Βάιος Τσούτσικας

Ο Τζέιμς έρχεται με τρέλα

Η πολύτιμη ενέργεια του Τζέιμς και το αθλητικό πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού που μεγαλώνει.

Σίγουρο είναι πως αν ο Πασκουάλ είχε το ρόστερ που έχει πια στα χέρια του από το ξεκίνημα της σεζόν ο Παναθηναϊκός θα θεωρούταν ακόμα και το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Ο Μάικ Τζέιμς έρχεται και κουμπώνει δίπλα στον κορυφαίο ίσως φέτος πλέι μέικερ, ο Πέιν προστίθεται σε μια πολύ αθλητική γραμμή ψηλών, το ροτέισον γεμίζει από παίκτες που μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά σε κάθε αντίπαλο.

Φυσικά και το προχωρημένο της σεζόν είναι ένα εμπόδιο αρκετά υψηλό. Ακόμα και για τον Τζέιμς που γνωρίζει τα αποδυτήρια, που γνωρίζεται με τον Πασκουάλ και τους περισσότερους παίκτες της ομάδας, η προσπάθεια να ενταχθεί σε μια ομάδα που έχει μοιράσει με σαφήνεια τους ρόλους της είναι ζήτημα. Δεν είναι ένας παίκτης που θα αρκεστεί σε έναν περιορισμένο ρόλο, δεν μπορεί να θεωρηθεί παίκτης που του αρμόζει να τη βγάζει στην άκρη του πάγκου.

Είναι, όμως, και ένας πραγματικός δυναμίτης στην περιφέρεια. Ένας παίκτης που δεν σταματιέται στο ένας εναντίον ενός, ένας παίκτης που γουστάρει όπως απέδειξε τις τελευταίες ημέρες να φορά τη φανέλα της ομάδας, ένας παίκτης που έχει τα ψυχικά αποθέματα να πάρει την μπάλα όταν αυτή βαραίνει και να τη βάλει στο καλάθι.

Ο Τζέιμς κουβαλά με την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ και μπόλικη ενέργεια. Ενέργεια που την έχει απόλυτη ανάγκη στη συγκεκριμένη στιγμή ο Παναθηναϊκός. Φαίνεται με γυμνό μάτι ότι η ομάδα καίει λάδια και ότι κόβει απότομα ταχύτητα ελέω της κούρασης που την ταλαιπωρεί. Ο Καλάθης έχει τραβήξει και πάλι πολύ κουπί και όσο και να μην το καταλαβαίνει ή να μην το παραδέχεται όταν μένει πολλή ώρα στο παρκέ η απόδοσή του έχει φθίνουσα πορεία. Ο Σίνγκλετον μοιάζει να πληρώνει τη βαριά περυσινή περίοδο, ο Γκιστ έχει φάει κι έχει δώσει ξύλο που αναλογεί σε δύο και τρεις ψηλούς. Και αυτός προσδοκά ουσιαστικές ανάσες στο συγκεκριμένο τομέα με την έλευση του Πέιν.

Δίπλα στην τρέλα του Τζέιμς έρχεται και η ωριμότητα. Ωριμότητα που έδειξε σε έναν βαθμό κατά τη διάρκεια των περυσινών τελικών της Α1 όταν έριξε αρκετό νερό στο κρασί του και αποτέλεσε υπόδειγμα συμπαίκτη στους τελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι και ο Ολυμπιακός στο κάδρο φυσικά…

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η κίνηση αυτή, μαζί με εκείνη της απόκτησης του Πέιν, γίνεται προκειμένου να πλησιάσει η ομάδα στον στόχο της επιστροφής της στο φάιναλ φορ και να φλερτάρει με το 7ο αστέρι στη φανέλα της. Είναι και μια κίνηση όμως που αυξάνει το αθλητικό πλεονέκτημα της ομάδας απέναντι στον Ολυμπιακό. Έτσι όπως είναι σήμερα η περιφέρεια του Ολυμπιακού το τρεχαλητό που θα ρίξουν Καλάθης και Τζέιμς δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει. Μένει να δούμε αν στη δράση (απόκτηση Τζέιμς) θα φέρει αντίδραση με την απόκτηση κάποιου παίκτη και από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x