Ατρόμητος, Εργοτέλης, Βέροια, Πανθρακικός, Κέρκυρα) ενώ ο Ολυμπιακός 4 (Πανθρακικός, ΠΑΣ, Πανιώνιος, Πλατανιάς). Και οι δύο έχουν εντός έδρας ματς με Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη αλλά... Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί ΠΑΟΚ και ΠΑΣ στη Λεωφόρο ενώ ο Ολυμπιακός έχει εντός έδρας... εξασφαλισμένους 9 εντός έδρας πόντους κόντρα σε Κέρκυρα, Λεβαδειακό, Καλλονή.

Κατανοητό λοιπόν το ότι σε καμία περίπτωση ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει το πρωτάθλημα αν νικήσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, μοιάζει να το χάνει αν δεν πάρει το ματς. Ολα αυτά, όμως, μένουν να διαπιστωθούν. Μέχρι τότε, ας μείνουμε σε όσα διαπιστώθηκαν ήδη.

Πολλά γράφτηκαν, ειπώθηκαν και ψιθυρίστηκαν πριν την έναρξη του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ. Αυτό που μένει μετά το φινάλε του - πέρα βέβαια από τις καφρίες - είναι ότι πρώτη φορά η ομάδα ανταποκρίθηκε σε ματς ειδικών συνθηκών. Και αυτό μετρά πολύ στην... κατηφόρα της χρονιάς. Είναι μεγάλη υπόθεση να επικρατείς σε συνθήκες ζούγκλας και να ακυρώνεις οποιαδήποτε προσπάθεια τσαλακώματος του γοήτρου σου. Αν ο Παναθηναϊκός φανεί συνεπής σε αυτό θα αυξήσει και τις πιθανότητες του να είναι σε επαφή με την κορυφή. Διότι συνθήκες "αντίξοες", έστω και αν δεν πετούν τσιμέντα έχει αντιμετωπίσει κι αλλού η ομάδα του Αναστασίου. Και θα βρει εμπρός του κι άλλες...

Ειδικά, τώρα, σημαντική προίκα που κουβαλά η ομάδα από το Ηράκλειο είναι και η εικόνα του Νίνη. Μπήκε κεφάτος και τσιτωμένος, βοήθησε με τις ακριβείας πάσες του να επιτίθεται καλύτερα ο Παναθηναϊκός, οδήγησε την ομάδα σε νίκη με ανατροπή. Είναι μεγάλη υπόθεση και για τον ίδιο και για την ομάδα η ουσιαστική επιστροφή του Σωτήρη Νίνη στις προ-Πάρμα εμφανίσεις του. Το συζητούσαμε πριν γυρίσει στο "τριφύλλι" ότι το περιβάλλον του Παναθηναϊκού είναι το ιδανικό για να βρει ξανά τη χαμένη του λάμψη, πλέον αρχίζουμε και διαπιστώνουμε του λόγου το αληθές...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x