Βάιος Τσούτσικας

Ναι, μωρή, κληρωτίδα!

Τώρα που βγήκε ζευγάρι Λίβερπουλ – Γιουνάιτεντ στο Γιουρόπα Λιγκ ας μου καεί η τηλεόραση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ!

Πιθανότατα την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές τον Αλεξάντερ Φρέι, τον παλαίμαχο άσο της Βασιλείας που έκανε την κλήρωση της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ τον βρίζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης. Ακόμα και οι συγκρατημένοι – για να μην πω ξενέρωτοι – συντοπίτες του κάτι θα βρουν να πουν που έστειλε τη Βασιλεία πάνω στη Σεβίλλη.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Αυτός ο τύπος, λοιπόν, που υπήρξε μέγας γκολτζής στην καριέρα του έβγαλε τα μπαλάκια από τη γυάλα με στυλ… μαεστρικό. Στέλνει την ανεβασμένη Τότεναμ που χτυπά και πρωτάθλημα στην Αγγλία πάνω στην επίσης ανεβασμένη Ντόρτμουντ που πάντα σημαδεύει διάκριση στην Ευρώπη. Έστειλε δύο από τους εκπροσώπους της Ισπανίας (Αθλέτικ – Βαλένθια) να φάνε τα μουστάκια τους και σέρβιρε κι ένα Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που εύκολα σε «φασαρία» μπορεί να αφήσει πίσω ακόμα και τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι από τις περιπτώσεις που συνειδητοποιείς ότι υπάρχει θεός. Τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο. Λίγες ώρες μετά την εμφάνιση – ξενέρωμα του Ολυμπιακού που έφερε και τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ έρχεται η κληρωτίδα και σε καθηλώνει από τώρα στον καναπέ σου. Κυρίως για το Λίβερπουλ – Γιουνάιτεντ αλλά όχι μόνο γι’ αυτό.

Αλήθεια είναι ότι και οι δύο διανύουν χρονιά που δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στις καλές τους της τελευταίας δεκαετίας. Ο Κλοπ ετοιμάζει μια ομάδα που αναμένεται να σχηματοποιήσει πλήρως από την επόμενη σεζόν, ο Φαν Χάαλ προσπαθεί να διαχειριστεί ένα ρόστερ που έφτιαξε ο ίδιος αλλά δεν λειτουργεί και τον στέλνει στην ανεργία. Αλήθεια είναι ότι ο Γερμανός θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τα ματς αυτά για να αρχίσει να χτίζει τον μύθο του στο «Άνφιλντ», αλήθεια επίσης είναι ότι ο εγωίσταρος Ολλανδός θα κάνει το ίδιο για να έχει να λέει πως τον έδιωξαν παρά τον ιστορικό θρίαμβο που πέτυχε.

Και οι δύο ξέρουν, όμως, ότι όσο διαρκέσουν αυτά τα δύο ματς κανένας δεν θα ασχολείται με αυτούς. Θα είναι καρφωμένοι πάνω στο ιστορικό αυτό συναπάντημα και θα ρουφάνε κάθε δευτερόλεπτο από τη σύγκρουση των δύο αυτών ποδοσφαιρικών γιγάντων.

Με άλλα λόγια… Και ας βρίζουν κάποιοι τον Φρέι για τα ζευγάρια που έβγαλε στην κλήρωση υπάρχουν σίγουρα μερικά εκατομμύρια φαν του ποδοσφαίρου που θα πανηγύρισαν με την ένταση που αρμόζει σ’ ένα γκολ την ώρα που βγήκε το ζευγάρι αυτό. Λίβερπουλ – Γιουνάιτεντ στο Γιουρόπα Λιγκ και ας μου καεί η τηλεόραση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x