Βάιος Τσούτσικας

Ναι, ρε! Είναι η απόλυτη φαντασίωση!

Πάμε όλοι μαζί να σκεφτόμαστε συνεχώς ότι και το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός πρέπει να το περιμένουμε όπως το Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κι ίσως κάτι αλλάξει… Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Με διαφορά από το δεύτερο κερδίζει η King Bet τον τίτλο για το πρωτοσέλιδο της εβδομάδας. Για να μην πω του μήνα. Παίζει η Λίβερπουλ με τη Γιουνάιτεντ κι εμείς ασχολούμαστε με τα διαβατήρια των μελών της Σούπερ Λίγκας.

Διάλεξε, λοιπόν, ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, Νίκος Τσούκας, να βάλει πρώτο θέμα στο φύλλο της Τρίτης την τεράστια μονομαχία των παρηκμασμένων μεν, κολοσσών δε του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και μας θύμισε ποιο είναι το αληθινό ποδόσφαιρο.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Το ποδόσφαιρο που σε ξεσηκώνει, το ποδόσφαιρο που σε «καταστρέφει» προσωρινά αν χάσεις ένα ντέρμπι, το ποδόσφαιρο που σε κάνει να τα βλέπεις όλα πιο ωραία αν είσαι εσύ ο νικητής. Το ποδόσφαιρο που γεννά τα πιο έντονα συναισθήματα και προκαλεί τις πιο ζωντανές αναμνήσεις.

Το ποδόσφαιρο όπως θα πρέπει να ήταν, δηλαδή, παντού. Κι εδώ. Το ποδόσφαιρο όπως θα έπρεπε να το ζούσαμε κι εμείς, ιδιαίτερα την εβδομάδα που διανύουμε. Την Κυριακή θα παίξει ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό και κανείς μας δεν το αντιμετωπίζει ως απόλυτη φαντασίωση…

Και ας μην πει κανείς ότι το ματς αυτό δεν λέει κάτι, δεν έχει αξία επειδή ο Ολυμπιακός είναι ήδη πρωταθλητής και ο Παναθηναϊκός πολύ μακριά του στη βαθμολογία. Όταν παίζουν οι δύο τους πρέπει να γιορτάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μαζί του όλοι μας.

Ίσως αυτός είναι ένας από τους τρόπους για να στρίψουμε λίγο το καράβι μπας και το διώξουμε μακριά από την ξέρα. Διότι πάει καρφί για εκεί. Να το δούμε, δηλαδή, το ποδοσφαιράκι με τον ρομαντισμό που κρυβόταν στην πρώτη επαφή του καθενός με το άθλημα ή με την αγαπημένη του ομάδα. Έτσι θα νιώσουμε ξανά τα παιχνίδια αυτά να γίνονται απόλυτη φαντασίωση. Και θα τους συμπεριφερόμαστε αναλόγως.

Και ας μην ψάχνουμε δικαιολογίες στις συμπεριφορές των ιδιοκτητών – επιχειρηματιών. Αυτοί έχουν εκατομμύρια λόγους να βλέπουν το ποδόσφαιρο απαλλαγμένοι εντελώς από τον ρομαντισμό. Γι’ αυτούς μπορεί η απόλυτη φαντασίωση να μετριέται σε χρήμα. Λογικό κι επόμενο, λοιπόν, να τσακώνονται, να διαγκωνίζονται και κάποιες φορές να επιδίδονται και σε βρώμικο πόλεμο. Έχουν πολλά να κερδίσουν και πολλά να χάσουν επίσης.

Γιατί πρέπει αυτή η συμπεριφορά, όμως, να αλλοιώσει τη δική μας σχέση με το άθλημα που αγαπήσαμε; Γιατί ο εταιρικός ανταγωνισμός δύο, τριών ή και περισσοτέρων παραγόντων πρέπει να μας μετατρέπει από ερωτευμένους με την μπάλα σε μέλη στρατιωτικών οργανώσεων; Γιατί να μην μπορούμε να δούμε το δικό μας «κλάσικο» όπως θα δει όλος ο πλανήτης το Λίβερπουλ – Γιουνάιτεντ ή το επόμενο Ρεάλ – Μπαρτσελόνα;

Πάμε όλοι μαζί να σκεφτούμε από σήμερα και μέχρι την Κυριακή όσες φορές περισσότερες μπορούμε ότι και το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός είναι Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ. Για τις φαντασιώσεις σου δεν τσακώνεσαι, απλά τις απολαμβάνεις!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x