Βάιος Τσούτσικας

Οδήγησαν τον Ανσαριφάρντ στο «λάθος»

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για το μεταγραφικό σίριαλ του χειμώνα, που ολοκληρώθηκε, με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να διαλέγει Ολυμπιακό. Την ομάδα, δηλαδή, που τον είχε λιγότερο ανάγκη.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Στον ΠΑΟΚ είναι βέβαιο ότι ο Ιρανός θα έπαιρνε τη φανέλα του βασικού στο σπίτι, στην ΑΕΚ το ίδιο, ενώ πιθανότατα θα γινόταν κάτι ανάλογο και αν ο παίκτης μπορούσε να πάει στον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, στον Ολυμπιακό του Μπέντο ο Ανσαριφάρντ θα στέκει στην ιεραρχία πίσω από τον Ιντέγε. Όχι μόνο επειδή ο Πορτογάλος θέλει να παίζει με έναν στην κορυφή αλλά και επειδή ο Νιγηριανός φέτος κάνει εξαιρετική χρονιά.

Με την απαραίτητη σημείωση πως το λάθος ή το σωστό μιας επιλογής δεν μπορεί να αποδειχθεί πριν το αποφασίσει ο χρόνος, πριν διανύσει μια διαδρομή στη νέα του ομάδα ο παίκτης, μοιάζει ο Ανσαριφάρντ να έκανε τη λιγότερο σωστή επιλογή. Για να το πούμε καλύτερα, αυτοί που τον χρειάζονταν δεν τον βοήθησαν να κάνει το περισσότερο σωστό. Πάντα σε επίπεδο αγωνιστικό, δεδομένου ότι εργασιακά στο νέο του περιβάλλον είναι απόλυτα εξασφαλισμένος.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει γκολτζή από το καλοκαίρι, ψάχνει ακόμα περισσότερο τώρα τον χειμώνα που έχει διαπιστωθεί η αδυναμία της ομάδας στα τελειώματα φάσεων και θα συνεχίσει να ψάχνει μετά την άρνηση του Ανσαριφάρντ να βάλει τα «ασπρόμαυρα». Ναι, ο ΠΑΟΚ τον διεκδίκησε τον Ιρανό, όχι όμως τόσο ώστε να τον κάνει να αφήσει πίσω του τις ενστάσεις περί μετακόμισης στη Θεσσαλονίκη. Λάθος της ομάδας που δεν επέμεινε για να κάνει δικό της τον καλύτερο επιθετικό που κυκλοφορούσε διαθέσιμος από το ελληνικό πρωτάθλημα. Λάθος που μεγαλώνει όσο η ομάδα συνεχίζει να ψάχνει και να μη βρίσκει λύση στο πρόβλημά της.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε εγκλωβισμένος σε ένα άλλο σίριαλ. Σε αυτό της μετακόμισης του Ιμπάρμπο κάπου μακριά. Ο Κολομβιανός δεν βρίσκει νέα ποδοσφαιρική στέγη, οι θέσεις των ξένων παραμένουν γεμάτες στο πράσινο ρόστερ, η ομάδα μοιάζει δέσμια των θερινών επιλογών της. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πεις. Όσο καλή και να είναι η σχέση του Ουζουνίδη με τον παίκτη δεν είναι εύκολο για τον παίκτη να περιμένει μέχρι να ξεφορτωθεί ο Παναθηναϊκός τον εξαφανισμένο Ιμπάρμπο. Λάθος έχουμε κι εδώ αλλά αυτό έχει γίνει το καλοκαίρι.

Λάθος κάνει και η ΑΕΚ. Ίσως το μεγαλύτερο όλων. Και αυτό γιατί η ΑΕΚ έχει την ίδια ανάγκη με τον ΠΑΟΚ για ενίσχυση στη θέση του σέντερ φορ και κουβαλά κι ένα επιπλέον ατού: θα πρόσφερε στον παίκτη τη δυνατότητα να παραμείνει πρωταγωνιστής, να ανέβει επίπεδο και ταυτόχρονα να μείνει στο λεκανοπέδιο όπως ήθελε ο παίκτης. Η Ένωση, ωστόσο, απέφυγε να μπει στην ουσιαστική διεκδίκηση του παίκτη τον οποίο προφανώς θεώρησε ακριβό. Και μένει με τον Πέκχαρτ να προσπαθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, τον Αλμέιδα να πονάει και τον Ντίας «κολλημένο» στις διαπραγματεύσεις με την Τζοχόρ.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι έχει τον παίκτη πολύ λιγότερο ανάγκη από τους υπολοίπους δεν κάνει λάθος στην επιλογή του. Ο Ανσαριφάρντ δεν είναι μόνο ένας από τους κορυφαίους παίκτες εκτός των τεσσάρων μεγάλων στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι κι ένας επιθετικός πολύ καλύτερος από τον Καρντόσο. Ακόμα και αν μείνουν, δηλαδή, όλοι οι επιθετικοί στο ρόστερ της ομάδας ο Ιρανός είναι πίσω από τον Ιντέγε και σίγουρα πολύ μπροστά από τον Καρντόσο. Ο ακριβής ρόλος του στο ροτέισον του Μπέντο μένει να φανεί, σίγουρα πάντως ο Ανσαριφάρντ θα επιτρέπει στον Πορτογάλο να δώσει περισσότερες ανάσες στον Ιντέγε απ’ όσες επέτρεπε ο Καρντόσο να δοθούν.

Πέραν αυτού, όμως, κάθε τέτοια μεταγραφή στερεί και από τον ανταγωνισμό τη δυνατότητα ουσιαστικής ενίσχυσης. Και δανεικός που λέει ο λόγος να καταλήξει ο παίκτης -όπως ο Ντε Βινσέντι παλαιότερα- ο Ολυμπιακός θα έχει καταφέρει να μην τον βρει απέναντί του. Θα έχει καταφέρει να τον κρατήσει μακριά από τις ομάδες που προσπαθούν να τον φτάσουν και να τον απειλήσουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x